Snart Sommarlov

Heeeej folket
 

Det äro torsdag och imorrn är det äntligen TGIF, redan på måndagen längtar man efter nästa fredag och snart är den här ;) haha. Eftersom jag sitter här nu med 4månader kvar, så är det väll på tiden att jag börjar tänka på framtiden. Framtiden jeeeez louise, bara av att säga ordet får mig att hamna på andra bloggar eller fb, haha, det är roligare att läsa om andras liv än att börja reda ut ens eget. haha.
Jag har iaf en utbildning i mina tankar som jag vill gå, dock, såhär i efterhand har jag insett att denna linje inte finns på så många skolor vilket innebär, färre personer som blir antagna, min chans blir fett med liten, faaaan. Och bara för att det plötsligt känns så vårt vill jag bara ännu mer gå denna linje, Jag vill plugga dietistprogrammet. För att öka på mina chanser tänke jag såhär, att jag nästa år gör högskoleprovet, och därför kan det ju vara på sin plats att börja plugga lite redan nu.....
Så igår skrev jag ut 50sidor högskoleprov, plockade fram penna och sudd på den gamla goda tiden och började klocka mig själv när hjärnan gick på högvarv till risk av överhettning ;) hahahaha.
Shit i min pitt, det där provet är inte att leka med, kan man matte A från gymnasiet klarar man provet lätt, ELLER HUR!!! NOOOT. Det är fan inte Matte A där, eller så är frågorna så twistade att det verkar svårare än vad det är, samtidigt som klockan inte alls lägger till stress. Eller så är det jag som är stupid? I vilket fall, det gick oväntat bra på det första provet, tog ju bara 1,5h och då skippade jag sista läsövningen för jag vart tvungen att åka. 
Lite hjärnverkstad hade man iaf och nu är det väll bara att fortsätta i den stilen, jag är redo att putsa fram hjärnan som haft semester i 6år och börja plugga. Kom igen. Jag har också ansökt till Matte C distans, jag saknar att plugga matte. Lite fotografi på distans valde jag också, vi får se vart vi landar. Men försöker man inte så kommer man ingenstans, så en liten början har jag iaf :D
 
Denna dag startade bra, blev bjuden att testa på ett nytt gym 24fitness så det vart löpning och styka, gött.
Sedan shoppade jag mat och fixade tvätt, det gamla vanliga. Idag har barnen inga "after-school activities" så det kommer nog bli playdates och sedan är det taco-thursday som gäller ;) det är inte helt dumt att laga mat trots allt, man får ju bestämma själv vad alla ska äta ;) dock gick dom inte med på mitt "taco-hela-veckan" förslag. aj aj.
 
Ikväll är det antagligen holländska Maria's sista dag, hon skulle egentligen vart här över sommaren, men hennes 5barn är så otrevliga att hon inte klarar mer, så imorgon packor hon väskorna och flyger hem till Holland igen. Tråkigt. Kanske ikväll blir det en liten get together på cheesecake som ett litet avslut.
 
Helgen har inga planer. Men den som väntar på ngt gott..... ;)
Nu måste jag jobba, adjö.
 
Här kommer lite instagram-biler. Min instagram: Linavk
 
Jag, Camilla och Angelica, romantisk middag vid GGB ;)
 
Man måste ju älska amerikanernas kreativitet


Världens bästa man


Tårta som jag bakade på Lina's födelsedag
   
 
Angelica, jag och Javi, dagen då Angelica körde upp och tog sitt Cali License.    
  


San Fran we love you 
 

 
Go Giants!!!!
 
 

Memorial Weekend

Memorial Weekend
 
Sista måndagen i Maj och det är Memorial Day. 
Memorial Day är en röd dag här i Amerikat, då man uppmärksammar personer som stupat i krig för USA. 
Barnen är lediga från skolan och oftast innebär det extra mkt jobb för mig då föräldrar med egna företag fortfarande kan jobba denna dag. Men jag fick imorse reda på att föräldrarna hade planerat att ta kidsen till SF så jag var off hela dagen. Dock har jag fortfarande utfört alla mina måndagssysslor, känns onödigt att skjuta på det tills imorrn, så idag har man varit produktiv. Vaknade vid 8am. Åkte till Phoenix lake för en löprunda, åkte och handlade mat och sedan hem för att fixa tvätt, barnens + min egen. Förra veckan skrev jag även upp mig för nya kurser på College Of Marin. Jag försökte hitta italienska för nyörjare men jag lyckades inte på Non-credit fronten. Så jag tog den lätta vägen och valde Boxning, Zumba och en annan fitness-kurs. Zumban startar redan denna onsdag, och det kommer bli mer än intressant, hahaha.
 
I fredags Var det playdates, Voice lesson, och sleepovers som fyllde min dag efter att barnen slutat skolan. Jag skjutsade hit och jag hämtade sleepover bags, skjutsade dit och vi 6pm var jag off. Plockade upp Camilla och åkte till Larkspur fär att hämta David vid färjan :D
Det vart en middag på vårt kära cheesecake, Hur ska jag någonsin kunna klara mig utan Cheesecake Factory, bästa restaurangen någonsin. Där fick vi äben sällskap av holländaren Maria, och svennisarna Angelica, Frida +1 (är otroligt dålig på namn så den sista tjejen får gå under +1)
 
Lördag var det dags för en baseball match, Giants vs The Rockers. Vi hade VIP Virgin America biljetter som vi fått av Angelicas värdmamma så vi hade väldigt bra platser med utsikt över alla spelare på närmre håll än senaste gången. Baseball matcher är sjukt långa, det finns ingen tid på dessa matcher, man spelar efter innings, vill ni veta mer, google, det är 3miljoner olika regler och jag trodde jag hade fattat spelet vid detta lag men icke. Det var väldigt trevligt, även fast det var lite kallt och Giants spelade dååååligt. Dom låg under med 4-0 ända till slutet där de plockade upp och vann :D wawawiwa. Stolt Marin Bo.
 
Runt 6-tiden gick färjan hem och vi avslutade dagen med en sallad från Mollie och sedan lite tv-titt och Angelica. Det var meningen att vi skulle kika på en film men efter otaliga försök att hitta någon som verkade intressant fastnade vi istället på "Animal Planet" som för övrigt är en sjukt bra kanal. Där kikade vi på squids som är en typ av bläckfisk, och dessa kan bli stora som monster och kallas då "kraken" för er som sett "pirates"- filmer vet jag pratar om. Dom är sjukt läskiga. 
 
Söndag vart det "Hangover 3", sjukare filmer och äckligare kines får man leta efter. Den var bra och absolut sevärd om man gillar dom föregående filmerna. 1an kommer ju alltid vara bäst men så är det väll med alla filmer. Sedan vart  det lite froyo på "U top it" och sedan började jag och David att planera vår Hawaii resa, wihoooo. Nu är det inte länge kvar. Tro det eller ej, men förra veckan vart det dags för mig att requesta min flygbiljett hem till Sverige, känns helt galet. I November smäller det mina vänner, då är man tillbaka på svensk mark efter 2år i Cali. Det känns overkligt och jag vet inte hur jag kommer reagera när dagen är kommen. Låt oss inte tänka på det, damn. 
 
Mitt knä känns bra igen, jag har sprungit 4ggr sedan mitt plattfall, blodet har fått cirkulera och jag är back in business ;) No worries. 
 
Adjö.
 
 
At&T Park, Home Of The San Francisco Giants, "Together We Are Giant"
 

 
 

Chicago here I come.

Chicago baby,
 
Det är bokat och jag åker i Juni, det är snart :D yihhaaa. Chicago I'm coming. 
Jag stannar i 5dagar och kommer att bo några nätter hos en tjej, latina eller mexare, som jag träffade på au pair skolan i NY, vi har inte setts på 1,5år så det är väll på tiden nu. Sedan kommer nog några nätter spenderas på hostel. Det ska bli skoj, jag är taggad, äntligen ska jag få se Chicago. 
Mina resemål detta halvår ser ut som sådan nu, 2xHawaii, Chicago, LA, Las Vegas, Miami, Grand Canyon (Arizona). Sweet.
 
Mitt knä gör så jävla ont, och det har svullit och ser ut som något i stil med den fläskigaste köttbullen någonsin. 
Jag misstänker en annan skada under den bortskrapade huden, dammit. Men ge det en dag eller 2 så är man på benen igen ;)
 
Min måndag slutade bra, Angelica sms:ar mig sedan ringer hennes värdmamma och berättar att hon har 4 VIP biljetter till en Giants baseball game på lördag och undrar om vi vill ha dom? whaaaat, jeeez louise, OMG, YES!!!!
Vilken kvinna alltså, Världens bästa S, vi är lyckligt lottade. Så på lördag mina vänner, då är det VIP på Giants matchen som gäller, Check på det ;)
 
Nu ska jag läsa och sova. 
Godnatt
 
tjockisknä, haha.
 
Golden Gate Bridge
 
Shopping i Castro
 
Camilla ggb
 
SF från färjan
 
Dolores Park, efter att ha sett denna bild är jag väldigt nyfiken på vad Angelica skrattar åt :D
 
The Linas och våra tjejer, Linas sista morgon.
 
 
Min fotobok som jag gjorde till Lina "The Linas, 2012/2013 Cali Love, By Bettan. Hardcover & 26sidor ;)
 
SF
 
Bilder vid ggb blir aldrig tråkigt.
 
Dolores
 
 
 

San Francisco

San Francisco weekend.
 

Hej folket, 
Det är Måndag och vi är tillbaka till verkligheten. Min helg började väldigt bra då jag på fredagen var ut på en hike med Bill. Bill är pappa till N's kompis, en väldigt trevlig man som snittar mellan 60-70år, jag är imponerad av hur aktiv han är, Go Bill, så vill jag också vara i den åldern. Vi startade vid Phoenix Lake som en vanlig rutt, men tog ute i skogen av vid en creek (bäck) som rann nedför berget. Denna tid på året är det dock inte så mycket vatten så vi klättrade uppför denna bäck. I över 1h klättrande på stenar i uppförsbacke. Riktigt jävla wildlife, Lina vet vad jag snackar om;) och det var ju några ggr som man höll på att falla bakåt. Hela hiken i sig tog 2,h timmar, bra start på dagen.
 
På lördagen tog jag sovmorgon, till hela 9am sov jag och sedan vart det ett eget löppass vid Phoenix Lake. 
Efter en snabbdusch var det dags att kika på Eurovision Song Contest med världens bästa amerikanska syster N. Det var ju faktiskt en del bra bidrag och Danmark var en värdig vinnare. Grekland och "free alcohol" imponerade inte, dock var mellanakten bland det bästa jag sett, hahaha, allt dom sa om svenskar är så sant, jag höll på att dö av skratt, Go Sweden. Vid 5pm tiden plockade jag upp Angelica och Camilla, och vi rullade mot Best Buy där jag köpte ett extra batteri till min GoPro och Camilla köpte en ny kamera ;D yaaaay. Vi gillar när folk köper elektronik, i t i s f u n. 
 
Sedan körde vi vidare till Mollie Stone's där vi köpte en sallad och vi rullade vidare mot Marin Headlands där vi skulle sitta med utsikt över Golden Gate och äta vår middag, romantik ;)
Påväg till GGB, på hyw101 när vi börjar närma oss stannar trafiken och bilköerna är lååånga. Vi spelar musik i bilen och angelica och camilla lägger märke till hur folket i bilen framför oss dricker alkohol, hahaha, I USA är det förbjudet att dricka alkohol i bilen, även om du inte kör. Sedan kikar Angelica till höger, där kommer en bil med party girls som röker på, hahaha, omg. Nästa sekund inser vi att bilen framför oss har glömt stänga tanklocket och även glömt skruva på "korken", kanske var dom fulla redan vid the gas station. Det var fest på Hyw helt enkelt, wihoooo, partttyyyy. Tjejerna som rökte på såg att vi lagt märke till deras bong, så varje gång vi passerade deras bil började vi dansa i våran och dom dansade i deras. Påväg genom den första vägtunneln hör vi hur folk tutar och jag tror det är en olycka som är påväg att hända. NEJ, det är party, alla tutar, höjer volymen i bilarna, vevar ner rutorna och snubben framför oss hänger halvt utanför sitt fönter när han "Skålar" i luften med sin spritflaska. hahahaha. Sjukt kul. Utanför tunneln stog dock en polisbil, men grabbarna hade tur och hade vid det laget hunnit gömma spritflaskorna. Och ni undrar varför det händer mkt olyckor på vägarna i USA, hahaha. Vi skrattade så lungorna höll på att trilla ut. Ingen olycka denna gång, bara glada ocg fulla människor (inga fulla förare vad jag kunde se) det var parta på hwy 101. wihooo. Det bästa av allt var att jag hade min GoPro fäst inne i bilen på rutan så jag fick det mesta på film ;) hahaha.
 
Utsikten vid golden gate är oslagbar och denna bro kommer alltid vara lika häftig varje gång jag ser den, vilket mästerverk. Trist bara att så många väljer att hoppa från denna vackra skapelse, dock får dom ju faktiskt en väldigt fin utsikt som slut. Vi avslutade kvällen på cheesecake (otippat) med lite efterrätt, gött.
 
Söndag åkte vi in till SF för att kika på Bay to Breakers, svårt att förklara vad det är, för jag vet inte helt själv vad det är. Men det är någon typ av löpning genom SF där folk är utklädda. Om dom är fulla eller höga under loppet skulle inte förvåna mig men efter loppet vid 11.30 är dom flesta fulla. Det är fest i varje park och i stort sett alla är utklädda, förutom folket som väljer att gå nakna eller bära vanliga kläder.
Det vart mycket promenerade denna dag, vi gick till Castro som är the gay area här i SF, sedan gick vi vidare till haight/Ashbury som är hippie kvarteret. Parta överallt, alla var glada och det var varmt. En bra och spännande dag, vi avsluta med middag i Chinatown, och sedan tog vi färjan hem igen.
 
Denna dag startade bra. jag hjälpte barnen redo för skolan sedan vid 8am åkte jag till Phoenix för ett löppass, allt gick kanon och ungefär sådär 2/3 genom löppasset, när jag springer i mina egna tanker och funderar på hur många veckor jag har att komma i bättre shape och tappa lite mer vikt innan Hawaii med David, och att det faktiskt är möjligt då allt har gått åt rätt håll so far, glömmer jag lyfta på fötterna och ramlar på en rot? flyger ner på backen, allt går snabbt fast i slow motion, jag hinner inte ens landa på mina händer utan hela kroppen släpar efter backen, gööötttt. Då jag håller min mobil i ena handen slår jag den rakt i marken, bakluckan flyger av och hela mobilen repas och fylls med smuts, fint. Jag reser på mig och inser att jag skrapat upp hela knäet på höger ben och lite på vänter med även ett stort skrapsår på vänter lår, jippie, bikini here I come. Och ont som faaan gjorde det, tur nog klarade sig mina onödigt dyra lululemon short, hahahahahaha, och ingen såg mig ramla. Det var ett rent plattfall.
Jag sprang vidare med blod rinnandes nedför knäna till första bästa lilla strimma av bäck där jag tvättar av mig och torkar av mina knän med mitt linne. Kanon. Sedan var det bara att fortsätta och låtsas som att inget hänt när jag passadera andra människor. Jättebra jättebra.
 
Nu ska testa min smärtgräns i duschen när såren ska tvättas, och sedan är det dagt att hämta barnen och ta E till fotboll :D
Ha en bra dag. 

Bilder

Bilder
 
mitt knä, smärta.
 
Fina skrapsår på lår.
 
Camilla Vid GGB
 
Castro
 
Dolores Park
 
Hippie Area
 
 
 
 
 

Torsdag

Torsdag, Snart TGIF.
 

Det är torsdag och klockan är slagen 21.24, fan va tiden går fort, jag behöver mer timmar på dygnet. 
Igår bokade jag och David flyg till Hawaii, paradiset Hawaii Baby. Vilket betyder att jag kommer resa till Hawaii 2ggr under detta halvår, awwesome. Det kommer bli helt underbart. Jag kommer därmed inte följa med då familjen åker och campar denna sommar, barnen vart inte glada när jag berättade att jag inte skulle följa med, dom var så peppade och sa "Lina är den första au pairen som har turen att följa med 2år i rad", sorry guys, så nu får man sova med dåligt samvete.
 
För tillfället försöker jag hitta boende i North Carolina. Jag funderar på att åka dit under min semester i Juni för att se alla platser där "OTH" spelats in. Jag vill jag vill jag vill, men fan lokaltrafiken där verkar ju inte vara det lättaste och det verkar inte finnas hostel, så jag skulle behöva bo på hotell och det känns lite depri om jag ska åka själv, sitta där och mögla på kvällarna. Då bor jag mycket hellre hos en random tjej på hennes Soffa. Sparar pengar och får lite socialt liv, massa mer upplevelse än hotell. Jag vill även åka till Chicago, så om NC biljetterna blir för dyra kör jag nog bara Chicago i ett par dagar. Har jag tur kan jag kanske hitta någon annan au pair i området som skulle vilja guida mig runt eller bara träffas för en fika :D Jag vill fota, fota och fota.
 
Nu när jag bara har 5mån kvar har jag gjort en lista över saker jag måste köpa innan jag åker hem, måste ;)
haha. I USA är allt så mycket billigare och när jag åkte hem för en snabb visit till sverige förra sommaren slängde jag eller gav bort alla mina kläder som jag hade lämnat på hemmaplan. Jag insåg att om jag inte ville ha med mig dom då, så skulle jag antagligen inte gilla dom efter 1,5år. Så de kläder jag har här, är allt jag äger och har, så min garderob måste definitivt fyllas på och bytas ut innan hemresa. Jag slänge bort resväskan jag hade med mig hit, då jag köpt den via blocket och insett efter resan till NY att den var från medeltiden och inte alls speciellt ergonomisk, jag hade ont i varje del av min kropp efter att ha släpat runt på den stela blyklumpen, så en ny resväska är ett måste. Vi kan säga såhär, detta halvår kommer jag spendera massa peningan och allt slit jag gjorde i Sverige kommer nu betala av sig då jag har massa sparpengar ;) wiihoooo. Och sedan på flyget till Sverige kan jag sjunga -Sluuuut på kontot..... 
 
Idag vart det lite shopping, 3 id foundations och en sminkväska för $60 =400kr. I Sverige hade jag för samma pengar inte ens fått en foundation, sweeeet. Barnen hade playdates efter skolan och sedan lagade jag middag, jag och pojken spelade sedan basket och andra sällskapspel, trevligt.
 
Imorgon ska jag på hike med Bill, istället för en pantertant är han en panterfarsa, världens snällaste man. 
Det ska bli trevligt och intressant efter alla hiker han gjort med Lina som verkar helt vilda, hahaha.
Nu ska jag fortsätta mitt letande efter boende. 
Adios.

Maj

Maj
 

Det är den 13e Maj och för 3 dagar sedan vevades flaggan för 19 månader i USA. I hela 19 månader har jag befunnit mig i landet där drömmarna flödar, rika är rikare och fattiga slickar asfalt. Jag har härmed 5månader av arbete kvar och en resemånad. 6månader till i mitt kära sunny california. 
 
Förra veckan gick väldigt bra, jag och min vp har ett bra samarbete då min vm inte är på hemmaplan. Jag jobbar inte alls mer än vanligt och jag kunde vara lite striktare med regler då barnen inte kunde gå till sin mamma och be om saker en andra gång ;) hihihi.
Lina, min kärlek, min Rutis, Min Boo kom hem på tisdag från sin resa och jag åkte dit på kvällen för att få träffa min fina, Wawawiwa. 
 
Onsdagen spenderades i SF med Lina och Briar, vi hade väldigt trevligt, shoppade på Victoria Secret och Briar fick äta sin sista Cheesecake på Cheesecake Factory :( 
Torsdagen hade Lina sin sista avskedsmiddag och lite födelsedagsfirande. Hur sorgligt kan det vara. Jag saknar min andra hälft, vad är cali i all sin glans om inte min boo fans? Men jag är taggad på att hon kommit hem till sina vänner och familj och även om hon inte kommer ha lika skoj utan mig ;) wink wink ^^ hahaha, så kommer hon ha en fin sommar i Svea :) Jag har spaced out lite se senaste veckorna, så Lina hade nog rätt när hon sa -Du kommer vara här men mentalt är du med mig i Sverige. Såååå, om jag verkar helt ree, och okontaktbar här i Cali, så har ni nu fått svaret, det är bara leta efter min hjärna i Sthlm, Sveriges Big Apple.
 
Förutom att vi lämnat Lina på flyget på fredagmorgon och resten av dagen var lite halvt deppig så var det en helt vanlig fredag, med helt vanliga vardagssysslor.
På lördagen åkte jag och David in till SF för att se huset där filmen "welcome Mrs Doubtfire" spelades in, samt "the painted ladies" där "full house" spelades in, wihoo, kändishus. Det var en väldigt trevlig dag i SF med mycket nya intryck, mycket nya ställen och mycket promeneradne.
 
Söndag var den slappaste dagen i världshistorien och sådana dagar kan man behöva ibland, bara inte allt för ofta ;) hahaha. Vi sov till 12-1pm och sedan chillade vi hela dagen lång och lämnade inte huset en enda sekund förutom när det var dags att bege oss till tågstationen. En dag för att återämta krafterna.
 
Idag är det måndag och vi är tillbaka till allt det vanliga. Denna vecka är ingenting planerat och den får helt bli som den blir. Jag pratade med Dawn förra veckan och hennes man åker bort nu i helgen så det kan bli att jag åker till fina Dawn och har en tjejhelg, men massa skitsnack :) Dawn är underbar och jag måste ta vara på varje sekund jag får spendera med denna kvinna innan vi kommer ha ett hav emellan.
 
Nu ska jag läsa, det är dags att få reda på hur denna bok slutar.
Godnatt
 
Bilder från förra helgen då jag var i SF med Javi.
 
 
 
 
 
 
Bilder från Denna helg med David :) Huset från filmen "welcome Mrs Doubtfire" med Robin Williams
 
Jag utanför huset 
 
 
Klassiska SF hus
 
"The Painted Ladies"
 
 
San Francisco hus, här vill jag bo;) benträning varje dag ;)
 
Downtown SF
 
 
 

Måndag

Ny vecka, nya möjligheter.
 
Jag har börjat få panik, efter att ha insett vad många platser jag vill åka till och vad många grejer jag vill shoppa, så återstår bara ett problem -pengar. Och detta halvår kommer kosta mycket pengar, det kommer bli dyrt, det kommer svida, men det kommer vara värt minsta lilla cent. Det är ju som en kissmopp i ansiktet -surt.
Tiden går alldeles för fort, förra året hann jag bara med 1v semester (av mina 2v). 2veckor semester är verkligen inte att skryta med, och jag sparade mina veckor så länge jag bara kunde ifall att någon skulle vilja komma och hälsa på så att jag då skulle kunna ta ut min semester och visa denna människa runt. SÅ, såhär i efterhand kan jag ju säga till alla andra au pairer, gör inte det (spara på semestern alltså) tänk på er själva, ta ut er semester och res dit ni vill resa. Man är inte själviskt för det, vi är här för att leva ut våra drömmar, ingen annans. Sen om någon söt själ vill joina er resa så är det klart att man uppskattar det. 
 
Min resemånad är i stort sätt spikad och klar. Det kommer bli några nya ställen och några gamla rävar. 4 fina Svennisar reser från Svea och möter upp mig i Miami, efterföljade blir Las Vegas, roadtrip till Arizona (grand canyon), Los Angeles, sedan lyfter flyget mot paradiset Hawaiiiiii ;) och sedan tillbaka till min love San Francisco. 
Spännande spännande, jag är riktigt taggad, och lite ledsen för jag vet att denna resa kommer vara det sista jag gör här innan jag måste lämna min familj. 
 
Till sommaren ska jag ta ut min semester för detta år, det kommer bli 10dagar i Hawaii med David (jag vet, Hawaii 2ggr på ett år, vilken lyx ;) och det kan ju inte bli mer romantiskt än Hawaii, hallååå ;) 
Sedan är planen North Carolina där jag vill se alla platser som "One Tree Hill" spelats in på" och sedan Chicago, bara för att Chicago verkar så fläskigt fint och det finns mycket jag vill fota där. Så om jag kan bocka av dessa platser på min "places to go"-lista så kan jag vara ganska nöjd när jag sätter mig på flyget till Svea. Alla de andra 3miljoner ställen jag vill besöka i USA, får spridas ut på alla mina miljoner besök till USA jag kommer göra i framtiden.
 
Förra helgen var allt annat än vild, det var lugnare än på kyrkogård, och det var faktiskt riktigt skönt. Nästan ingenting gick som planerat, men det vart en skön helg. På fredagkväll vart min middagsdate, med en holländsk tjej inställd, så det slutade med att jag hängde och pratade med min värdmamma som är trevligare än trevligast och jag gillade varje sekund av vårt samtal. Jag åkte till Mollie stone's och köpte mig en sallad och sedan läste jag resten av kvällen "hopeless" sjukt braaa bok. Lördagen kickade jag igång med en fotbollsmatch i finvädret, vi förlorade men jag hade sjukt skoj, alla gamla goda spelare var tillbaka och jag fick spela med mina favorit amerikaner :))
 
Dawn kom och hälsade på under lördagen så jag hängde hemma med familjen och fina fina Dawn. På kvällen vart det lite shopping på "Sephora" och sedan ännu en sallad. Jag har längre inte cravings för godis, nu är det sallad som gäller, sjukt gott.
 
Söndagen ringde väckarklockan vid 6am och jag gjorde mig klar och skjutsade min värdmamma och hennes arbetskompis till SFO där de boardade planet till NY för jobb. Jag fick därmed köra mina värdmammas sprillans nya bil hem, en riktigt jäkla badass bil alltså. Hon har alltid skämtat sedan hon skaffade denna bil att jag skulle vänta med att köra den för hon var inte redo att den skulle få repor eller bli krashad än, HAHA, tack för den :) Faktiskt så ligger jag bara bakom 2repolyckor på min köra Toyota Highlander. Alla Au pairer verkar måste checka av "bilolyckor" på sin lista innan man lämnar landet, för det händer verkligen alla. Och en stor anledningen till det är inte Au pairen själv, 80% av alla amerikaner där ute kör som idioter.
 
Jag plockade upp Javi och vi åkte på Au pair-möte i Novato. Sedan eftersom jag inte behövde jobba söndag (som jag hade förväntat mig) så tog vi en spontan-trip till vårt kära San Francisco, där vi gled runt, shoppade, åkte cablecar, fulade oss i butiker och tog foton, och vandrade runt nere vid fisherman's wharf, det är så vackert, San Fran är så vackert. Vi var hemma runt 9pm och då vart det sängen.
 
Denna vecka kommer bli lite mer intensiv än vanligt då min värdmamma är i NY tills på torsdag. Min värdpappa har skaffat en trädgård på baksidan och planterat alla olika grönsaker, och då han inte mått helt 100 de senaste dagarna så har jag agerat trädgårdsarbetare, niice, hahahaha.
Imorrn ska jag följa med Javi till Novato då hon har uppkörning, wihooo.
Sedan kommer Lina hem imorrn, wawawiwa, "Lina" blir äntligen "The Linas" igen för 3dagar, man får njuta av den tid man har <3
 
Resten av veckan kommer senare. 
Nu ska jag duscha och läsa.
Godnatt. 
 
SF Baby
 

Onsdag

Första Maj
 
Det är Onsdag och det är första maj, i Sverige har nog folk legat bakis idag men här firar man inte sista april så imorse var det träning på gymmet som gällde. Skönt att vakna utan baksmälla. Jag körde crosstrainern i 1h samtidigt som jag läste en bok på min kindle, snacka om att tiden rinner på, man svävar ju bort helt när man läser en bok på gymmet, niiice. Slipper man känna smärtan i alla muskler, haha. Lite styrketräning på det så man redo för dagen. Under min 19månader i USA har man lyckats lägga på sig lite vikt, inte oväntat och inte alls konstigt när jag tittar tillbaka på mina matvanor då. Den senaste tiden har jag slutat helt med socker och bröd på vardagar, och allt småätande går bort, fett med bort. Alla mina cravings har försvunnit och livet har blivit lättare. Jag tränar fortfarande, inte lika ofta, men det behövs inte då jag inte längre äter lika mycket. Min vikttopp nådde nästan 61kg, läääskigt, usch det är fasen illa när man känner att man har överflödig hud. haha. Nu har jag lyckats tappa 4kg och är nere på den vikt jag hade när jag kom hit, 57kg. wiiihoooo :D Victory :D Min målvikt är 55kg, det är bara att köra på ;)
 
Barnen hade "early release day" idag vilket betyder att dom slutar 1.30pm. E hade playdate direkt efter skolan och sedan fotbollsträning. Så jag passade på att ta med N och hennes kompis ut på lite shopping. Dom har ju school dance på fredag så damerna ville ha lite nya kläder och smink ;) det är mycket snack om grabbar nu kan jag lova. Herregud, tonårsår, vilken jävla period i ens liv. Nu får jag uppleva dessa tider igen via lilla N, och jag inte säga annat än -herregud. Hon gör det bra dock, och håller sig borta från the mean girls. Om ni någonsin har sett filmen "Mean Girls" så är det exakt så det går till på skolan. De populära tjejerns, det finns "followers", nördarna, coola sportgrabbarna, ni förstår. Livet som amerikansk tonåring är inte lätt.
Idag har vi haft över 30 grader varmt, och hela veckan kommer se likadan ut, sweeeet, give it to me :D
 
Efter shopping vart det middag och läxor sedan var den dagen över. 
All min lediga tid gåt till att planera roadtrips och resor. Om jag bara kunde skulle jag stoppa tiden nu, jag är stressad. Nu ska jag läsa och sedan sova.
 
Godnatt
xoxo
 

Vart tar Tiden Vägen?

Hej omvärlden,
 
Imorrn inleder vi Maj och här i Cali snittar det +30 grader om inte mer, snart flyter vi bort :)
Om 10 dagar har jag varit i USA i 19månader och jag har endast 5 more to go innan min resemånad drar igång. Hur sjukt är det, mitt hjärta blöder ju lite av att planera resemånaden för då blir allt plötsligt verkligt och jag inser att jag faktiskt kommer lämna mitt Cali om ett halvår. Shit i min pitt, jag blir nervös. Det kommer bli en stor omställning att komma hem igen och det gäller verkligen att jag börjar jobba på mina planer så att dom blir verkligehet, annars kommer min hemkomst efter 2v vara väldigt tung. Jag kommer gå från mer än högsommar i Cali till mörker och kyla i Sverige, November you will kill me. 
 
Resemånaden är i full planering, 4 svennisar kommer från Ösd och vi ska alla resa tillsammans, sweet. 
Det enda som saknas nu är att vi bokar biljetter så vi är all set med det och kan gå vidare till hostel/hotell/motel-bokning. Jeez louise det är så mycket jag vill se i USA, varför måste landet vara så stort?
 
Förra helgen hade jag en kvalitéts weekend med min man. Vi gick på bio på fredagen med Camilla, "disconnect", bra film, se den om ni har chans. På lördagen spelade jag en fotbollsmatch :) en dusch senare rullade jag och David mot "Mollie stone's" där vi köpte sallader och baguett med pesto, kalkon och den skrattande kon ost. Vi åkte till Tiburon där vi lade ut vår filt och picknickade vid havet med utsikt över vårt kära San Francisco, vackert så vackert. Jag njöt av varje sekund, hur mysigt kan man ha? och hur vackert kan det va? Jag har nog aldrig njutit så mycket av naturen och omgivningarna som jag gör här, det är så vackert. Solen sken och Vi somnade till på picknickfilten och hade hemskt så mysigt. Senare åkte vi till "U Top It" för lite Froyo, som vi tog med oss på en promenad runt i Ross och San Anselmo. Det är inte helt lätt att vara Au Pair, när man bor på sin arbetsplats, det spelar ingen roll hur mycket man älskar sin familj. Man behöver ett break från huset, man måste komma ut, så förra helgen försökte vi vara ute och hitta på saker hela dagarna. Endast kvällen och natten spenderades hemma med en film "Here Comes The Boom" hahahahah, hilarious movie.
 
Söndagen vart det en rejäl sovmorgon, sedan långpromenad på ca 4h i 30graders hetta, inte helt okej skönt. Vi fick ta pauser i skuggiga områden och jag valde fel skor för en långpromenad så förutom en tejprulle rikare hade jag även typ 5blåsor på varje fot, "vill man vara fin får man lida pin", gött. Men jag hade trevligt så jag ska inte klaga :)
 
Veckorna kommer bara flyga förbi nu och snart är det sommarlov och barnen är ledig från skolan. Förhoppningsvis blir det lite roliga planer för sommaren. Det är dags för mer verkstad och lite snack istället för mycket snack och lite verkstad. Lina har varit borta i hela 2v redan och jag saknar min Rutis, snart kommer hon tillbaka och jag får äntligen se hennes fina ansikte i 2dagar innan hon lämnar Cali för Sverige. 
 
Nu ska jag sova, en tidig kväll, skööönt.
Godnatt.
 
 
Photoshoot av min värdmammas smycken, kolla in hennes grejer på http://www.reneesheppard.com/ - hon är grym.
 
Det är ingen liten sminkväska man reser runt med som make up artist
 
Lite då och då måste håret eller sminket fixas till
 
Titta på mina älskade små barn, 1,5år har det gått sedan jag kom och dom har vuxit så himla mycket.
Här kommer då och nu bilder.
 
 

RSS 2.0