Imorrn, TGIF

TGIF 28 juni. TGIF imorrn, och även fast jag ska jobba hela långa helgen så känns det alltid lite extra skönt med lördag, på något vis är allt lite roligare, och alla är lite gladare. Denna vecka har faktiskt varit väldigt rolig, barnen har haft playdates, E fick en ny basketkorg så vi har spelat basket och självklart har man ju kirrat in lite 21 där ;) Jag har skjutsat och jag har hämtat och det har vart full rulle från 9-7. Det finns inte ens tid till att åka och handla mat, kylen skriker av tomhet. Denna vecka har jag även börjat jobba på ett litet projekt som känns himla skoj, jag är peppad och vill gärna berätta men måste tyvärr knipa igen mitt kakhål för denna gång. Jag håller på att skapa något, och jag vill inte att folk ska veta förren det är helt klart :) så den kan ni suga på. haha. Här flödar kreativiteten minsann. Igår hade Fred sin avskedsmiddag, på Cheesecake Factory såklart, det är där allt startar så det är där vi måste avsluta ;) på lördag kommer hans päron och nästa vecka åker dom ut på trip i ca 3v innan det bär av hem till Danmark. Ahhh, det värsta med au pairlivet ska man ännu en gång få genomlida, att goda kompisar åker hem, jag undrar hur många ggr man ska behöva gå igenom detta. Vi avslutade kvällen med bio "that´s my boy", hahahaha, jag dööööör vilken rolig film. Denna film måste ni se, Adam Sandler och killen från "Hot Rod", samma kille som sjunger i "I'm on a boat", och "I just had sex". Se den och dö av skratt. :D hahahaha. Nu ska jag projekta lite i väntan på att Sara kanske loggar in på skype :D Sen måste jag sova. Adios Amigos. xoxo

American Graduation


Sommarlov

Sommarlov 24/6 2012
 
Hej Sverige, Hej USA, Hej folket.
Nu är det nästan 2v sedan jag kom tillbaka, och fullt ös (nästan medvetslös) har det varit sedan dess. 
Barnen har gått på sommarlov och eftersom dom inte har några camps nu de första veckorna har jag haft fullt upp, speciellt då alla andra barn har camps, så det finns inte ens en skymt av playdates. Förra måndagen ringde jag upp nästan alla mammor i min telefonbok för att försöka styra ihop en playdate för min pöjk, men utan resutlat. Vilket gör att jag fick hålla honom sysselsatt hela dagen, och nej, det var inte lätt. Jag kom med 3miljoner förslag men inget verkade lockande. 
 
Denna helg åkte jag, Lina, Sara och Helen in till SF för att stanna över natten, gå på nattklubb och sedan idag se pride-paraden i SF.
Det var många gånger mer än en fjöjd för ögat, då vi fick se mängder av hud och andra "privates". I SF är folk inte blyga samtidigt som det är mecka för alla som är gay. Vi startade lördagen med lite shopping och sedan picknick i form av sallad och sill (från IKEA) i "Dolores Park", tillsammans med Adam, en vän till Sara. "Dolores Park" Var smockad av människor som firade pride-veckan. Det var en upplevelse utöver det normala, och kul hade vi. 
På lördagkvällen bar det av till en nattklubb där vi dansade natten lång. Vid 3 tiden tog vi en taxi till Adams lägenhet/rum, där 4tjejer delade på honoms  säng och stackars Adam själv fick sova på golvet, haha. Men för att lätta på mitt hjärta så var det han sälv som erbjöd sig.
 
Imorse kikade vi på pride-paraden som var i SF, en stor stor parad som vad jag kan förstå är varje år. Det var musik, det var dans och det var naket. Gatorna var fyllda med folk. Hela denna vecka har varit en Pride-vecka i SF och denna helg var det all in fest. Jag tror även att Lady Gaga och Backstreet Boys skulle uppträda ikväll men tyvärr så orkade vi inte vänta.
 
I övrigt den senaste tiden så har jag fått uppleva en amerikansk graduation/student och jag kan härmed konstatera att den svenska studenten är grymt mycket större, bättre och fläskigare än den amerikanska. Såhär såg dagen ut, vi kom vid 13-tiden, Dawn hade dekorerat lägenheten med lite happy grauation, och ballonger. pizzan hade blivit hemkörd och var uppslizad redo att ätas. Vi var ca 10 personer som åt pizza och lite godis. Större än så var det inte, vid 16-tiden var Mike tvugen att lämna för att hinna till skolan där dom skulle få sina betyg och stipendium, trafiken gick på högvarv. Vi åkte en timme senare till samma skola för att se Mike graduate from Santa Cruz High :D . En scen var uppsatt på en amerikansk fotbollsplan, med stolar för alla studenten framför, föräldrar och släkt fick sitta på läktarna. Det var precis som på film.
 
Chocken kom då rektorn skulle hålla tal och gick alldeles för djupt i sin egen historia, då vi fick veta att hon haft en tuff skilsmässsa, kämpat mot bröstcancer, åkt in och ut från sjukhus mm mm. Det ända som saknades i detalj var tider och datum. TMI. Sedan gick dom vidare med ett tal från en av studenterna, han tog av sig sin Gown (den röda klänningen), musik började spelas i bakrunden och det visade sig att killen skulle rappa sitt tal???? Whaaaaat, välkommen till 2012s studenttal????????
Inte nog med detta, efter lite rapmusik kliver 3 studenttjejer upp på scenen och pratar om att man fortfarande kan klara av skolan även om man blir gravid under high chool/gymnasiet....WHAAAT? Man förväntade sig tal som skulle vara peppande och glada för eleverna som faktiskt klarat skolan, något i stil med -bra jobbat, lycka till i framtiden.....mm..mm.
 
Absolu en upplevelse och jag är vädigt glad över att jag blev inbjuden. Min favoritdel var sälvklart deras cap and gown/ den röda klänningen och hatten. Och precis som på film så kastar alla sina hattar högt upp i luften när dom är färdiga. wihoooo, you made it. 
 
Men Sverige står stadigt på studentfronten och kommer sålänge som traditionerna fortsätter vara obesegrade :D Go Sweden. 
Bilder kommer så fort som möjligt, ska lägga upp så många det går nu. Min hårddisk på datorn är full och för att kunna fortätta mitt photoshoppande och fotande måsa jag skaffa en extern :D 
 
I helgen har jag saknat Sverige. Hoppas alla hade en kanon midsommar.
Ha det gött folket. 
xoxo
 

Amsterdam

Amsterdam 11/6 -12

God morgon Sverige,
Klockan är 05.00 en måndagsmorgon och jag sitter på flygplatsen i Amsterdam. Här har jag spenderat ca 8h och har fortfarande 4 to go. Vilken pärs. Ögonen blöder och alla sovvänliga stolar är upptagna. Jag har sovit av och till i en oskön fåtölj, och varje gång jag vaknar känns det som att huvudet ska trilla av pga att jag suttit så konstigt. Det är kallt och jag fryser, batteriet på iphonen håller på att ta slut och ipaden likaså. Alla pratar dutch och jag fattar ingenting, men jag tror iaf att jag hittat vart jag ska gå för att komma till min gate. Det går inte bra för lina-land just nu.

Jag har plöjt igenom 4 avsnitt av OTH, jag har skrattat och gråtit samtidigt som man måste kolla lite över axeln sådär för att försäkra sig om att ingen ser. Haha. måste den serien vara så himla bra, nu har jag bara 2avsnitt kvar att titta på.

Maten har inte varit lyxig, fick en ostmacka på flyget, oväntat, holländsk folk älskar ost. Sedan har det blivit någon "bar" som jag köpte med från USA, men aptiten är inte på topp även om magen skriker.

Nu ska jag gå igenom passkontrollen och leta rätt på min gate så jag kan sätta mig där i lugn och ro och sova.
Kanske kika på en film, min plan är att jag ska sova så mkt som möjligt på flyget till SF eftersom resan är på 11h och det skulle vara perfekt om jag kunde vara någorlunda utvilad (så gott som det går) när jag kommer fram eftersom klockan kommer vara runt 12 på dagen.

Ha en trevlig måndag.
Xoxo


Sweden baby

2 veckor har passerat, 2v som jag har tillbringat i kära Sverige. Med endast Saras vetskap bokade jag min flygbiljetter, eller snarare flygbiljetter (eftersom det inte bara tar en flygresa till Sverige och Ösd) för att åka hem och överaska alla samt vara med på Karros student, once in a lifetime, så det kan man ju fasen inte missa:)

Pappa vart paff, Karro trodde att jag ljög när jag ringde från hemtelefonen och sa att hon skulle skynda sig hem;) och Erica kunde inte koppla det svenska numret till min röst, eftersom jag vad alla trodde befann mig i USA.

Efter att jag hade rest otaliga timmar, SF-NY-Stockholm-Ösd fylldes lördagen med massa skoj, som att gå på Maxi, det var ju rena lyckan att få shoppa svenskt;) sedan bar set av till Svedje och kusinen för att oinbjudet hälsa på;)
På kvällen följde jag med Erica till Sanne (utan sannes vetskap) för att kika på melodifestivalen, som SVERIGE för övrigt VANN - vilken kväll. Med ett hjärta som gjorde ont, lungor som ville lägga ner sin verksamhet och ögon som blödde fick min kropp äntligen sova efter 35+ timmar, i mitt gamla rum, i min gamla säng i kära lugnvik. Nostalgi.

Veckorna fylldes med massa fika för att träffa vänner, fotbollsträningar och match? Whooot;) haha. Kondisen var ju inte på topp dock med kul hade jag:)

I övrigt kändes det som att jag aldrig lämnat Östersund, allt såg likadant ut. Det känns skönt att veta att det finns en plats där man alltid kommer känna sig som hemma,veta vart exakt allt finns, även om platsen är ganska händelsefattig, haha. I fredags firade vi Karros student, -för viii har tagit stuuudeeeenteen, fy fan vad vi är bra. Jag är så himla glad över att jag tog chansen att åka hem, jag hade ju ångest över att jag skulle missa Karros student, men där var jag och fick förutom bevittna allt live, städa, handla och baka en jäkla massa kakor och bullar. Men när det är studenten ska det vara fullt ös,(medvetslös).

Vilken dag, efter att det tidigare i veckan hade snöat sken nu solen och Hela Östersund levde. Alla var ute, alla var glada, det var flakåkning, dans och massa musik, tänk om Östersund kunde vara så levande varje dag. Studentdagen är magisk.

För tillfället sitter jag på Arlanda, jag kommer få sitta här i 7h innan mitt flyg lyfter mot Amsterdam där jag ska få tillbringa 12 härliga timmar, och där är det väll bäst att hålla sig ifrån cafén då brownies kan innehålla gräs. Men vad vet man? kanske kan jag ha The time of My life under dessa 12h? Hahaha. Fy fan va niice, nooot. Sedan åker jag vidare mot SF, The love of my life -Cali.

Det känns trist att åka ifrån familj och vänner men även bra då jag vet att för flera av dom så blir nästa gång vi ses i SF ;) wawawiwa.

Nu ska jag läsa lite, eller göra annat tidsfördriv som att spana in snygga grabbar, äta godis, lyssna på musik eller sova till kroppen har träsmak pch är likstel. Livet är ju inte alltid en dans på räkmackan. Men imorrn kommer kära Dawn och plockar upp mig, ihhhhhh, det gör mig lycklig.

Kärlek till er alla.
Nu tar jag sikte mot Sunny California.


RSS 2.0