Ny vecka - Nya möjligheter

Ny Vecka - Nya möjligheter.


Det är måndag och det är början på en ny vecka, förhoppningsvis en väldigt bra vecka.
Igår (söndag) åkte jag, Sofia, Frederik och en amerikansk tjej Jasmine in till SF för lite sightseeing. Vi åkte bland annat till Twin Peaks som har den bästa utsikten över San Francisco. Senare åkte vi till The Castro District, som är San Franciscos Gay och Bi-område. Det fina med San Francisco är att människor kan vara så öppna med sin läggning och att människor är så "avslappnade". När man vandrar runt i Castro ska man verkligen inte bli förvånad om man ser 2män/2 kvinnor hålla handen, stå och hångla öppet mitt på gatan eller nakna män som sitter i solen eller vandrar runt på gatorna. Det är lite "overwhelming" at times, då man inte alls är van detta, men det är samtidigt häftigt att se dessa delar av världen där människor bara kan vara sig själva. Åker man dock 30min hem till Ross ser man istället alla hemmafruar som försöker hålla formen, ha det smartaste barnet och handla organiskt. Dock kan jag vara utan nakna män på gatan, men detta händer bara i Castro så man behöver nödvändigtvis inte se det. Vi var mest nyfikna på gayområdet. Efter Castro var tanken att vi skulle åka till Haights-Ashbury som istället tillhör Hippiekulturen, men vi lyckades inte hitta gatan på gps:en, istället hamnade vi vid parken där man hittar husen som finns med i "fullt Hus" - serien med Tvillingarna Olsen. Sedan tog hungern över och vi svängde in på "Flipper's Gourmet Burgers" där hamburgarna faktiskt var riktigt goda, att döma av namnet :)

Senare under kvällen bar det av mot IKEA för att känna av lite svenska vibbar, äta mjukglass, kanelbullar, köpa choklad och gräddsås. Vid IKEAs utgång sitter en skyld där det står "Hej Då" på svenska, och "this is how we say goodbye in Swedish. Under "Hej Då" hade dom även skrivit ut hur det skulle uttalas vilket var något i stil med "hä dö" ???? Det måste ju varit en amerikan som fixat denna skylt, jag kommer inte ihåg senaste gången jag sa hä dö? Granne med IKEA låg en bio där vi avslutade kvällen med "Sherlock Holmes 2" där Svenska Noomi Rapace har en stor roll. GO SWEDEN. Filmen var bra, det var dock längesen jag såg den första filmen vilket gjorde det lite svårt att hänga med i denna, samtidigt som jag var lite för trött för en 2h lång film. Men det var en bra dag. Och denna vecka ska även fyllas med bra dagar då det är Sofias sista vecka, och på fredag har hon sin "see u soon"-middag, inte hej-då-middag, det är alldeles för sorligt, tur nog kommer vi åtminstone från samma land. Idag fick jag min nya kamera, en canon d7, jag ska in i Canon-jungeln och får helt enkelt starta om från början då jag haft en Sony tidigare, det ska bli spännande men jag är förberedd på många frustrerande stunder. Nu ska jag göra mig i ordning för att åka på skolan och hämta min lille pöjk som snart blir hela 7år.

Bye bye.







29/1 Lördag

29/1 -12 what to do?


Det är lördag och vi au pairer njuter av ledigheten, (vi som inte jobbar). Idag packade jag, Sofia och Fredrik våra väskor fulla med mat, vatten, apelsinjuice & våra kameror såklart. Sedan begav vi oss mot Golden Gate bron där vi parkerade bilen och tog en skön promenad över bron. På andra sidan letade vi reda på en mysig plats där vi hade en trevlig picknick, a whole lot of food. Mackor med pesto, kyckling och skinka. Köttbullesallad med avocado, tomater, gurka och homemade köttbullar a la Sofia, en fruktsallad, oreos och sushi.
Det är helt makalöst vilken fint väder det var idag, man kan inte fatta att det är januari, det känns som vår fast utan den smälta snön. Helt underbart.

De kommande veckorna kommer bli tunga, om 9 dagar lämnar Sofia Amerikat efter 18månader som Au pair, herregud, det kommer bli så tomt, vem ska jag nu umgås med? Det är tur att Frederik fortfarande är kvar i några månader till. Som au pair lär man känna varandra väldigt snabbt, man träffas i stort sett varje dag och umgås ofta på helgerna. Det går inte riktigt beskriva känslan när man vet att någon kommer åka hem, någon man haft hemskt mycket kul tillsammans med, eftersom man aldrig riktigt vet när man kommer ses igen.

Jag har även fått veta att Kristian inte kommer och hälsar på mig i februari. Som jag har längtat, det var en dröm som skulle bli sann, vi skulle äntligen resa tillsammans. Att han jobbat så hårt och sparat massa pengar gjorde mig hemsk stolt. Detta är som en spark i mina balls, om jag hade haft några, lite som att falla på mållinjen. Det suger r*v. Det gör ont så ont. Det finns diverse anledningar till detta, den ena är hans pluggande, och jag kan inte låta honom riskera sin sjuksköterskeutbildning. Men Jesus Christ i'm so sad, samtidigt som jag är så arg. Men jag förstår och detta är livet, det är bara att spinna vidare. Jävla skitliv.

Imorgon kl 08.00 ska jag göra det som alltid får mig på bra humör, jag ska spela fotboll, älskade fotboll. Vad vore livet utan fotboll, så många gånger det fått mig på bättre humör. Sedan åker jag Sofa och Frederik till SF för att turista och se alla de saker man måste se när man är i SF, som tex, Haight-Ashbury området, Castro street, filbert street (världens brantaste backe) mm mm. Man tycker man har sett mycket, men det finns alltid mer att se.








Godnatt

Lördag

Lördag


Äntligen helg, denna lördag har varit väldigt slö men skön, jag började med att sova till 11.15 eftersom jag inte kommit i säng förren kl 4 på natten kvällen innan. Jag var hos Johanna igår tillsammans med Sofia och Fredrik för att kika på film. Senare åkte jag, Sofia och Fredrik till en bar i Mill Valley (ca 15 min bort) där Sofia och Fredrik beställde en drink för igår var inget mindre än Fredriks födelsedag, 21år :) och i USA är att fylla 21 en stor grej eftersom man då får köpa alkohol. Vi stannade i 1,5h och sedan var tanken att åka hem men vi hamnade istället på "Danny's", en resturang som serverar frukost, lunch och middag. Det vart en väldigt tidig frukost, 02.30. Amerikanska pannkakor, havregrynsgröt, och ägg (halvt råa som amerikaner gillar det). Det var mitt första besök på Denny's men det var ett trevligt ställe, väldigt gammeldags amerikanskt, tyvärr hade jag inte med mig någon kamera så det finns inga bilder att visa. Jag får åka dit fler gånger.

Imorse skypade jag med min syster Sara, det har inte riktigt gått så bra med mitt skypande på slutet, det är svårt att matcha tidsskillnaden, så tyvärr hinner det gå 2-3v mellan varje skypesamtal med min familj, skärpning. Detta i sin tur resulterar i som idag, ett samtal på 3h 20min :) haha. Men det var hemskt trevligt och det fanns mycket att säga, 3h kändes som 30min. Skype är verkligen ett underverk, det känns som att man sitter och pratar i samma rum när man i verkligheten sitter på varin sida jorden. Sedan vart det ett träningspass på golds för att efter det äta sallad till middag och kinder till kvällsfika samtidigt som jag avjöt 2 spännande avsnitt av OTH. Introt till det första avsnittet på den sista säsongen kunde inte ha börjat mer spännande, jag satt som på nålar och ville nästan grina när tanken slog mig att detta är den sista säsongen av mitt älskade OTH. Det känns som att denna serie följt med mig under hela min uppväxt, och helt plötsligt ska jag inte få ha Brooke Davis, Haley J Scott, Peyton, Mouth, Nathan mm i mitt liv. Åtminstone inte i en ny version, jag kommer få titta på alla de gamla säsongerna om och om igen.


I torsdags tränade jag mitt första fotbollspass på över 4månader. Det var helt underbart och fick mig återigen att inse varför jag lagt så grymt mycket tid på denna sport. Det går inte att förklara hur glad jag blir av att få spela fotboll. Det är nästan så att jag ångrar ibland att jag någonsin började spela för hur ska jag nu kunna sluta när det har blivit en sån stor del av mig och mitt liv? Man gnäller många gånger över hur tidskrävande det är, och det är ingen tvekan om att det är tidskrävande, samtidigt är det svårt att passa in jobb med lagsportsträningar. Men tyvärr inser man inte vad man har fören man förlorar det. Dock har jag haft ett års uppehåll från fotbollen tidigare och det slutade med att jag fick börja spela igen, jag kunde inte fylla tiden med annat, och att träna själv är svårt, vart hittar man motivationen. Jag visste vad jag gav mig in på denna gång, men någonstans här i Amerikat ska jag nog kunna hitta något lag att spela med, jag har med mig mina grässkor. haha. Svettiga män 35+ i en inomhushall var skoj, dom var duktiga och det vart svettigt. Dock vart männen en aning svettigare och vid varje närkamp kom jag ut med armarna dränkta i manssvett, trevligt. haha. Men det var en bra kväll och jag kommer nog gå dit fler gånger, dock måste jag betala 15$ pga att jag inte är medlem.

Denna lördag är förbi och totalt idag har jag spenderat lite över 1600$, men för allt i världen säg det inte högt, och absolut inte i Svenska kronor, jag får ångest, när man säger det i dollar känns det inte lika farligt, haha. Det är "lätt" hänt när man har lite att göra en lördagkväll. Innan eller under tiden som ni tappar hakan så ska jag avslöja hur det ligger till, svaret är skatteåterbäring. Förra året gick min skatteåterbäring till Elgiganten, jag spenderade alldeles för mycket pengar på en och samma dag, men det är inte varje dag man kan göra det så jag körde all in. Jag gick därifrån med en ny iPhone 4 och en Macbook pro, och glad var jag över det även fast jag hade lite ångest. Detta har blivit lite till en tradition, jag betalar lite extra skatt varje månad och får tillbaka en rejäl slant i slutet av året, och denna slant spenderar jag fullt ut. Fullt ös medvetslös. Detta år går min skatteåterbäring till en ny Systemkamera, en Canon D7 + ett extra objektiv och filter, en iPad och en pulsklocka. Självklar måste lite av peningan gå till Apple. Dock beställdes bara kameran och tillbehören idag (+en present till Kristian men den kan jag inte avslöja), iPaden ska inhandlas när Kristian kommer hit och pulsklockan snarast möjligt.

Imorgon bär det av mot Pentaluma och ett outlet, och eftersom jag redan är i ett shoppingmode så ska jag förhoppningsvis komma därifrån med minst ett par converse. Detta är amerikat, det är billigar men det är äkta vara ;) Håll hårt om peningan. Godnatt.

Här kommer bilder på mina fina värdbarn :)

Beautiful Nic.

E & N fick en motorcykel av tomten.

:)

Nic. skulle på ett sleepover birthday party och födelsedagsbarnet hade gett sig själv smeknamnet "Taco", -Just call me Taco ;) haha. Så Nicole ville ge henne tröjor med handgjorda tryck, så Nic sms:ade mig och villa ha min hjälp, en väldigt rolig idé tyckte jag och ville absolut hjälpa till. Det blev 3 olika tröjor som skulle känneteckna Nics väns personlighet, det vart en Techie Taco eftersom hon hade en ipad och gillade tekniska prylar, en Sporty Taco eftersom hon spelade fotboll och gillar sport, samt en Crazy Taco, för att hon är lite "crazy". Jag är väldigt imponerad över Nic's kreativitet, hon har väldigt många bra ideér och vet precis hur hon vill att resultat ska se ut. Nedan kan ni se våra färdiga t-shirtar. Detta måste ha varit den bästa presenten ;)


San Diego och nyår i bilder.

San Diego och nyår i bilder.




Bilen vi hyrde ;)

En bänk gjord av gamla sector 9 longboards, en dyr bänk ;)

Vi tog en Sväng till Ocean Beach och hostlet där jag och Erica bodde för 2år sedan.


Ocean Beach






Väggmålningar

Shopping på ett outletmall



Jag & Sofia :) 

Det visade sig att denna tjej har vart i Börtnan och känner familjen Panhed, om någon vet hennes namn eller facebook så skulle jag gärna vilja ha den infon, det vart alldeles för många namn under denna kväll, och jag kommer inte ihåg...något!



Cougar Sofia ;)

3 månader i USA

3 månader i USA


För 10dagar sedan firade jag 3 månader i USA. Jag kan knappt fatta att jag vart här i 3 månader, vart tar tiden vägen? Förra helgen åkte jag tillsammans med Sofia och en ny dansk au pair Fredrik till Stanford university för att kika in området och hur colleget såg ut. Det tog oss ca en timme att ta oss dit och då åkte vi även igenom Palo Alto där Steve Jobs bodde. När Kristian kommer ska vi åka till Palo Alto där vi ska se allt och lite till som har med Steve Jobs att göra, jag ska även utöka min apple-familj med en iPad ;) Vilken ära att få köpa den i Palo Alto. Jag och Kristian har vår alldeles egna "apple-historia" tillsammans och den vi fortsätta bygga på :)
Stanford var amazing, vilken skola, tänk att få plugga där. Det var så många byggnader att man knappt visste vart man skulle gå. Jag tyckte vi såg mycket med efter att ha kollat på kartan över området så var det inte längre så mycket. Herregud, området var ju enormt, och hade alldeles egna små vägar för cyklar, även rondeller. Efter att ha sett alla dessa amerikanska college-filmer kan man ju inte lämna campus utan att ha sett ett föreningshus. Inte jag iallafall, vi hittade några och jag kunde inte låta mig själv lämna området utan att ge frågan -"får vi komma in" en chans. Både Sofia och Fredrik skämdes nog lite, vi stod utanför detta stora hus för att fota när en kille kommer, jag passar på att fråga om han bor där och han svarar ja. Wawawiwa tänker jag och hoppar som ett barn inombords, och frågar -Finns det någon möjlighet att vi skulle kunna få komma in och se hur det ser ut? Vi är från Sverige och det skulle vara så grymt, man har ju bara sett detta på filmer". Killen tittar på mig och säger. Of Course. Fläskigt tänker jag, han låser upp dörren och guidar oss genom byggnaden som hade 3 våningar. Det var inte svårt att se att det endast bodde killar i detta hur, lite möbler, smutsigt, trasiga möbler, beer cag, bord för beer pong, och såklart låg alla och sov eftersom det hade vart fest kvällen innan, vilken man kunde känna på doften. Detta hus var inte så fancy som på film men jag kan inte lämna amerikat utan att ha varit i ett fraternity house. Vi vart även inbjudna till fest där, den helg som passade bäst, eftersom stanford förvandlas till något helt annat en lördagkväll. Och man kan ju inte heller lämna amerikat utan att ha varit på en Fraternity-fest, man behöver nödvändigtvis inte dricka, men man vill ju ha upplevelsen om hur college/stanford-amerikaner festar. Det får bli en annan helg helt enkelt.

Denna vecka har innefattat mycket mycket jobb, jag har varit hemma med sjuka barn då N fick en hjärnskakning och E en förkylning. N&E har under veckan startat sin egen business där de säljer holiday cards. Så vi har spenderat timmar åt att göra olika kort, födelsedag, farsdag, morsdag, bröllop mm. Jag är deras första och enda anställda person, och jag sliter hårt ska ni veta, haha. Sååå om någon är intresserad av lite "N&E cards" let me know ;) I might get you a better deal ;) Förra fredagen lagade jag hemmagjorda piroger, jag fyllde dom med diverse grejer som familjen gillar, ost, vita bönor, skinka, kalkonfärs med tacokrydda, och en lina-special med bananer. Jag bli alltid lika förvånad över hur amerikaner blir imponerade över att man gör allt från scratch. N hade en playdate och när hennes mamma kom för att hämta henne fick jag frågan -wow har du gjort degen från scratch? ehh, jaa tänkte jag, är det konstigt? :) Det första min värdmamma sa när hon kom hem var -whaat is it my birthday? Herregud, det är fredag och detta är fredagsmat :) Jag serverade pirogerna med en sallad, creme fraiche, och guacamole. Mina värdföräldrar tyckte att detta var som att äta efterrätt. ? Frågor på det ???

Nu måste jag sova, imorgon ska min värdmamma och värdpappa in till SF för att fota den tjej som är den nya modellen för Reneé Sheppard jewelry. Om inte E är sjuk imorgon så ska jag följa med och hjälpa till att fixa studion, och se hur det går till att fota en modell i en studio :) Jag hoppas verkligen att jag kan följa med, det skulle grymt skoj att få se och förhoppningsvis lära sig något nytt.

Godnatt och sweet dreams. xoxo
Här kommer lite bilder från vår Stanford trip

"Sigma Nu" fraternity house Standford :)

kyrka


Skolområdet


Föreningshus



Downtown San Jose

TGIF

TGIF - Thank God It's Friday


Denna vecka går mot sitt slut, tack och lov. Äntligen, som jag väntat på helg. Den här veckan har vart allt annat än rolig, men om vi vänder på steken så kan man ju skratta ganska mycket åt denna vecka med. Jag började med att skrapa bilen, detta i sin tur, till det positiva fick min värdmamma att fixa försäkring (den behövde uppdateras), vi bokade även tid för service på Toyota Marin för både hennes och min bil. Dagen då vi skulle in med bilarna till service hade jag och R bestämt tid då vi skulle mötas vid Toyota Marin. Jag kommer dit lite tidigare än planerat då jag tidigare lämnat av Tasha hos hundfrissan. Jag parkerar och sitter kvar i bilen för att vänta på R. Jag hade parkerat precis bredvid infarten till Toyota Marin så att fronten pekade mot en ganska trafikerad väg, vilken gav mig fri sikt över alla bilar som körde förbi. Plötsligt hör jag hur massvis av bilar börjat tuta, jag tittar upp och ser en stor truck "backa" ut från parkeringen, mitt ut i all trafik. Vad i helvete tänkte jag, inte världens smartaste idé kanske. Jag tittar lite närmre och ser att det inte är någon som backar ut bilen, för det sitter ingen i förarsätet, bilen är tom. Bilarna fortsatte tuta och då inser föraren som är påväg in till Toyota-butiken att han antagligen glömt lägga i parkeringsläge, vilket gör att bilen rullat ner för uppfarten, korsat vägen med massa trafik, studsat med baken mot en betongvägg och är påväg upp på parkeringen igen då mannen slänger sig in i bilen för att stoppa den. Detta hade kunnat sluta i världens seriekrock, och där satt jag i min bil, i chock och bara tittade. Heeelt galet. Som tur var så var de bilar som körde förbi uppmärksamma nog och hann därför stanna när trucken kom nerrullandes.

Jag och min värdmamma fick efter att hennes bil lämnats in på service dela på min bil, vilket gjorde dagen väldigt planerad, lämna värdmamma på jobb, hämta barn, lämna barn, hämta värdmamma, köpa mat, åka till Toyota för att lämna min bil och hämta R's bil, hämta barn från diverse aktiviteter, åka hem. Men äntligen är det fredag, jag har fått tillbaka min bil, lyset är lagat och gick på 230$, det var min lön det :) haha. Jag betalar mer än gärna för skadorna men min värdmamma kommer resa en hel del med jobbet de kommande veckorna vilket ger mig extra långa arbetsdagar, jag får jobba av min skuld helt enkelt. Det låter som en bra deal. Nu ska jag på Gold's Gym och köra ett gruppass, rensa hjärnan lite. Ikväll ska jag titta på "One Tree Hill", Ny säsong, får inte missas, detta är "The final season", säsong 9 och sista säsongen av mitt älskade OTH, jag gråter lite inombords. Men jag är sjukt nyfiken på hur det ska sluta.

TGIF

Trevlig helg :)

Worst day ever.

Värsta dagen någonsin.


I flera dagar nu har det legat gråt i luften. Jag har inte vart ledsen över någonting men jag har bara haft den där känslan att vad som helst kan få mig att bryta ihop och börja grina, minsta lilla motgång. Jag har helt enkelt vart överkänslig av någon konstig anledning. Idag rann det nästan över. Jag har haft svårt att sova den senaste tiden, jag vaknar om nätterna och förstår inte vad som händer, vad jag gör eller vad klockan är. Jag tror att glömt något, börjar smått leta, tittar senare på klockan och ser att den är 2.30 eller liknanade, fattar dock inte varför klockan är 2.30? Min hjärna står still i detta läge, och jag bara vrider mig i sängen. Ibaland får jag för mig att jag glömt hämta barnen på skolan eller missat göra något viktigt som jag lovat. Hade det inte vart för min bästa vän -bettskenanan, hade jag antagligen bitit sönder mina käkar vid detta lag, för ibland vaknar jag av att jag försöker bita ihop käkarna allt vad jag kan, tur nog så avlastar bettskenan.
Iallafall, jag tog min dagliga morgonpromenad imorse tillsammans med Sofia och jag kände redan då att allt inte stod rätt till, jag mådde inte helt 100, och kände mig inte helt glad. Efter promenaden åker vi åt varsitt håll, hem och duscha och göra sig redo för att hämta barnen vid skolan. Av någon anledning så kände jag mig superstressad? Jag skulle iväg på woodlands market och handla innan jag skulle hämta barnen, men jag hade gott om tid, inte överflödigt men tillräckligt. Jag sätter mig i bilen, min värdmamma hade en jobbarkompis hemma vilket gav oss en extra bil parkerad. Vår uppfart till huset är inte rolig, jag tror att det är djävulen själv som skapat detta brinnande helvete, och förhoppningsvis skrattar han av spänning varje gång någon åker upp elller ned. Denna uppfart är smal, på ena sidan finns en stenmur och på den andra finns en "trämur". Jag har tidigare skrapat bilen efter träväggen då jag parkerat alldeles för nära och sedan inte tänkt mig för när jag ska backa ner. Denna gång vart jag lite distraherad då jag var tvungen att ta hänsyn till den andra bilen som även stod parkerad, jag börjar backa ner och tänker stolt "sådärja, det där gick ju bra". Jag backar lite till, och inser att jag har solen rakt i ögonen. Jag trycker ner bromsen för att sätta på mig mina solglasögon, då jag plötligt hör någonting spricka. SHIT, tänker jag, tittar bak och inser att bilen fortsatt rulla sakta trots bromsen och backat in i stenmuren. Jag lägger i parkeringsläge, springer ut och kollar, jag har åter repat bilen, men denna gång spräckte jag även glaset till baklampan. HELVETES JÄVLA SKIT, det här händer inte tänker jag, och hur förklarar man att man repat och spräckt glaset på någons bil? Ännu mer stressad blev jag och skyndade iväg till affären för att handla och senare plocka upp barnen. Under tiden vart jag deprimerad och kunde inte tänka på någon annan mening jag ville säga till min värdmamma, -snälla om du har ett vapen, döda mig. Jävla skitdag. Det enda jag kunde se framför mig var när jag skulle bikta mig för min värdmamma och senare bara börja störtgråta och vilja springa därifrån. Min dag var förstörd och jag kunde helt enkelt inte vara glad, jag ville bara grina och fick verkligen kämpa emot tårarna. Det enda som gjorde mig lite lugn var att det faktiskt bara är några repor i lacken, samt att jag faktiskt kan betala för att laga lyset, det var ju tros allt ingen som hade dött. Efter att jag plockat upp barnen gick vi till min värdmammas kontor, hon var på bra humör. Shit tänkte jag, här sitter hon med massa jobb och här kommer jag med problem. Jag tittar på min värdmamma och säger, -There is something I have to tell you. Hon tittar på mig som om någon har dött, jag säger med gråten i halsen -I scratched the car....again. Hon tittar på mig, slappnar av och börjar flina. Jag säger - I'll definitely pay this time. Hon frågade om det var illa och jag berättade som det var och hur stora skadorna var. Dom är inte så stora, men faan, det här är inte jag, jag är mycket mer försiktig, skärpning för i helvete. Och när jag kom hem berättade jag även för min värdpappa, han bara skrattade. Jag har tur som har så snälla värdföräldrar. Min värdmamma har själv skrapat sin bil och åstadkommit x-antal bucklor, och de tidigare au pairerna har tydligen också gjort minnen på bilarna så jag är inte den första tack och lov. Än så länge har dom inte tittat på skadan och om jag känner min värmamma rätt kommer hennes första ord imorgon när hon ser min bil vara - Ohhh - Myyy - Goooood. Förhoppningsvis har jag fel och hon säger -det är inte så farligt. För det är faktiskt inte så farligt. Det är bara några repor, och lite krossat glas, ingen död kropp. Herregud, ge mig en god natts sömn och lite tur annars kommer jag aldrig våga köra deras bil igen. Mitt värdbarn sa- om du krockar bilen med mig i så är du skyldig mig 100.000$, jag sa -jag ska inte krocka bilen, jag lovar. PEPPAR PEPPAR. Och om jag krockar eller om någon krockar in i mig så ska jag definitivt vara ensam i bilen.

Näe nu ska jag sova, och hoppas på bättre tur imorgon. snälla snälla snälla. Godnatt.
Här kommer lite bilder från San Francisco, tog en vända dit igår tillsammans med Sofia och den nye danska au pairen


Godislandet.

Vi hoppade även på en klassisk SF Cable car


Vi hittade en julgran.

Julfirande hos mormorn.

På måndagen åkte vi till min värdmammas mamma där vi fortsatte julfirandet. Denna gång fick vi dock julskinka till middag, en sötare version med smak av honung. haha. De flesta från min värdmammas sida kom, systrar och bror med barn, dock saknades moffa. När man varken har mamma, mormor eller morfar så får man hitta nya. Min värdmamma kallar mig dotter och henner syster är enligt henne min mamma nr 2, jag har även fått en extra moffa och lite av en momma. Amerikaner är bra kärleksfulla :)


Amerikansk äppelpaj till efterrätt


Moster Dawn
Eftersom det skulle delas ut julklappar och det inte fanns någon stor julgran så ställde min värdmammas bror upp som levande julgran.

Många skratt


Hemma hos mormorn

Hittade en platt katt :)

Julen i Bilder

Julen i bilder


Julgranen och alla julklappar

Mitt rum var fyllt med julklappar och det var kaos, jag fick även namnet "familjen elf"
Juldagsmorgonen, N letar efter elfs som tomten lämnat efter sig.

Alla julstrumpor :)

Lite av innehållet i min christmas stocking

Nyvaken E ville att jag skulle mitt paket från honom :)

Jag och N, kvällen innan julafton.

E var superglad och excited över alla julklappar.

Min värdmamma och värdbarn

I detta "vinterland" som min värdpappa gjort i den öppna spisen hade tomten lämnat kvar x antal elfs.

Jul & Nyår the american way

Jul & Nyår the american way


Hej gott folk, efter en liten request från mamma mia så kommer här en uppdatering på mitt amerikanska liv. Kommentarer gör mig väldigt glad då jag vet att någon åtminstone läser mina inlägg, ibland kan det kännas lite meningslöst att uppdatera även fast jag innerst inne vet att jag även gör det för min egen skull, det man inte tar sig tid åt här är att skriva ner minnen och händelser, och vi vet ju alla att dessa är guld värda när man väl kommer hem igen.
Såhär nästan en vecka efter jul kan jag säga att jag gillar den amerikanska versionen bättre, julen kändes plötsligt så mycket längre, roligare och mer spännande. Efter att jag tillbringat timmar åt att slå in paket till mina värdbarn fick jag äntligen på fredagen visa resultat för mina värdföräldrar, och på lördagkväll klämde vi in alla under granen. Mina värdföräldrar hade inte riktigt koll på hur mycket dom beställt på internet, julklappar fortsatte droppa in hög efter hög under hela förra veckan att det kändes som att det aldrig skulle ta slut. Men jag gillar att hjälpa och mina värdföräldrar uppskattade verkligen vad jag gjort. På lördagmorgon, medan ni i Sverige antagligen hade kikat på Kalle Anka och ätit all den där goda julmaten, (speciellt fårbogen & Jannes revbernsspjäll) kanske tillochmed fått besök av tomten, så tog jag med mig hunden Tasha till hundfrissan för ett bad, sådär dagen innan jul :) Det hände inte speciellt mycket under lördagen mer än att vi hade en traditionell (inom familjen) middag som innefattade krabba, och J*vlar vad hårda dom är, man får ju ta i med alla muskler för att knäcka en klo. Första gången äkta krabba för min del, och det smakade helt okej. Det var en allmänt trevlig middag med många historier och skratt. Senare under kvällen serverades ett fat med milano-mint-kakor, och mjölk till tomten framför den öppna spisen och morötter till tomtens renar. Vi hängde även upp våra julstrumpor ovanför den öppna spisen, för när tomten kommer under natten så fyller han alla strumpor med massa roliga grejer. Jag fick mig alldeles egna och första julstrumpa :) När barnen somnat lades alla paket ut under granen.

På Söndagmorgonen hände det grejer, barnen rusade in på mitt rum vid 07.00, hoppade upp i sängen och väckte mig, för tomten hade kommit och under granen kryllade det av paket. Våra julstrumpor var fylllda och kakorna var uppätna. Tomten hade även lämnat en liten lapp där det stod att han lämnat 13elfs bakom sig, i vår öppna spis och undrade om vi kunde leta reda på dessa. När barnen hittat alla plockade vi våra julstrumpor, och gick in i föräldrarnas rum, satte oss i sängen för att se vad tomten fyllt våra strumpor med. Och som alla vet så är ju tomten grym när det kommer till att veta vad alla tycker om. Så min strumpa innehöll såklart massa godis ;) How did you know Santa ?:D Jag fick även en massa roliga grejer, sånt som i sverige skulle ha kommit från Teknikmagasinet. När alla hade kollat igenom deras strumpor var det dags att inta vardagsrummet och påbörja paketöppningen. Massvis av paket öppnades, mina paket innehöll bla, en vinterjacka, en sportbag, doftljus, linne, glasramar med bilder på barnen, strumpor från disneyworld ;) en bild som mitt värdbarn ritat till mig, mm. När paketöppnandet var över fick jag i uppdrag att laga svenska pannkakor till frukost, för min värdmammas bästa kompis med familj skulle komma över och äta med oss.
Efter frukosten gjorde vi oss i ordning och åkte vidare till min värdmammas kusin där vi åt julmiddag och fortsatte julfirandet.

Barnen fick ännu mer paket och istället för att vi vuxna skulle ge varandra  paket har dom som tradition att spela ett julspel istället som går ut på att alla som vill, köper en julklapp för 30$ som ska passa både tjejer och killar, vi var 7st, vilket ger 7paket. Sedan får man dra en lapp med ett nr (1-7), den med nr 1 startar med att ta ett paket, man fick inte välja sitt eget paket. När person nr1 plockat ett paket och öppnat detta är det dags för person nr2, denna person kan välja att stjäla presenten som person nr 1 just öppnat eller välja att plocka ett nytt paket. Det första paketet innehöll 2 små krukor fästa på en "platta" som man sedan hänger på väggen, och detta paket fick min värdpappa, haha. Alla höll på att dö av skratt, det var en fin pryl men kanske inte helt vad som passade en man, haha. Det andra paketet som drogs innehöll tandblekning, en väldigt bra present i reseförpackning som min värdmamma köpt men detta paket plockades av en annan man, haha, alla dog av skratt igen. Fler paket öppnades innehållandes väldigt fina filtar, ostknivar, itunes-presentkort. När det väl vart min värdmammas tur valde hon att stjäla, inget mindre än itunes-presentkortet. Damn tänkte jag, som var sist och väldigt gärna ville ha detta paket, men hur ska jag kunna stjäla från min värdmamma? Varje present får endast stjälas 2ggr vilket skulle betyda att om jag skulle stjäla presentkortet så skulle det vara "final" och ingen skulle kunna stjäla det ifrån mig. 2 oöppnade paker återstod och alla ögon var på mig, jag kunde inte hålla mig och gjorde en fuling, jag knyckte ituneskorten från min värdmamma, haha. Men hon vart nöjd med det för då kunde hon stjäla på nytt, hon ville nämligen ha ostknivarna. haha. Det var en bra kväll med massa god mat, inte traditionell julmat, men väldigt gott. Soppa till förrätt, pastagratäng till varmrätt och paj med glass till efterrätt.

På måndagen fortsatte firandet då vi åkte till mormor för att träffa min värdmammas släkt och fira en liten julafton. All släkt på min värdmammas sida är helt underbar, detta var andra gången jag träffade dom men det känns som att jag har känt som jättelänge. Middagen var i form av julskinka, en sötare version såklart, tillsammans med potatismos och sallad, efterrätt --> den klassiska amerikanska äppelpajen med grädde.
En väldigt trevlig dag och senare på kvällen bar det av hemmåt igen.

Eftersom barnen har haft jullov, har jag jobbat i stort sett hela dagarna, då föräldrarna måste jobba. Det är svårt att göra något som båda vill men det har gått väldigt bra trots allt, barn måste man verkligen underhålla hela tiden. Vi har åkt motorcykel som barnen fick i julklapp, åkt ripstick, lekt på skolgården, haft playdates, spelat tv-spel, spelat sällskapsspel mm.

På fredagen innan nyår åkte jag och en svensk kompis Sofia till San Diego för nyårsfirande.
Det vart inte mycket sömn då planet gick 06.10 på fredagmorgonen, vi åkte vid 03.00 för att hinna hitta långtidsparkering till bilen och sedan ta oss till flygplatsen och checka in i god tid. Min tanke var att lägga mig tidigt på torsdagen men det slutade med att jag skypade med pappa, och trevligt var det:) och jag hamnade i säng vi 00.40, en timme innan jag skulle kliva upp. haha. Väl i San Diego tog vi oss till en bilfirma där vi hade hyrt en bil via internet, när vi kommer in på pakeringen ser vi dessa Mustanger och säger till varandra, -shit, tänk att köra en sån bil. Väl inne när vi pratar med hyrkillen får vi veta att vi kan få denna bilen över dagen för typ 25$ extra, självklart tänker vi, once in a lifetime, och kör på detta "erbjudande". Vi rullar därifrån i en röd Mustang med nedfällbart tak :D sweeeet. Vi gled runt i denna bil, för att se oss om i San Diego, vacker stad. Blå himmel, soligt och långa palmer, i en röd mustang, vad mer kan man önska sig? haha.
Senare tog vi oss en vända till ett outlet mall där vi fick oss lite shopping, bla nya träningskäder då mitt nyårslöfte är att komma i form ;) speciellt tills Kristian kommer hit, alla extrakilon måste bort :)
Vi bodde på hostel, ett trevligt sådant, väldigt centralt på broadway, downtown ;) Sen middag ute på restaurang denna kväll, i "little italy". På lördagen vart det återigen shopping, ett par jeans, pyjamasbyxor och min livs första väska i finare format. I märket Fossil för 1200kr, herregud det måste bli lite kvinna av mig också, haha. USA är väldigt bra på pyjamaser, jag vet inte vad det beror på? att väggarna är tunna, det blir kallt på nätterna? jag brukar inte gilla att sova i mycket kläder med dessa pyjamaser är ju supermysiga. Victoria's secret pj-byxa för 8$, det tackar jag för :D

Vi hade tänkt fira nyår ute på någon krog i ett område som alla tipsade oss om, det finns massa hotell som säljer "nyårs-paket" där du får inträde till festen, en present vid dörren, fria drinkar, öl och mat. Dessa paket är ganska dyra dock och kan gå på allt från 50$-170$. Det slutade med att vi kontaktade en kompis till en kompis som är au pair i San Diego, denna tjej bjöd med oss på ett houseparty som vi såklart inte kunde tacka nej till. En powerwalk och dusch senare plcoakde denna tyska tjej upp oss och tog oss till denna fest. Det var en kompis till en kompis till en kompis pojkvän, som bodde i detta hus. Vi kände ingen men trevligt hade vi. Jag träffade även en annan tjej från sverige, och det visade sig att hon hade vårt i börtnan för hon kände familjen panhed? Herregud vilken liten värld, sjukt kul. Festen innehöll allt som en amerikansk husfest innehåller, röda muggar, bål, hus med pool, gratis dricka, och såklart rökte folk gräs, (inte jag). Vid 12-slaget slog vi på tv:n och tittade på när dom släpper "bollen" i New york, för alla er som sett "New Years Eve" vet vad jag pratar om. Vi räknade ner till 0 och skrek - happy new year :D på grund sömnbrist, och dåligt med mat i kombination till lite fest var vi helt färdiga vid 04.00 tiden och vi sov över på deras soffor :) haha, helt spontan fest med okända människor, vi hade skoj. Dock saknar jag min man där hemma, och vårt mysiga nyårsfirande med god middag och fint sällskap.

På söndagen vart det sova för hela slanten, nääärå. Vi gick och gick och gick för att hitta till en trolley som skulle ta oss hem till Downtown. Senare var det packning som stod på schemat och flyget som tog oss hem lämnade San Diego 18.10. Vi tackar San Diego för denna gång och hoppas vi ses snart igen.

Nu måste jag sova.
Bilder kommer senare.
Hade gött :)

RSS 2.0