Long Time No See

Long Time No See
 
 
När man nästan trodde att bloggandet hade dött ut har jag äntligen fått fingrarna ur röven och återupplivat den ;) Inte tekniskt sett fingrarna ur röven, men you get it.
Senaste uppdateringen kom där vid jul och efter det har det varit soltorka, och fullt ös.
Efter 2års avsaknad av svensk mat så måste jag väll påstå att julmaten smakade väldigt bra. Prinskorven fanns på plats, pappas köttbullar värmdes på, fårbogen lyckades vi hitta efter en hektisk jakt, och tro det eller ej, men Saras omelett tog faktiskt priset denna jul. Inte för att Sara inte lagar bra mat (She does) utan för att jag aldrg ätit eller gillat omelett tidigare, det måste vara ett ålderstecken såhär vid 25-strecket ;) Det var allt annat än en vild jul, en liten familj, massa mat och oändligt med tv-tittande. Så mycket att jag låg chockad på kvällen över att ögonen inte trillat ut. Julen för mig handlar inte om julklappar, absolut inte om kalleAnka, den hadlar inte längre heller om mat, den handlar om att ha roligt, umgås och skratta. Ska jag vara helt ärlig så var denna jul lite för lugn, om det beror på att jag firat med småbarn 2år i rad eller inte, det behöver vi inte diskutera, men vad jag nu vet är att jag vill ha lite mer rörelse nästa år. Granen får gärna bytas ut mot en palm, julmusten mot en nypressad apelsinjuice och maten mot kvarg ;) HAHA. Nääärå, men mot en bananpannkaka kanske ? i Thailand kanske? JA TACK!! Nästa år strävar vi mot nya höjder. Låt oss samla vänner i Thailand och klättra i palmer på julafton. Jag är less på snö och grå himmel. 
 
Nyår firades i Saras lägenhet och kunde inte börja mycket bättre. Vi startade dagen med en promenad runt frösöberget och när vi nästan var hemma igen får jag ett samtal om att jag fått ett heltidsjobb!!!!Äntligen skulle peningan starta att rulla in. Min kärlek flög norr tillsammans med kusinen och vi alla hade en trevlig, mysig nyår med massa god mat och en choklad fondue till efterätt, gött. Vi firade som gammal tradition in nyåret med alkoholfri cider till tonerna av ABBA "Happy New Year". Det kunde inte bli mer svenskt, klassiskt eller traditionsenligt, hahahaha. Nyår nästa år i Thailand, ja tack! En bra anledning hade vi också till att cidern var alkoholfri, nyårsdagen var nämligen premiärsåkning av mina gamla goda blades. Dom dammades av, grabbarna hyrde snowboards och sara rödje backen i vemdalen med sina slalomskidor. En riktigt bra dag, och det var sjukt skoj att åka skidor igen efter typ 8år :D jeez louise. Inga benbrott så det kan man ju kalla en lyckad dag.
 
Den 5:e januari packades vår fina hyr-racer med nästan alla mina prylar och jag och min love rullade mot det nya hemmet i Uppsala. Tur nog blev vi aldrig stoppade av polisen, bilen va smockad till fullo att inte en endaste pryl till hade fått plats. Vi utnyttja allt utrymme till max och tur hade vi att det inte fanns någon snö eller is på vägarna. 
 
Den 7:e januari startade jobbet och efter att inte ha jobbat på 2,5 mån måste jag väll påstå att man var ganska trögstartat och ringrostig. De 2 första dagarna var utbildning i Gävle så vid 9.00am avgick tåget mot Gävle, efter 9h intensiv inlärning om produkt fick vi vid 21.00 sätta oss på tåget tillbaka. Runt 22.30 var man tillbaka på hemmaplan och det var inte mycket mer än att lägga sig och sova på nytt för att laddda om för nästa dag. OMG!!
2dagar senare var det dags att testa våra kunskaper, hoppa rakt in i jungeln och pang på rödbetan, det var dags att ringa. Nu undrar ni säkert var arbetet gäller och det ska jag berätta, jag är nu en utbildad försäkringsförmedare som det så fint kallas ;) hahahahah. Men lite fulare ord : en telefonförsäljare, men jag väljer att se mig själv som en försäkringsförmedlare ;) hahahaha. Och faktiskt, helt ärligt så är det en väldigt bra försäkring jag säljer i dagsläget, en olycksfallsförsäkring så för en människor där ute som springer runt utan en privat försäkring -CALL ME!! I'll help u to the best protection ever, I promise. I dagens Sverige behöver man faktiskt fler än 1 olycksfallsförsäkring, faktiskt, tro mig, jag är nu utbildad ;) och den fackliga eller via jobb är inte heltäckande, ingen försäkring täcker allt. hahaha.
 
Så nu har jag ganska precis arbetat i 3v och jag är faktiskt helt okej bra. Och även då telefon-försäljningsbranschen inte är det roligaste arbetet, så är det ett jobb som ger pengar och lite mer spänning är det faktiskt när man kan tjäna extra via provision och då tävlingar pågår ständigt och just nu är det en TV som står på spel, förhoppningsvis då inte en tjock-tv ;) haha.
Det är bra med erfarenhet och då jag aldrig arbetat inom detta område tidigare måste jag säga att det är verkligen givande på många olika sätt. Jag måste även flika in att alla människor jag ring i Östersunds-området och i Jämtland varit sjukt otrevliga, god damn it, get over it!! Måste alla låta som att de hatar sina liv, förändra något då!!!!! 2014, kom igen!!!
 
Min man fyllde hela 22år i januari och för att fira det blev min present till honom, flygbiljetter och hotell för 2, samt biljetter till en Roma match :D så inom en snar framtid så flyger vi till Italien för att kika på Davids favoritlag och största idol Totti leda sitt roma till vinst, livet är bra fint ;)
 
Jag jobbar hela dagarna och när det äntligen är helg njuter man till fullo. Det är fortfarande mycket som ska fixas i lägenheten men för varje ledig dag vi har så kommer vi ett steg närmare :D
Idag har städning stått på schemat, och nu sitter jag och inväntar Rutan som ska komma på en sleepover ;)
Jag och Ottan ska gå och möta henne på stationen om en liten stund. eeeexciited :D
 
Trevlig helg mina vänner.
xoxo
 
Stort paket med ännu större innehåll ;)
 
Ottan har nu även flyttan in :)
 
 
David bjöd mig på en hotell/spa weekend i Gävle <3 jag är ledsen tjejer men jag har haffat den bästa mannen i världen.
 
Omg, läs om och om och om igen, det är så sant. Just nu pryder den vårt hem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0