Happy Thanksgiving

Happy Thanksgiving Everybody
 
Det är Thanksgiving, och det firar vi med att äta, äta och äta lite till, träffa familj, släkt och vänner. Men framförallt så är vi tacksamma för vad vi har och de människor vi har runtom oss.
Jag vaknade vid 8am imorse, men snoozade ända till 10am, jag var trött efter att ha suttit uppe halva natten för att uppdatera bloggen och ladda upp bilder. Vid 12pm rullade bilen mot Saratoga, Dawn, Mark och Michael :)
Vi åt världens godaste mat, och min favorit var såklart som förra året, sötpotatis i potatismos-format, toppat med marshmallows som sedan åker in i ugnen så att marshmallowsen smälter, yummi. Fyllningen i kalkonen är även den en hit. I övrigt fanns allt det andra klasiska som jag hade hoppats på, kalkon, kokt potatis, gravy/brunsås, cranberry sauce, sparris, och sallad. Alla bord ser nog annorlunda ut. Till efterrätt vart det bärpaj med grädde och pumpapaj med grädde. Det var väldigt trevligt att få umgås familjen och träffa Dawn och Michael igen.
 
2h och 1min är det kvar av mitt liv som 23,åring, i Sverige är man redan 24 men i USA njuter jag fortfarande av ungdom ;) haha. Som början på min födelsedag ska vi ut kl 11.30pm för vid midnatt öppnar butikerna, inte alla, men många för den galnaste rean på året "Black Friday" och har vi tur ska vi nog kunna fynda något mitt i allt kaos. Folk har redan börjat campa utanför butikerna. 
 
Imorgon är det Klemens namnsdag, det är min födelsedag och vad som händer då, har jag ingen aning om. Barnen har smusslat och viskat runt en massa så jag är hypad som en 8åring på vad som väntar, hahaha. Bara jag får lite kramar så är jag nöjd. På kvällen blir det förhoppningsvis lite firande antingen inne i SF eller kanske på ett houseparty. 
 
Nu ska jag brja ladda för black friday.
 
Lite football på thanksgiving såklart.
 
Michael och Dawn
 
Kalkon, sparris, päran, gravy, cranberry sauce, sallad
 
Min favorit till höger, sweet potatoes med marshmallows

God Kväll Världen.

God Kväll Världen.
 
Hur ska jag börja? De senaste veckorna har varit allt annat än lugna. Ända sedan någon krashade mitt bilfönster har man legat lite på den deppiga sidan, ingenting har nog kommit åt mig så hårt som detta, jag trodde jag skulle förlora förtroendet hos mina värdföräldrar. Jag kände lite att detta var "it", nu kommer jag bli hemskickad. Shit, varje gång jag tittar på bilen (även om rutan nu blivit lagad) får jag dåligt samvete, och mitt humör har varit lite på dösidan sedan det hände. Men här är jag, jag får fortfarande köra bilen, jag får fortfarande bo i huset, jag får äta och jag är fortfarande en del i familjen. Detta är bara ännu ett tecken på att jag har hamnat i den bästa familjen i världen. Jag vill bara gråta. Livet har inte varit lätt för oss Au Pairer den senaste månaden. 
 
Tiden bara flög förbi när Karro var här, det var riktigt kul med besök och jag var så sjukt peppad när jag såg henne komma ut på flygplatsen. En lång resa hade hon gjort, första utlandsresan (finland & Norge räknas inte) och helt på egen hand. Man blir ju stolt. Vi började första dagen med att ta henne direkt till In N Out såklart ;) haha, sedan på kvällen vart det The Cheesecake Factory där hon inte kunde stå emot jetlagen och somnade. 
Hela första veckan jobbade jag så det vart mest för Karro att se hur mina vardagar ser ut, samtidigt som vi försökte besöka så många platser i Marin som möjligt. Vi shoppade, vi åkte till Golden Gate bron, Jag tog henne till Sausalito och guidade mest allmänt runt i Marin. På fredagen den första veckan åkte vi tillsammans med Tinja till San Diego där vi för första gången skulle testa på couchsurfing, haha.
 
Jag skrattar vid bara tanken, vid 11pm-tiden landar vi i SD, vi hoppar in i en taxi som tar oss till denna man Chris som jag hittat på internet, han erböd oss att sova på honoms soffa. hahaha. Vi kommer till hans ställe där han har en stor soffa, men som är trasig och i 3delar, vi skulle helt enkelt sova på en del var, haha. Tinjas del av soffan var blöt, usch? så det slutade med att vi två sov på min del av soffan :) myyys. haha.
Under den första kvällen tog Chris med oss till hans vän, och där efter några timmar ville hans vän visa oss hur man röker gräs i Vax-form, detta ska tydligen vara många ggr starkare än att röka "vanligt" gräs,  so you better watch out!! Så redan där fick Karro en ren kalifornisk upplevelse, haha, hur hög denne man var efter detta vax kan jag inte svara på men kock-skillsen var det inga fel på då han ställde sig och lagade mat åt alla kl 2 på natten. sweet.
 
Dag nr 2 i San Diego spenderades på beach walken, vid Pasific Beach och Mission Beach, vi åkte även ner till Downtown SD. På kvällen hade Chris lite kompisar över så vi alla satt och pratade när Tinja viskar till mig, Vi ska med en Partybuss som går om 10min, vi måste byta kläder. 5min senare var klänningarna på och vi gick mot gatan där vi skulle bli upplockade. Väl på plats ser vi en stor jäkla buss, med massvis av folk som stiger på. Vi kliver på, och där kunde vi snacka partabuss, haha. en buss med discolampor, soffor och hög musik. Vi trodde denna buss skulle ta oss till en 18+ klubb då Karro bara är 19. Dock denna kväll var det 21 så Karro kom inte in, det slutade med att jag och Karro gick runt i Downtown SD under ett par timmar medan Tinja fick gå in på nattklubben och skaka lite bak, haha. Denna nat erbjöds vi boeden på ett annat ställe, så vi hoppade Chris's soffa och sov istället alla tillsammans i en stor säng.
 
Dag nr 3 vart mest till att slappa, vi somnade på en betongbänk, så pigga var vi. haha. Sedan gick vi ner till stranden då vi inte kunde få tag på Chris och komma in i hans lägenhet. Tinja fick då idén om att vi skulle ta in på hotell. Hon hade tydligen ett erbjudande att bo billigt på hotell so why nooot? Vi checkade in, tog en dusch och begav oss senare för att hämta våra väskor hos Chris. Vi shoppade, tittade på solnedgången och spenderade sedan kvällen i hotellets pool och utaomhus jacuzzi. Inte illa. Detta var även Karros första gång på hotell med pool :)
 
På måndage åkte Tinja hem till Marin, medan jag och Karro satte oss på Amtraken mot O.C. 
Detta var min första gång i OC och shit det var ju paradiset, hur vackert osm helst, solnedgångarna ska vi inte prata om. Att detta är dessa människors vardag är ju helt fantastiskt, vilken lyx.
Måndag kväll vart vi upplockade av kille nr2 Jose, nere vis Newport Beach. Han är bröllopsfotograf och kom nästan direkt från San Francisco där han varit och fotat. Redan där hade vi ett gemensamt intresse och något att prata om -kamaror. 
Jose tog oss till hans kompisar och där stannade vi och pratade ett bra tag. Det visade sig även att en av Jose's kompisar varit i Sverige och faktiskt detjat en svensk tjej så han hade lite koll på omvärlden, haha.
 
På tisdagen klev Jose upp tidiagre än tuppen, för att åka och surfa med sin roomie. Sån gentleman som han var så fick jag och Karro sova i hans rum medan han sov på soffan. Runt 10 kom dom tillbaka, och då fick vi för första gången testa på breakfast burritos, som Jose lagade. Inte en dålig host det här kan jag säga, haha.
En breakfast Burrito är helt enkelt Ägg, stekt potatis, lök och lite avocado wrapped i en mjuk tortilla. Jag har aldrig förstått mig på amerikanare och potatis till frukost men det var gott.
Vid 11-tiden guidade Jose oss med sin bil till Laguna Beach, paradiset, seriöst jag har inte sett något finare än laguna beach. Jag skulle kunna bo på stranden. Vi tog ett dopp i havet, första gången i Karros liv som hon fick bada i havet :) yaay. Dock är havet inte att leka med, vi båda åkte under med vågorna och man fick spinna runt ett tag innan man lyckades ta sig upp. Respekt för havet.
Vi vart guidade runt i Laguna Beach, på olika ställen där endast "locals" skulle hitta, åt glass och sedan åkte vi hem för en powernap då alla var supertrötta. Det var tisdag och detta betydde inget mindre än Taco Tuesday. Vi åkte på ett taco ställe och varje tisdag har dom special erbjudanden då man får köpa en taco för typ $1, så man passade på att testa lite olika, fish taco, meat taco, och chicken taco, fina grejer, jag älskar tocos. Kvällen vart lugn, vi kikade jackass 3 och sedan följde vi valet av den nye presidenten, som tur nog vart Obama, man vart lite nervig där ett tag när Romney tog ledningen.
 
Onsdag morgon ringde jag en taxi och 7.10 stog han på uppfarten. Vi tackade Jose för allt och begav oss tillbaka till Amtrak stationen där vi sedan hoppade på första tåget mot L.A.
INcheckning på hostel, och frukost på det så begav vi oss tillsammans med 3andra svenskar som vi precis träffat under frukosten till Universal Studios. Det är så roligt hur man kan träffa människor och sedan sendera hela dagen tillsammans, och vi hade faktiskt riktigt kul tillsammans. Universal är alltid roligt, det finns massa att se och gillar man film är detta ett måste, och Universal var Karro favorit under hela resan :D whoop whoop där lyckades man planera bra ;) haha.
 
Kvällen spenderas på hollywood blvd "walk of fame" in och ut ur souvenir-shopper, man måste ju köpa klassiska LA grejer när man är i LA såklart. 
Torsdagen var fullsmockad med planer as well, fan jag hade legat i med planeringen ska ni veta, lite rutinerad är man ju efter att ha varit på dessa ställen förr.
Vi tog en fin promenad till LA Ink :D sedan körde vi en vända på target och lite andra butiker. Vi vandrade hem och jag bokade en tour som skulle ta oss genom Beverly Hills för att se kändishus, jag såg Ellens hus vilket made my day :D bussen tog oss till Rodeo Drive, det svindyra kända shoppingstället, till Hollywoodskylten, Hollywood hills, Mullholland Drive, House of blues, Roxy, mm mm. Touren varade i 2h och man får i princip se allt. Tillbaka på stadig mark tittade vi på alla strjärnor på marken, alla hand och fotavtryck utanför the Chinese Theater, sedan var det dags för middag på hostlet. 
Eftersom torsdagen var vår sista dag i L.A passade vi på att gå på "Ripleys- Believe it or not", hade aldrig varit där tidigare men det var helt okej.
 
Väl på flygplatsen får vi info att planet är försenat, Virgin försenat? wtf, haha. Jag hittade billiga flygbiljetter med Virgin America så vi flög med stil, hahaha.
Det var skönt att komma hem och jag blev superglad över att Lina, Tinja och Jasmine kom och hämtade oss på flyget, vilka klippor. En vecka var jag borta men jag saknade alla så himla mkt. 
 
Fredagen vart återigen jobb. Kommer inte ihåg hur kvällen spenderades, haha. 
På lördagen vart vi väckta 6.20 av en liten Mr E som bankade på dörren så hårt att mitt hjärta nästan stannade. Det var N's födelsedag, 11år, wihooo. Hon vaknade tidigt och var så peppad på att öppna presenter och vi ville inte missa detta så vi tog med våra presenter ut för att gratta denna underbara lilla tjej. 
Hon fick allt och lite till, det bästa var nog GoPro kameran hon fick, och jag är nu ganska 99% övertygad m att jag också måste köpa en :) nu kliar det i fingrarna igen, haha. Senare uner lördagen åkte jag Lina och Karro in till SF för att dekorare en lägenhet där N och hennes tjejkompisar skulle ha en sleepover på kvällen efter hennes födelsedagsparty som hölls på American Cupcake. Vi mötte upp alla där, käkade middag och sedan fick vi dekoreare våra egna cupcakes. 
Trötta rullade min loveboat mot Marin och väl på hemmaplan kikade vi på Kenny Starfighter, hahaha, Johan Rheborg, vilken man, hahahaha. Lina sov över så vi alla 3 delade säng, myyys. haha.
På den senaste tiden har jag gått en hel del i sömnen och gjort mkt konstiga grejer. Denna natt gick jag inte i sömnen men Lina hade vaknat av att någon pussar henne i nacken. Halvt vaken tror hon att det är hennes pojkvän och somnar om, det är inte fören dagen efter hon inser och blir besviken, hahahaha, över att det är jag som legat bakom henne. hahahah, jag dör, men vad gör man, här delar man ut kärlek mitt i natten <3 men Lina är min bättre hälft, underbara människa.
 
Söndagen misstar vi oss, jag kör karro till SFO, då vi vid incheckningen inser att det är fel dag, hon flyger hem på måndagen. Vi åker hem, tar en powernap (eller jag gör) sedan möter vi upp med resten av gänget och åker till Petaluma outlet där Karro fyndar en fin fin handväska, märkesväska för små peningan. 
Sedan avslutar vi dagen på "the counter" som är en restaurang där man får bygga sin egen hamburgare. Man väljer helt enkelt bröd, typ av kött och allt vad som ska finnas därimellan. Som grädde på moset beställde vi parmesan och vitlöks pommes med pesto.
 
Måndag morgon är jag tillbaka i jobbvardagen och eftersom barnen inte hade skola pga röd dag så kunde jag inte skjutsa karro till flyget, jag fick istället köra henne till bussen, och prata med busschaufför för att försäkra oss om att hon skulle hamna på rätt terminal. Tiden gick så fort och det kändes tråkigt och hemskt att vinka av henne på busstationen. Men sånt är livet och jag är väldigt glad och stolt över att hon gjorde denna resa helt själv.
 
Nu är det onsdag, och imorgon är det Thanksgiving.
Planen var att vi skulle fira Thanksgiving i Tahoe med min värdpappas syskon m familj, men planerna vart ändrade då stackars N har gjort illa svanskotan och en 3h bilresa skulle bli alldeles för mkt belastning för henne. Vi åker iställer söderut, det tackar man för, för i Tahoe finns det snö nu och jag vet inte om jag är redo för snö såhär efter nästan 1,5 utan det vita pudret. Vi åker till Saratoga och firar Thanksgiving med finaste finaste Dawn och hennes man. Jag är glad, vi åker endast över dagen så kanske blir det lite shopping för mig detta år på "Black Friday" den galnaste rean på hela året, vissa butiker öppnar redan kl 05.00 på fredagmorgonen. Min kropp säger ung men mina siffor blir större, på fredag fyller jag hela 24. I kropp och själ är jag ung, även fast 24 inte är så jävla illa. Det är bara på papper som jag börjar bli gammal ;)
Ikväll har jag umgåtts med Carlien, det var längesen och det var väldigt trevligt. Vi gick till en bar i San Anselmo och det var sjukt mycket folk ute, mycket yngre så det var skoj. Det är alltid kul att träffa nya människor.
 
Nu måste jag sova,
godnatt
 
 
Hwy, köra fyrfiligt är kul :D
 
Karro i Linas mansion.
 
 
 Halloweenparad på skolan för barnen
 
Jag, Lina och världens näst sötaste (sötaste är fransk bulldog;) hund.
 
Ett besök på "Dennys" :D
 
Frukost på "Dennys". Karros första amerikanska pannkakor.
 
Den obligatorska Golden Gate-bilden :D
 
<3
 
Vi karvade pumpor ;)
 
Karro karvade sin första pumpa :D
 
Jag, N och G :D 
 
Karros Halloween outfit - Lady Gaga :))
 
 
 
 Halloween dekorationer 
 
Grannens pumpor
 
Karro vid "Twin Peaks" SF
 
San Diego
 
Downtown shopping San Diego
 
Tidningsbudet  ;)
 
Solnedgång SD, vackert så vackert.
 
Jag och Tinja:)
 
San Diego Downtown
 
Pasific Beach
 
Jag får aldrig nog av palmer :D
 
 
Kaktusar :D
 
Hotell time :D Karro och Tinja
 
Jag och TInja
 
Jag och Tinja var lite trötta och somnade såhär fint på betongen :D
 
Newport Beach OC  :))
 
OC I love you.
 
 
Newport Beach
 
Newport Beachwalk
 
 Mer bilder från OC och LA kommer senare.
 

RSS 2.0