Life's a a bit too good

Life's a bit too good. Adventures adventures. 
 
Godmorgon Sverige, det är såhär livet ska kännas, I'm on the top, vi har alldeles perfekt mycket skoj just nu och mer ska det bli :) Jag börjar räkna dagarna till mitt egentliga slutdatum, ca 3v. är det kvar av mitt år, tanken är skrämmande att om jag inte hade förlängt hade jag lämnat familjen och mina vänner om 3v. Jag är så glad över att jag stannar ett år till, Sverige kan vänta. Många au pairer känner vid denna period, då året börjar närma sig sitt slut att dom är redo, dom kan inte vänta tills dom får åka hem, det är nästan så att dom inte kan njuta av sin sista tid pga att allt dom kan tänka på är Sverige och hur underbart det kommer vara när dom kommer hem igen. Jag vet hur det känns, jag har gjort det förut, haft förhoppningar som spruckit ganska precis jag klivit av tåget, och jag är så glad över att jag känner mig själv så pass bra och jag vet att allt kommer vara exakt som det var när jag lämnade. Jag förstår hela familjebiten, det är inte kul med en distans på "halva jordklotet", men familjen kommer alltid finnas kvar, vänner likaså, och dom kan ju allid utnyttja situationen och komma hit på semeste ;) Njut Njut Njut.
 
De senaste helgerna har vi levt på toppen, vi har utnyttjat vår lediga tid till fullo.
Santa Cruz, Stanford och denna helg spenderade vi i San Francisco. Vi började lördgen med shopping i Marin, och vi alla hittade precis det vi var ute efter, för mig vart den en ny väska och en klänning. 
Runt 19-tiden tog vi en buss in mot SF. Efter några bussbyten och promenader kom vi fram till Felix lägenhet där vi skulle bo denna natt. Felix är svensk och bor i SF med 2 andra vänner där han spelar amerikanske fotboll och pluggar. Vi spenderare natten på "City Nights" och tro det eller ej men vi hade så sjuuukt skoj. Detta ställe har jag besökt 3ggr minst tidigare och jag är inte ett fan, det är en nattklubb för folk som inte ännu är 21, och alla gånger jag vart till detta ställa har vi varit de enda vita på hela klubben. 99,9% är mexikaner, och dom är lite för glada när det kommer till att dansa alldeles för närgånget. Varje gång har vi tvingats låtsats vara lesbiska för att få vara ifred. Mexikaner är en kultur för sig. Men denna helg var annorlunda, genom en kompis kompis fick vi vara i ett VIP-område, där det fanns egen bar, och eget dansgolv, det var på andra våningen vilket gjorde att vi kunde titta ner på alla de andra som klämdes och trängdes, samtidigt som vi kunde se scenen där det var upträdanden. Vi dansade runt i vår lycka och blev tillfrågade (fråga mig inte varför eller hur) om att dansa på scenen. HAHA. En rappare skulle uppträda och vi fick frågan om att dansa på scenen bakom honom? ehhh, vi tackade ja ;) haha, och innan vi insåg vad som skulle hände stod vi på scenen framför alla dessa mäniskor, och det var väll bara att bjuda på sig och dansa....skaka bak....dansa...pausa...dansa...pausa ;)
 
Efteråt fick vi veta att denna rappare tydligen är ganska stor i USA, (jag vet inte vad stor betyder?) och ingen var tillåten på scenen -förutom vi? whaaat. haha. Det var riktigt skoj, en rappare, 2 blonda svenskar, en amerikan och en finsk, det kan väll inte bli mkt bättre ? ;p
 
På södagen besökte vi San Francisco ZOO tillsammans med Felix och Benjamin. För första gången i mitt liv fick jag se gorillor, en flodhäst, noshörningar, Koala och Kängurur. Braaa söndag :D
San Francisco Zoo var faktiskt väldigt bra. Det tog oss ca 3-4h att gå igenom allt, det är lagomt.
Söndag eftermiddag spenderades åt att ta oss tillbaka till Marin där vi vart upphämtade vid färjan av snälla Chris och sedan vart det en klassisk avslutning av helgen med Frozen Yogurt på U Top It :D 
 
Nästa helg är planerna fortfarande inte spikade, men helgen efter det blir det ganska säkert en trip till L.A.
Sen hoppas jag på att syster ska kunna komma och hälsa på och efter det får man börja planera nyår ;) 
Nya äventyr nya äventyr, Vi vill göra allt förutom att sitta hemma i soffan :D 
 
Godnatt
 
Jag, Tinja, Rappare, Lina, Jasmine
 
En del av "City Nights".
 
"City Nighs"
 
 Vackra SF
 
Gå på Zoo :D
 
Gorillor
 
 
 
Flodhäst, det är svårt att förstå storleken på en sådan best.
 
 
Noshörning
 
 
Giraff
 
Benji är lika lång

 
Jag är "nästan" lika lång.
 
Sånt som ger en mardrömmar

My Girls :D
 
 
 
 
 
 
 

Sigma Nu Frat Party Stanford

Frat Party the Amrican style.
 
Förra helgen var en helg att minnas. För ca 6 månader sedan åkte jag, Fred och Sofia till Stanford för att kika in områder och campus. Vi blev då inbjudna att komma dit en lördagkväll för då lovades det en helt annan sida av Stanford. Eftersom Sofia åkte hem till Sverige bara veckor efter vår trip, och Fred efter det vart det aldrig av att vi åkte tillbaka.
 
Men efter att jag delat med mig av denna idé till Lina och Jasmine fick jag då nya medresenärer som var peppade på ett frat-party. För er som inte vet så är "Frat" en förkortning på Fraternity är i stort sett den amerikanska benämningen på "Förening". Samma som i Sverige har man olika föreningar i skolorna. Fraterity är killföreningar och "Sororitys" är tjejföreningar. Detta kan man se i måna college-filmer där alla i samma förening bor i dessa stora Greek houses, Sigma Nu (ΣN) var huset som vi besökte. 
 
Lördagen började för min del med en fotbollsmatch där jag spelade med the coed-league, mixade tjejer och killar. Solen stekte och jag kunde inte tänka på annat än när matchen skulle ta slut, jag var inte alls taggad på fotboll denna dag. Dock vann vi, vilket gjorde saken bättre.
 
Runt 18-tiden rullade min love-car tillsammans med Lina och Jasmine mot San Francisco där vi plockade upp Briar som hade spenderat dagen i SF tillsammans med henned värdfamilj. Därefter tog vi sikte mot Stanford med en mellanlandning i Palo Alto, för lite kinamat till middag. Älskade Palo Alto, det var där Steve Jobs bodde, legenden Steve som skapade Apple, vilken hjälte. Väl på plats på campus letade vi reda på alla dessa greek-houses, området är stort och det var inte helt lätt i mörker, samtidigt som en fotbollsmatch precis hade spelats vilket fyllde gatorna med människor och poliser. 
 
Området i sig var helt dött, tydligen hade alla inte flyttat in på området än eftersom skolan inte hade börjat, vilket vi trodde att den hade. Någonstans lyckades vi höra musik, vi följde ljudet som ledde oss till dessa amerikanska festligheter. Denna fest innehöll alla de amerikanske klassiker som man vill se på en förenings-fest, det var beer kags och det var folk som stod på händerna och drack samtidgt som alla andra hejade på. Det var beer pong, flip the cup, dans på golvet och på borden. Det var precis som på film, smutsigt och öl överallt. Precis den upplevelse vi ville ha. Vi dansade och man kunde höra amerikanskerna prata med varandra - who are those guys? Vi minglade runt, pratade, dansade och hade skoj. Vid 3-tiden var festen över och vi vart inbjudna att komma tillbaka när vi ville ;) Katching *****
 
Klockan 4 bestämde vi oss för att ta bilen och åka hem till Marin, då Lina inte hade druckit och vi fortfarande var relativt pigga. Vid 5-tiden parkerade vi utanför Denny's där vi hade en tidig frukost. För att inte riskera att väcka någon genom att komma hem så tidigt sov vi i bilen på parkering utanför Denny's, vilken syn. haha.
kl. 8 rullade vi vidare och släppte av alla, Lina följde med mig hem och vi delade säng. Kl.11 var det dags iegn, då var det bara att göra sig i ordning för ett Au Pair möte. På detta möte träffade vi ytterligare 2 nya manliga au pairer och flera nya tjejer. Det var skoj, det är alltid kul att träffa nya människor. Nu är man ju inte en rookie längre så nu kan man ju vara en guide ;)
 
Trevlig helg trevlig helg. We'll be back Stanford. 
Denna vecka har fyllts med jobb, jag har varit hemma halva veckan med sjukt barn och nu har jag blivit förkyld själv så det blir inte mycket gjort mer än att sova på min lediga tid. Igår var jag på bio med en mamma till E´s kompis. Hon ville bjuda mig på bio som tack för att jag hjälpt henne denna sommar och haft hennes son flera gånger. Denna mamma är väldens sötaste och roligaste, hur skoj är det inte att få gå ut med pantertanterna liksom, haha. Vi såg filmen "the words" med Bradley Cooper, jag tyckte den var bra, absolut sevärd i mina ögon :D Efer filmen landade vi på ett ställe i San Aselmo, ett fik/restaurang där vi drack ett glas vid och pratade fram till 23.00. Inte för att jag är en vindrickare direkt, men ibland får man väll bjuda till, det fanns ju ingen apelsinjuice så vad gör man.
 
Denna helg är inte helt bestämd än, förhoppningsvis blir det en helg i SF med shopping, dans, zoo, god mat och trevlig folk :) Förhoppningsvis lägger sig min förkylnign så att jag orkar med.
 
Hade gött 
xoxo
 
 
Bilder från Stanford, för överkänsliga tittare, titta inte. haha
 
Dans på borden.


Festen närmade sig sitt slut, men dansen på borden fortsatte :D haha.


Jag och min nyfunna vän engelskmannen Patrick
 
Patrick
 
Somliga var trötta (men glada) på vägen hem

 

Extension Accepted

Hej Vänner,
 
Nu var det längesen, long time no see. 
Det har hänt en himla massa den senaste tiden.
Emelie kom och hälsade på, det var supertrevligt, jag fick ha 9 sleepovers på raken, den ni. Vi plockade upp Emelie på flygplatsen och överaskade henne med att berätta att vi nästkommande dag skulle flyga till OC och gå på disneyland. Huuuur kul som helst, vilket underbart ställe, mentalt gick man tillbaka ca 18år, och allt var som i en disneyfilm. 
Vädret var underbart, karusellerna var perfekta, Aladin-showen var bland det bästa jag sett, och sällskapet var guld. Vi flög ner på söndagmorgon och stannade till tisdag eftermiddag, vilket gav oss 2,5dagar på disneyland och Califonia Aventures. Min favoritkarusell var "California Screamin" som är en berg-och dalbana som vid ett tillfälle går i en loop uppochner. Min värdpappa hade fixat en massa "fast-passes" vilket gav oss förtur till många karuseller. Jag åkte allt som jag hann och hade 3 kanondagar.
 
4 Dagar efter Disneyand var det dags för bröllop. Vackert så vackert och Dawn var den finaste bruden jag sett. Detta var mitt första bröllop och det var ii BBQ-stil, avslappnat med ändå lite fancy. Det var min värdpappa som vigde paret och jag var fotograf under dagen. Runt 80 personer bevittnade när Dawn blev en Hirth :) Vilka fina människor. En bild säger mer än tusen ord så kika in detta album: 
(kopiera länken)
 
http://albums.phanfare.com/isolated/D55hM39I/1/5729191
 
Skolan har börjat och jag har åter fått tillbaka mitt liv, även om sommaren varit väldigt roligt har den varit allt annat än lugn och det är dags för lite återhämtning. I fredags gick jag, Carlien och Jasmine till en bar där vi spelade biljard och umgick med locals. Denna bar ligger i San Rafael och är roligare än "silver peso" som ligger i Larkspur. "Mayflower" som den heter levererar oftast lite yngre personer vilket vi gillar, fredagar är även Karaoke-kväll vilket jag kan garantera är underhållande :) haha. Denna fredag, tro det eller ej, men jag gav mitt nummer till 2 trevliga amerikanska killar, wihooo, haha. Jag vill in i den Amerikanska dejting-djungeln för att se vad Amerika har att bjuda på :) 
 
På lördagen bar det av mot Santa Cruz för åter en roadtrip, tror jag varit där 9ggr nu och det är alltid lika roligt. Eftersom Dawn är på smekmånad just nu så fick vi låna hennes lägenhet dom ligger väldigt nära downtown. 
Lördagen spenderades på stranden för att senare på kvällen testa SC:s nattliv, vi ville dansa, och vart tipsade om ett ställe som visade sog vara väldigt trevligt, där dansade vi oavbrutet i 4h. Vi startade helt själva på dansgolvet men efter ca en timma var det smockat. Det var en fin kväll, vi somnade alla trötta i samma säng, vi har det alldele för bra.
 
Idag är det labor day, som firas den första måndagen i september. Det är i stort sett en röd dag där de flesta är lediga. "That celebrates the economic and social contributions of workers". Många amerikaner har picknicks eller bbq:s. Jag jobbade till 14.00 men eftersom vi sent igår åkte till Cheesecake för en nattmacka, åkte jag på matförgiftning, och vaknade upp inatt vid 05-tiden då magen gjorde så ont att jag ville dö. Efter åtaliga försök att somna om vart jag tvungen att springa på toa för att släppa på trycket, jag spydde 2ggr innan jag kunde somna om. Idag har jag fortfarande inte mått helt 100, men efter en sallad har magn äntligen börjat återhämta sig, göttans :D
 
Nu är det dags att sova. Jag är så himla glad för alla människor som finns runtom mig, alla nya och alla gamla trogna. Sånna här resor får en verklign att öppna ögonen, växa och uppskatta livet. Man kommer stöta på många shitheads, men det är väll vad man måste gå igenom innan man hittar paradiset. "Life is what happens while you're busy making your excuses". "Because every wasted day becomes a wasted chance".
 
xoxo
 

 



 

 

 
Karusellen i bakrunden är "Califonia Screamin"

 
Söta E

 
Varje kväll har dom fyrverkerier. 

 
Getting some gas at Cars Land

 

 
:)

 

 
Emelie :)

 
Tower of Terror

 
Det fanns mycket att shoppa ;)

 

 

 
Aladin Show

 
Slottet

 

 
 Renee, Emelie och jag vid middag. Slitna efter en lång dag :D

 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0