American Christmas

American Christmas 
 

Julen är över, tro det eller ej men jag uppdaterade bloggen för en vecka sedan och som det ser ut så postades aldrig det inlägget, och jag kan inte hitta det någonstans. too bad, för jag kommer inte ihåg vad jag skrivit.
Veckan då föräldrarna åkte till Hawaii vart allt annat än vad jag förväntat mig, jag visste att det skulle bli tungt men inte såååå tung, shit i min pitt.
Lördagen gick bra, söndagen började dåligt så jag plcoakde upp E hos en kompis och han redan då var på dåligt humör. Vi åkte på bio, allt var bra, vi kom hem och då totalkrashade allt. E var förbannad, över ingenting, han skrek, slängde grejer överallt och slog möbler i golvet. Samtidigt som N hade ont i svanskotan, var förkyl, hade massvis i skolan och som grädde på moset börjar hormonerna leva loppan i hennes kropp så hon var känslig och vart jätteledsen. Jag drogs mellan E och N i hopp om att lösa saker i samma veva som jag själv inte mådde helt 100 då det kändes som jag hade halsfluss. Min värdmamma ringer och frågar hur allt går då det brister och jag börjar grina, jag har aldrig gråtit framför barnen eller mina värdföräldrar förr så alla vart oroliga och E var supersöt som bad om ursäkt 3miljoner ggr och frågade hur jag mådde. Inte lätt kan jag lova, men det är livet så det var inte alls världens undergång, jag var bara lite för känslig denna dag. R ringde mig nästa dag och det första hon sa var - Do you know how much I love you? Hon är nog den finaste människan på jorden och jag vet inte vad jag ska ta mig till när jag kommer flytta tillbaka till Sverige. Men jag är hemskt glad över att ha haft turen att lära känna henne och ha henne i mitt liv.
 
Veckan rullade på, och på onsdagen kom förädrarna hem och vi kunde nästan återgå till det normala. 
Helgen var jag ledig och på lördagen kom David och hans kusin (som är i Cali och hälsar på) upp till Marin där jag plockade upp dom i Sausalito. Bilen var fylld med alla mina kärlekar, Lina, Tinja och Jasmine, (dock saknade vi Camilla) när vi hittade rätt på David och Tom. Fina Fina David, nu finns det på FB, och som Johanna brukade säga, är det på FB är det officiellt, hahaha, Även fast jag och David varit i ett relationship sedan ett tag tillbaka har vi nu låtit världen få veta om vår looove <3 haha. Han är så fin min David, lite för bra:)
Lördagen vart det shopping i Petaluma, middag på "californian Pizza Kitchen" och på kvällen fick min värdmamma träffa min kärlek och sedan rullade jag, David och Tom ner till Mountan View där vi sov och spenderade söndagen. Och sov gjorde vi, ända till 14.30 på söndagn, heelt sjuuukt. haha. frukost vart istället middag och det hann bli mörkt igen innan vi hade vaknat till liv. haha.
 
Måndagen var vi tillbaka till verkligenheten, i Sverige kikade folk på Kalle Anka och åt all den där goda maten som jag inte ens vill tänka på. Men i Kalifornien var vi fortfarande i förberedelsestadiet inför tisdagen, vi hade en familjemiddag med skinka, krabba och lite annat. Julklapparna slogs in tills sent på natten och vid 1.30 fick jag äntligen sova. Barnen väckte mig vid 6.30 då det var dags för julafton, tomten hade fyllt alla våra julstrumpr med grejer och som i vanlig ordning plockade vi våra julstrumpor och gick in till föräldrarnas sovrum för att tillsammans på sängen kika vad tomten hade gömt i dom.  
Förra året gav tomten mig alkohol, hahaha, men denna jul fick jag massa godis, farligt farligt, armband som man knäcker så att dom lyser, daim, jongleringsbollar, jely beans med "roliga" smaker som bla. skunk och kissblöja, hahaha. Sedan vart det julklappsöppning så det small om det, jeeez louise vad grejer. :D
 
Barnen fick allt möjligt och lite till. eldrivna sparkcyklar, skylanders, bakgrejer, jackor, hörlurar mm mm.
Enligt tomten hade även jag varit snäll i år, en by marc jacobs väska, ett par by marc jacos solglasögon, och presentkort. crazy crazy. Till julfrukost lagade jag svenska pannkakor, wihooo, med yoghurt, jordgubbar, blåbär, hallon, banan, och lönnsirap. Bättre fulle får man nog leta efter, det kan inte bli mer svenska pannkakor när dom är gjorda av en svenne med svenskt recept, svenska dl mått och svenskt vaniljsocker ;) jajjamen. haha. Senare på dagen rullade vi mot R's kusin i Tiburon där det var fullt hus, god mat, secret santa, och massa prat. Trevlig kväll men när klockan var 22.00 var man lagomt trött och redo för sängen.
 
Idag har vi inte gjort många knop, vi var ner till skolan för att testa hur snabbt de nya electric scooters kunde köra ;) vi hade playdates, spelade tv-spel och ritade. Det har varit on and off med regn idag, så det blir mycket aktiviteter inomhus. Imorgon finns ännu inga planer. Nu är det bara 5 dagar till Nyår, 2012 har varit ett helt underbart år, vem vet vad som kommer hända 2013, jag är taggad, livet har mycket att ge och är man inte glad, förändringar folket, gör någonting åt det. Nöj er inte med okej, eller bra, när det finns amazing :D
Gott Nytt År Folket, 2013 är nära och vi siktar på högre höjder.
 
Översvämning på parkeringen utanför Wall Mart i Mountan View, en liten sjö.
 
Middag på "California Pizza Kitchen" Jasmine och Tinja :)
 
Tom :)
 
Lina :)
 
Världens godaste mat: Avocado egg rolls
 
 Juldekorationer utomhus 
 
Julaftons morgon, dags att öppna julstrumpan ;) snyggaste bilden ever ;)
 
E's Julstrumpa var proppad med gosaker :)
 
Vår julgran
 
 Efter julstrumpor var det dags att öppna paket.
 
 Whaaaat, en blå volleyball :)
 
Mama R fick ett par fingervantar med fingertoppar av speciellt material så att man ska kunna använda iphonen utan att ta av vantarna ;)
 
eldrivna sparkcyklar
 
:)
 
Det är kärlek :)
 
Julmiddag
 
Presentkort "lululemon", Do one thing a day that scares you.

13 Dagar till Jul

13 Days Until Christmas
 

Det är december, det är den 12/12/12, det är 13 dagar till julafton (eftersom vi firar den 25e här i Amerikat) och temperaturen ligger runt +15C. Jag har inte köpt en enda julklapp, inte skickat ett enda julkort, men den som väntar på något gott....
Idag fick man en trevlig överraskning på kontot, skattepengarna har trillat in, yaaay :D kanske blir det en GoPro från mig själv till mig själv i julklapp, eller en resa till Hawaii, eller en GoPro som fångar alla ögonblick på Hawaii ;) 
December är inte att leka med, granen ska upp, huset ska pyntas, det är julfester, Svensk lucia, och födelsedagar. Det finns inte mycket tid över, jag har jobbat många kvällar och på lördag åker mina värdföräldrar till Hawaii så då ska jag vara helt själv med barnen i 5 dagar, wawawiwa. Det kommer bli skoj, det kan ju inte bli annat än roligt när det är föräldrafritt ;) Socker till frukost, socker till lunch och socker till Middag, och semester från tandborsten, haha, just kidding. Senast jag var helt själv med barnen hade vi sleepovers, playdates, vi gick på bio, spelade "just Dance" och gjorde annat skoj. När väl föräldrarna kom hem vad det dock en lättnad, jag var sliten och behövde en sovmorgon, haha, det är inte lätt att vara ensamstående mamma. 
 
13 dagar till julafton, det är dags att börja inhandla mina julklappar och då finns det ju inget bättre än online-shopping. Man klickar, man betalar och 3 dagar senare landar paketen utanför dörren. Jag sparar massa tid och motion.......hahaha. 
 
Det är svårt att förstå att det snart är jul när solen skiner, men man får göra det bästa man kan. På fredag är det svenskt luciatåg i Tiburon. Min värdmamma fyller år på fredag men förhoppningsvis ska jag hinna dit och kika lite. Nästa helg hoppas jag på lite lussebullebak och glögg :D 
 
Jag har jobbat en hel del kvällar den senaste tiden, och den ledighet jag haft har spenderats med vänner på cheesecake för varm choklad, på bio eller ute på promenad. Förra veckan såg vi "chasing mavericks", och jag kan inte säga annat än att rekomendera denna film som är baserad på verkliga händelser, riktigt bra. Vi såg även "playing for keeps" , en romantisk komedi, behöver jag säga mer ? ;) 
Jag har även hållit mig uppdaterad med den svenska julkalendern, och detta år har dom faktiskt lyckats producera något spännande :) "Mysteriet på Greveholm" är ju faktiskt en av de bästa julkalendrarna som funnits. 
 
Nu ska jag läsa, sedan är det sängen som gäller. En lång vecka väntar efter fredag. 
Inga bilder har jag att visa, det är dags att investera i en ny kamera.
godnatt. 

Födelsedags bilder

Födelsedagsbilder
 

Min regnbågstårta :)
 
 
Jag, Lina, Jasmine, Tinja och Camilla åt födelsedagsmiddag på "The melting pot" som är en fondue restaurang.
 
 
Utanför "The Melting Pot" fick jag en cake av Tinja och Jasmine med hela 24 ljus ;)
 
Swedish colors
 
 
f.v Camilla, Tinja, Jasmine, Lina och Lina <3
 
 

 
Efter middagen avslutade vi min födelsedag med att åka på ett houseparty :D
 
 
 
Födelsedagskort
 
 
 
 
 
 
 


Happy Birthday

Happy Birthday
 
Fredagen den 23:e november passerade snabbt och jag hade en kanondag. Vem kunde ana att det skulle vara så kul att fylla 24år. 
På torsdagen fick jag infon om att jag inte var allowed att lämna mitt rum på fredagmorgonen, barnen skulle komma och hämta mig. På torsdag natt/fredag morgon var vi ute i jakten på att shoppa något fint under black friday. Vi var ute och shoppade till 03.00 på morgonen, hur komiskt är det, trötta var vi och ingenting hittade vi, typiskt. På hemmaplan skippade jag allt och la mig och sov i jeans, smink och oborstade tänder, 
4h söm fick jag innan barnen kom inspringades på mitt rum :D världens sötaste barn. Dom knackar på dörren och kommer sedan in med en honeybadger i gosedjursformat, trycker man på tassen säger den alla dessa kända fraser "The honeybadger don't give a shit" mm. För er som inte sett denna video, youtube. Dom sjunger "Happy Birthday" och ger mig sedan en stor kram.
 
Jag som var en honeybadger på Halloween, det kunde inte bli mer passande, haha, mina barn känner sin au pair och är mina små guldklimpar. När jag väl kommer ut i huset är bordet dukat, det hänger en stor poster på väggen, 2 stora helium-ballonger, en blå och en gul flyger i luften, paket ligger på bordet och hela familjen är samlad. Awww det var ju så man ville börja gråta. Renee frågar mig -Guess what we're having for breakfast? och eftersom jag lagade svenska pannkakor till Nic's födelsedag tänkte jag -det måste vara pannkakor, men inte svenka. -American Pancakes. Mina första hemlagade amerikanska pannkakor till frukost, göttans.
 
Vi åt frukost, kramades och jag ville bara grina över allt dom fixat inför min födelsedag. 
Jag fick bla en läderjacka, en cashmere halsduk, honeybadger, finaste ramen av lina med en bild på oss, en brun dkny plusk, en Boo kalender;) en "never have I ever"- lära känna varandra-bok. Armbarnd och örhängen från syster, pengar från pappsen. Men bäst av allt var att jag fick spendera dagen med dom finaste människorna. Jag jobbade till 5, sedan vart det att göra sig iordning för middag. Min värdmamma och Nic kom hem precis innan jag skulle åka och Nic har bakat den coolaste tåta någonsin till mig, en regnbågstårta. 3 lager, i 3olika färger, med frosting på toppen. Älskade älskade Nic, jag vill dö, vad har jag gjort för att förtjäna allt hon gör åt mig, hur kan man ha så fina värdbarn. Hela familjen kom ut till mitt rum, sjöng Happy Birthday igen och gav mig tårtan <3
 
Veckan efter min födelsedag passarade lika snabbt som alla andra veckor, surprise. 
Jag har haft ont i halsen hela veckan, och regnet har öst ner. För några dagar sedan trodde jag mitt rum skulle blåsa bort. Dagen efter när jag träffade Lina fick jag veta att 2träd på deras gård hade blåst ner, och det är inga små träd. När det blåser här, då blåser det på riktigt.
 
Denna helg spenderade jag i SF. Jag tog färjan in på lördagen tillsammans med Lina, Jasmine och Tinja för att gå på svensk julmarknad, swea, samma marknad som jag var på förra året. På plats träffade vi Carlien och hennes kärlek Tom som är här och hälsar på :) Sen träffade vi min David, och hans kompisar Felix och Martin. Denna julmarknad var i en kyrka och det var så mycket svenska grejer och så många svenska människor att man nästan höll på att smälla av. Det var lussebullar, kanelbullar, kaviar, leksand bröd, läkerol, glögg, och lucia. Det var hemskt mysigt med luciatåg och det är lite läskigt hur svenska börjar låta konstigt i mina öron när jag hela dagarna pratar engelska. Det är nästan så att man börjar tappa det svenska vokabuläret lite, hahaha, näärå. Efter julmarknaden begav vi oss till "Rainforest Cafe" vilket kan vara stället som mest uppfyller sitt namn. Det var som att sitta i en djungel, det var fuktigt, det var akvarium med fiskar, det var elefanter, tigrar, gorillor mm, dock var dessa inte riktiga men dom förde ett jäkla liv. 
 
Söndagen spenderade jag och David i SF, vädret var perfekt och allt var bara supermysigt. Den stora julgranen har kommit upp på Union Square, isrinken är monterad så nu är det bara skridskorna som saknas. Vi åkte Cable car ner till Fisherman's wharf där vi spenderade kvällen innan jag hoppade på den sista färjan hem.
 
December är här, och nu är det inte många dagar till julafton och nyår, yaay :D
Dags att börja handla julklappar.
Imorgon inleder vi en ny vecka.
Godnatt

RSS 2.0