28/4 -12

28/4-2012 Saturday


Hej gott folk,

Klockan är slagen 00.44 eller 12.44am amerikansk tid, det är tidig tidigt lördagmorgon eller sen fredagkväll.
Jag sitter och lyssnar på GLEE's version av "Somebody That I Used To Know" som för övrigt är en väldigt bra låt, men det finns många covers av den och GLEE gör det riktigt bra :D Jag hade ledsnat där ett tag på denna låt, men fasen nu är man on again, den är ju grym. Sångaren av denna Glee-version har precis kvalificerat sig in på min lista över män att jaga i LA ;) hahahaha.

Denna fredag har vart relativt lugn, sovmorgon till 10 då barnen var sjuka och hemma från skolan. Sedan har vi mest haft det trevligt, kastat vattenballonger i det fina vädret, spelat spel, druckit svensk oboy, och vart ute och shoppat :D

Vid 17-tiden sms:ade jag Carlien och vi träffades vid den obligatoriska mötesplatsen -skolan, haha. För att sedan styra bilen mot Golden Gate bron och en fin promenad. Perfekt timing då bron nästan var tom på pedestrians och cyklister. Kameran är alltid i högsta hugg när man är på GG-bron, och varje gång jag ser denna bro blir jag lika paff, fan va fet den är, och jag bor 20min därifrån, utsikten ska vi inte tala om, man ser San Francisco, man ser berg och man ser hav, ibland delfiner :D det är ren terapi för själen :) haha. Inte ens ljudet från alla bilar som åker kan förstöra när man står där. Golden Gate Bron är feeet.

Efter en promenad fram och tillbaka, ca 5km med massa skratt var vi tillbaka i min racer. Stackars Carlien som får stå ut med alla mina sjuka skämt, haha. Vi åkte till kära Mollie Stone för en god sallad som vi åt hemma i Carliens Mansion, samtidigt som vi kikade på "nördarna" som jag kallar det, "The Big Bang theory", haha, vilken serie, man dör ju av skratt. Man måste ju bara älska det gänget.

Nu sitter jag här i min queen-size säng, har en stor jäkla spindel instängd under en ram, och jag är alldeles för rädd för att lyfta på denna ikea-ram för vem vet, det är inte en långsam jäkla spindel som ligger och ruvar under, det är ett monster med racer-ben. Jag är rädd, haha, förhoppningsvis dör den av svält där under, annars åker sprayen fram och jag får tillkalla mina värdbarn för hjälp. Jag hatar spindlar.

Imorgon ska jag spela fotboll :D yay, 11.00 smäller det. Vädret lovar 28 grader och strålande sol, jag kommer grillas till bacon, och sedan ska jag sätta min breda rumpa i frisörstolen för att försöka trolla bort denna hemska utväxt. Men jag klagar inte, tänk vad glad man blir av att få se solen :) Nu måste jag sova.

Tänker på er där hemma :)
Trevlig helg.
xoxo

Lite random mobilbilder

Jag och Carlien tog även en vända till Muir Woods, som är ett måste pm man åker till SF, dessa megastora träd är helt insane.

Min värdpappa fyllde år, och nej det är ingen riktig födelsedag utan en stor tårta, så jag spenderade nästan över 3h på min lediga lördag till att laga denna fina skapelse;) haha. Hans födelsedag var på söndagen men dom hade massa folk som kom över för att fira på lördagen:) jag smakade aldrig tårtan, då jag istället åkte till Johanna för att äta svensk taco med The au pair crew:) men enligt ryktet var tårtan god så där fick man lite extrapoints av familjevänner, haha. Hela mitt hjärta fanns i denna tårta, blod svett och tårar, men det uppskattades så det var värt varje sekund.

En ny au pair har anlänt från Sverige, det är Lina nr2 (eftersom jag är 1) Hahaha. Hon ska ta över efter Johanna och verkar väldigt trevlig:)

I onsdags var det supervarmt, vilket lockade ut ödlorna på baksidan, man skulle kunna tro att det var något typ av ödlemöte på g, dom var större än normalt och många.

För den som vill se fler bilder, kika min instagram (linavk) eller facebook;) ska posta lite färsk här när kag tagit några:)

Over and out.
Xoxo


Long Time No See

Nu var det längesen jag skrev sist, I'm so sorry. Imorgon är det äntligen tgif - thank god it's friday:) i helgen ska jag spela fotboll, gå till frissan, förhoppningsvis gå på zoo och sedan visa Carlien runt i San Francisco:)

Här kommer en snabb uppdatering om vad som hänt de senaste dagarna.

Jag har jobbat massor, då först E var hemma från skolan pga allergier, och sedan N pga utmattning/vätskebrist, förra veckan höll vi på att brinna upp i hettan och det är lätt att glömma bort att dricka massa vatten då man inte riktigt är van. Vi spelade fotboll förra helgen, åkte Porsche;) och tog en vända till The city för lite fest på city nights, som hädanefter ska kallas shitty night, vilken jävla håla, är man på jakt efter burritos är det The place to go, haha. Jag tror vi var dom ända "vita" människorna på hela nattklubben, och det slutade med att jag och Johanna sa att vi var tillsammans då den ena mexikanen efter den andra klistrade sig efter rumpan på en -usch.

Jag och Carlien var i fredags på en bar i Fairfax, där de spelar live musik. Träffade lite locals, blev bjudna på ett glas vin av bartendern och dansade fult på skoj. Det var en trevlig kväll, bara att titta på alla andra som dansar är ju ett kvällsnöje, vissa mer stenhöga än andra. Haha. Jag gillar USA på det viset att du kan gå till en bar vilken kväll som helst i veckan och lyssna på musik, eller till ett mysigt café och dricka varm choklad sent en kväll och bara umgås:)

Vi har bokat tid för skydiving, om 2v smäller det, då hoppar jag från ett förhoppningsvis bra plan och landar på stranden i Santa Cruz:) yaay. Om det inte slutar bra har jag Carlien med mig som lovat att skrapa upp mina rester från backen;) haha.

It's official folks, lång historia kort, jag pratade med familjen och jag bestämde mig för att stanna ett år till, whaaat??det är sant. Det är ju nästan så man blir lite nervig, haha. Min värdmamma har sagt flera ggr att hon ska prata mig till att stanna ett år till, i bilen påväg hem från flyget när jag hämtat familjen, säger N-Lina you should stay another year:) jag tittar på henne (och ja, jag har haft tid att tänka igenom saken) och säger -sure, I'll stay another year;) min värdmamma vänder sig om och tittar på mig samtidigt som hakan trillar ner i golvet -are u serious? Jag svarar -yeah:) och får tillbaka -this is such good news, better then going to Hawaii. Should I call culture care tomorrow? :)

Ryktet spreds fort och N:s kompisar kom upp till mig på skolan och sa- vi hörde att du stannar ett år till, yaaaay:)
Även fast jag saknar mina vänner och familj hemma känner jag att denna chans bara kommer en gång och det är bäst jag tar den, jag har gjort många misstag i mitt liv och detta ska inte bli ett av dom. Samtidigt som det ger min familj mer tid att komma och hälsa på:)
You only live once. Ibland måste man våga ta risker.

Nu ska jag sova, och imorgon ska jag skypea med Erica, Ecco Ecco Ecco:)
De kommande veckorna kommer bli fantastiska, herregud, livet är bra fint ibland. Haha. G'night peps.

Xoxo


Santa Cruz

Hej glada fina.


Det är tisdag och jag är tillbaka till verkligeheten. Förra veckan hade jag långledigt så då passade jag på att spela massa fotboll, 3 matcher inom 4dagar. Ingen träning, här är det pang på rödbetan, haha.
I torsdags inledde jag dagen med ett eget träningspass på gold's. Efter detta fick jag äntligen fingrarna ur röven, och tog med alla mina visum-papper och pass till ett social security office i San Rafael för att äntligen ansöka om ett social security number. Detta nummer behöver jag för att kunna ta mitt kaliforniska körkort, wawawiwa, det tog mig bara 6 månader, men vad säger man, bättre sent än aldrig. Man behöver även detta nummber för att kunna söka jobb mm i USA.

Vid 15-tiden var bilen packad, Tasha satt i sitt booster seat, och min iPhone var kopplad till radion så att jag kunde spela musik direkt från mobilen. Med hög volym satte jag mitt sikte mot Santa Cruz, mitt älskade Santa Cruz. Såhär på senare dagar har man ju blivit så skillad att man kan köra hela vägen till SC och tillbaka utan gps, en sträcka som tar ca 2h. Inte illa för en Lina som knappt kan hitta till IKEA hemma i Sverige. I'm getting better. haha.

Jag spenderade 3,5dagar tillsammans med fina Dawn och Michael. Vi hann med löppass, lite umgänge med high school-studenter, bio, restaurangbesök, shopping på costco, promenader i downtown, mm. Jag fick även hjälpa att ge min åsikt ang 2 klänningar Dawn köpt inför sitt bröllop.  På torsdagen vart det storm vilket tydligen inte händer ofta i Santa Cruz, det åskade och blixtrade. Vi stannade uppe till 01.00 på natten för att titta på detta oväder, det var häftigt. Det small samtidigt som blixtrarna var så starka att man knappt kunde öppna ögonen efteråt. Samtidigt som ovädret förde sitt liv, pratade jag och Dawn, och plötsligt hör vi ett skrik från nedervåningen (Dawn's granne Alice) -Turn off the TV. What the heck tänkte vi, hur är det möjligt att hon kan höra oss prata, eller ens bli störd av det med tanke på regnet som öste ner, åska och blixtar?? Whaaaaat. Och det hände inte bara en gång, utan 2, den där kvinnan på första våning behöver seriös vård. TV:n var inte ens på för den delen.

Jag tog även med mig svensk godis till SC och det gjorde succé, haha. Dock inte saltlakritsen, och efter att jag även tagit med kaviaren tror dom att svenskar älskar salt och vill ha salt på allt. Till mig sa dom, ta lite soysauce på fisken, jag svarade med att jag inte riktigt gillar sojasås men fick till svar - den är salt. Vad säger man, svenskt godis, det är guld :)

På fredagkväll ringde jag upp och oplanerat väckte Sara 07.00 lördag svensk tid. Hon gav Dawn en guidad tur genom hennes lägenhet och Dawn fick även en titt ut genom fönstret på Frösön. Jag kunde inte sluta skratta när Dawn vart så fascinerad över att hon kunde sitta i USA, prata med en svensk samtidigt som hon tittar ut genom fönstret på Frösön, och ja skype är ju sjukt häftigt :) Dawn tyckte även att det var väldigt skoj att se och prata med Sara även om Sara vart lite blyg med engelskan, men det är förståerligt, klockan 07 på morgonen utan förvarning :) Men det var trevligt. Varje gång jag åker till SC så känner jag att jag gärna vill ge någonting tillbaka eftersom jag får bo gratis och äta gratis. Dawn brukar tillochmed betala för mig när vi går ut och äter, inte okej, haha. Så för att kompensera så valde jag en dag då jag bjöd jag på lunch, på bio och sedan på frukost på söndagmorgon. Känslan när man bjuder någon på något eller utför en tjänst och faktiskt känner att personen/personerna uppskattar det man gör är den bästa känslan ever. Denna egenskap har jag ärvt av min fina pappa :) Det finns nog ingen så generös man som honom. Det är en av anledningarna till att jag gillar au pair-jobbet, jag hjälper min amerikanska familj och min uppgift är att göra deras liv lättare, haha, och dom uppskattar allt jag gör vilket motiverar mig till att göra ännu mer.

På söndagen bar det av hemmåt igen för att på måndagkvällen hämta hem min amerikanska familj på flygplatsen. Efter 10 dagar utan barnen kan jag konstatera att huset inte är sig likt, det är så tyst att man kan börja fundera om någon har dött. haha. Det är alltd trevligt att hämta hem familjen samtidigt som jag får köra Reneés minivan, höhö ;) Fasen det är lite racer i den, även fast man saknar recervolvon som står parkerad hemma hos pappa :) det är grejer det.

Väl på flyget fick jag mig en kram av min värdpappa som även sa- We missed you :) aww, det är ju så man blir lite gråtfärdig. haha. Det är inte ofta man hör sånt från sin värdpappa. Stressade som vi var, slängdes väskorna in och barnen intog sina platser. Man får endast stanna bilen en snabbis för upplock så det var snabba bullar.
På hemvägen berättade barnen vad de gjort och gav mig presenter från Hawaii ;) haha. Och det är tydligen sant, när man kommer till Hawaii så får man en äkta blomkrans runt halsen.

Imorse klev jag upp tidigt för att hjälpa till med frukosten och sedan skjutsa barnen till skolan.
Jag fixade tvätt och disk och försökte reda ut den här myr-invasionen som har förflyttat sig till kökets lådor.
Sedan träffade jag Carlien för att ta en trevlig långpromenad som avslutade i Johannas hus med Frederik och lite "iron man". Hungern tog över och jag och Carlien lämnade för att åka och köpa lunch på Mollie Stones.

Sedan har dagen rullat på som vanligt, hämta barn, playdates, läxor, laga mat och sedan har jag skrattat tillsammans med Reneé och mitt värdbarn. Reneé frågade mig samtidigt som hon nästan började gråta, -Tycker du inte om att ha en sån rolig mamma och moster? haha, Yes I Do, You guys are awesome. Hon är för underbar som kallar mig dotter, haha. Och till min familj där hemma, dom vill att ni kommer och hälsar på snart :) Dags för skype och planer ;)

I miss you all. xoxo. Cali love
Hawaii
På Costco är allt i supersize-storlekar. Det är galet biligt dock. Dessa 2 kostar nästan lika mycket, ända skillnaden är att den stora finns på costco och den lilla på woodlands market.
Trailerpark Santa Cruz
Någon har tappat finskorna? haha
Santa Cruz

Easter Monday

Easter Monday


Hej folket, idag körde vi upp till Novato helt i onödan då det visade sig att alla kurser var inställda denna vecka pga påsk, hade vi gnuggat våra hjärnor lite mer hade vi kanske kunnat ana detta, ganska självklart. Vi tog istället en promenad, jag slösade bort 2,5h på att sova mitt på dagen, (men jäklar vad skönt det var). En havregrynsgröt senare var jag på g för att spela fotbollsmatch. Jag började på försvarslinjen men arbetade mig uppåt och landade till sist på anfall, haha, nu jagar man mål, haha. Sista minuten gör motståndarlaget mål och domaren blåser slut på matchen. Jäkla skit, man blir ju frustrerad, vissa spelare sparkar ju bort bollen så fort den kommer i närheten. Planen var dock bättre och det är alltid rolgit att få spela så man ska väll inte klaga.

Sådana dagar som börjar långsamt spenderas bäst på amazon.com. Idag beställde jag ett nytt objktiv, en ipad-sleeve till min guldklimp och lite annat smått och gott som man kan fynda. Att bränna peningan är ett fint sätt att fördriva tid. Idag såg jag även att en myrinvasion har tagit sin början i köket, vad gör man? stampar på snuskprickarna? Fred sa att cinnamon ska skrämma iväg dom men jag kan ju inte sprida sånt överallt då golvet är fullt av sprickor och vi har ingen dammsugare. Myrorna har hittat en matgömma i Tashas matskål, usch. Dom var överallt, och jag har antagligen klivit på dom i dagar. Om detta fortsätter imorgon även fast matskålen nu är borta får jag helt enkelt ringa R och fråga efter råd, innan myrorna når hennes nya kaffemaskin. Tar dom sig till det svenska godiset, då jäklar....

På torsdag åker jag till Santa Cruz, wawawiwa. Kanske ska det bli tredje gången gillt med min skydiving.
R sa åt mig att sms:a efter hoppet, inte före. Men eftersom jävlas är den fina kärleken så kan det nog passa fint med ett sms som säger -Om 5 min hoppar jag, may the odds be ever in my favor :) haha.

Fick höra förra veckan att Sångerskan Taylor Swift landat i Las Vegas dagen vi lämnade,,kuuul.
Men den som väntar på något gott......Sara...... :) hahahaha.
Nu är man på jakt efter lammkött ;)

Nu ska jag läsa The second book of the Hunger Games, vilket för övrigt är ett boktips till alla som vill läsa spännande och bra böcker.
Godnatt och Sweet Dreams
Gameday :)
Såhär hårt har jag slitit de senaste dagarna. 
Sonoma
Carlien vid traktorn som tog oss på tour runtom vingårdarna
Carlien
Mina favoritträd

Vi på gungorna som enligt Carlien tydligen är med i the bachelor, som för övrigt bor i Sonoma.
Cool bil ;)

Påsk

Påsk


Hej goda glada.
Det är Söndag, alltså dagen efter lördag, och dagen innan måndag. Det är påsk, solen skiner, jag är ledig, har ett hus, 3 bilar och en hund -helt för mig själv. Det vore ju inte på sin plats att klaga. I fredags skjutsade jag familjen till flygplatsen då ett flyg nu har tagit mina amerikaner till paradiset Hawaii, jag är inte alls avis. Där stannar dom i 10 dagar, så jag är nu hundvakt och i stort sett helt ledig ett tag framöver. Det är verkligen behövligt efter att jag hela denna vecka jobbat dubbelt då barnen igen varit sjuka och hemma från skolan. Så Vad passar man på att göra när familjen är borta? sover i mina värdföräldrars dubbelsäng (det var Reneé som sa åt mig att göra det), testar hur mycket deras toa kan ta, haha, sover i soffan, spelar hög musik och dansar halvt naken i huset, lämnar kläder och disk lite överallt, samt passar på att höja värmen inne i huset ;)

Förra helgen vad vi i Vegas, vad säger man, Las Vegas är som Disneyland för vuxna, det är lite som att komma till ett land där lagar inte riktigt existerar. Folk är fulla från morgon till kväll, dom bär runt på drinkar överallt, jag antar att man får dricka offentligt då folk även dricker i butiker när dom shoppar. Det är nästan som att folk flyger på drömmoln för en helg, höga som hus, haha. Med andra ord - det är en upplevelse att bara se.

Vi landade sent på fredagkvällen, tog en vända på the strip för att senare återvända till hotellet för lite sömn.
Lördagmorgon tillbringades vid poolen då det var mellan 25-30 grader varmt. Sedan vart det shopping och förberedelse inför kvällen. Tro det eller ej men jag bar klänning och klackar, och jag gjorde nog ganska bra ifrån mig trots allt, haha. Jag hade förväntat mig att denna helg skulle vara något i stil med "The Hangover", helt sjukt crazy, näst intill nära döden upplevelse då jag dagen efter skulle ha ringt Reneé för att berätta att jag inte har en aning om vart jag är, på ett tak, på ett främmande hotell eller i ett hus? men så vart det inte, kvällen började bra, vi åt middag på Hooters för Frederiks skull då det inte bara bjuds på hot wings utan även en hel del bröst. Endast tjejer som servitriser, killarna stod i köket. Tjejerna hade knappt några höfter eller rumpa, däremot tog brösten upp hälften av deras kroppsvikt. En upplevelse i sig om man åker till USA, haha. Så för killar som inte bara vill äta goda Hot Wings så finns det många bumps att titta på om man åket till Hooters. Fyllda med fågel tog vi taxi till Ceasers Palace och den kända nattklubben Pure.

Där vart vi inte långvariga, tyvärr. Johannas fötter gjorde ont och hon ville gå tillbaka till hotellet. Detta slutade med att vi gamblade lite, förlorade pengar för att sedan återvända till hotellet, vi plockade upp lite godis efter vägen och kikade på film istället, i Las Vegas. Jag älskar att äta godis och titta på film, Men Las Vegas, inte i Las Vegas. Man åker inte till Vegas när man är över 21 för att äta godis och titta på film, jag blir lite gråtfärdig på bara tanken. Så där stod jag, i klackar och klänning och fick inte ens dansa natten lång. Men så slutade vår helg i Vegas. Söndagen tillbringades vid poolen sedan vart det lite shopping på ett outlet mall. Nu har jag vart i LV 2gånger i mitt liv, och jag lovar att jag kommer åka dit igen innan jag lämnar USA i jakten på den sanna galna Las Vegas helgen ;) För den som är upp för det får gärna joina :) så tyvärr gott folk, jag har inga dirty details om varken Zac Efron eller Justin Bieber denna gång, men den som väntar på något gott..... ;)

I torsdags hade jag min premiärmatch med Marin Women's soccer league, vi spelade 2x30min och planen var den värsta päråkern jag någonsin sett, herrejävlar det gick ju inte ens att springa med bollen, den bara fastnade överallt. Men det var roligt, jag spelar all fotboll jag kan komma åt. Samtidigt som det är ett bra sätt att träffa amerikaner :) Mitt lag vann denna match, och i motståndarlaget spelade ingen mindre än min holländska vän Carlien :D haha. Vi signade upp oss samtidigt online men placerades i olika lag.  Igår spelade jag min andra match med det andra lager, det mixade dam/herr-laget. Bättre plan, bättre kvalité på spelet, samtidigt som matchen var 2x45, min fotbollshjärta är i brand :D

Imorgon spelar jag min nästa match med damlaget, och denna match kommer spelas på en konstgräsplan :D Det är svårt att spela på gräs när man blivit bortskämd med konstgräs. Jag älskar fotboll.

Denna helgen har jag spederat tillsammans med Carlien och Fred. I fredags såg vi "American Pie Reunion" och herregud vilken rolig film, hahaha, lite läskigt är det när tanken slår en att man faktiskt måste "växa upp" en dag. Det är bäst man njuter nu medan man är ung, sedan kommer man sitta där med barn, villa och volvo. haha. Igår spelade vi alla 3 fotboll sedan åkte vi hem till Freds mansion för lite lunch och häng vid honoms pool i det fina vädret. Många av barnen som bor i Ross är verkligen lyckligt lottade, det är helt galet vackert och husen ska vi inte prata om. Det värsta är att dom inte fattar det själv hur bra dom har det. Det känns ju inte helt fel att kunna ligga vid poolen eller sitta i en utomhus jacuzzi. Till middag "lyxade" vi till det med våfflor, grädde, jordgubbar, blåbär, banan och glass :) samtidigt som vi kikade på film. Jag kommer inte ihåg senast jag åt våfflor. Fy vad gott.

Idag tog vi oss en roadtrip tillsammans med tasha till Sonoma där vi tog en tour på en vingård samtidigt som Fred och Carlien provade på winetasting, själv var jag en ansvarfull chaufför :)
Vi spenderade hela dagen i Sonoma, både downtown och på vingårdar. Det är skönt att komma ifrån Ross ibland, lämna bubblan. haha. Väl på hemmaplan igen samlades vi i mitt hus för att äta middag och kika på film "The Sitter", en annan rolig film. Något som är bra med USA är att man kan hyra filmer i matbutiker i apparater som ser ut som en "vending machine" utanför kassorna. Det kostar upp till 3dollar, vilket motsvarar ca 21kr, och då ska filmen återlämnas nästkommande dag. Maskinen uppdateras varannan vecka med nya filmer. Snabbt och enkelt.

Imorgon börjar dagen med ett yoga-pass sedan på kvällen spelar jag fotboll. Veckan är inte alls planerad. Johanna har åkt med sin värdfamilj till San Diego, medan Carlien och fred jobbar. Kanske får jag våldsgästa Carlien som har hand om 4kids ? helt för sig själv då värdmamman tar med ena dottern till Washington över veckan. Om inte annat kanske jag tar mig en sväng till Santa Cruz och stannar där en natt eller två. Only God Knows.
Hoppas alla haft en underbar Påsk, är lite avis när jag läser på facebook att släkten har samlats :) GLAD PÅSK på er :D
To Be Continued.

xoxo



Min och Johannas premiär på Hooters
Hot Wings




indoor shopping







'


Skickade denna bild till Reneé, svaret jag fick tillbaka vara -looking good, Nice legs :)


Middag på "Planet Hollywood", mina nya äkta Ray-ban-solglasögon

RSS 2.0