Upplevelser som berör själen

Upplevelser som berör själen
 
Det är ski week och barnen är off från skolan.
Vi har inte haft många planer denna vecka och vädret har inte bjudit på skolsken, men enligt min iPhone så ska solen kika fram imorrn igen. Vi har haft 2v med varmare väder, det snittar +20 :)  Nu har man ju blivit en Caligirl så nu innebär ju inte +20 shorts och linne, det är jeans och tunnare tröja. Det är väldigt logiskt, man vänjer sig, så för alla som tycker att amerikaner är knäppa som går i Uggs eller jeans när det är 25+, så är dom vana detta väder och det är inga konstigheter med det. 
 
För några veckor sedan fick jag, Lina och våra värdbarn (tjejerna) turen att åka in till San Francisco mitt i veckan för att se och bevittna magi med egna ögon. Det var musikalen "Wicked" och den var helt otrolig. Linas värdmamma hade köpt biljetter till oss fyra redan förra året då denna musikal blirslutsåld på dagar. Inte billiga biljetter, men det var det bästa jag sett, musikaler är så magiska och det är så himla amazing vad de sjunger bra, skådespelar bra och hur scenen är uppbyggd. Det var bland det bästa jag sett i hela mitt liv. 
 
Förra veckan startade jag min college kurs i fotografi. Det är onsdagkvällar mellan 7pm-10pm och det är inte lätt att sätta sig i skolbänken och ta in all denna info efter 5år. Herrejävlar, hade det inte varit för att jag redan har någorlunda koll på kamerans knappar, mm så hade det blivit 3 väldigt jobbiga timmar. Majoriteten av klassen är 50+, det är jag och kanske 4 till som ligger under 30. Jag träffade även en svensk dam, otippat.
 
Förra helgen vart relativt lugn, på fredagen fick jag och Lina ett varit exemplar av Charlie's nya bok, "Save Your Drama For Your Mama. Vi fick även kepsar med samma tryck och var väldigt stolta över vår papa bear som efter många år äntligen blivit klar med sin bok om ledarskap. Iklädda våra nya vita kepsar rullade vi ner till skolan, plockade upp Carlien och åkte vidare till Larkspur för att se den nya filmen "Safe Haven" som enligt ryktet skulle vara näst bäst efter "the notebook". Besviken vart man, man kan inte gå ut och göra reklam för en film och säga att den ska vara nästa stora kärleksfilmen efter "the notebook", då blir ju förväntningarna skyhöga, hellooo. Jag kommer nog behöva se om denna film med lite lägre förväntningar men mitt första intryck var besvikelse. Folk skrattade år oss när vi kom i våra kepsar, men vi hade väldigt roligt att sprida budskapet "Save Your Drama For Your Mama".
 
 
 
På lördagen firade vi e's födelsedag med lite släktingar och tacomiddag och på söndagen då hans riktiga födeseldag var vart det lite paketöppning och svenska pannkakor till frukost ;)
Senare på söndagen åkte jag, Lina, Tinja och hennes syster till SF för att träffa David och Benji. Om jag kunde skulle jag spendera varje minut av min dag med David, han är en sån underbar människa och han gör mig så himla lycklig. Förra veckan var det Valentine's Day vilket är en perfekt dag att visa att man uppskattar människor. Jag fick ett jättefint kort av Lina som jag läst 3miljoner ggr då jag alltid börjar gråta i mitten och måsta starta om, fina fina Lina :D Tillsammans med min familj hade vi en romantiskt middag för 4 ;) med godis och blommor och rikgit god mat.
 
Här kommer bilder från mitt nya hem;) välkommen in :
 
Mitt rum, obeservera att amerikaner inte har fönsterbrädor, och ofta inte heller gardiner. 
 
Mitt badrum
 
Min dusch med väldigt bra tryck 
 
Mr E's Room
 
 
Barnens Badrum
 
Family room
 
Kitchen
 
Vardagsrum
 
Dining Room
 
trappor och huvudingång
 
David <3
 
Tinja ramlade förra veckan och gjorde illa handen, dagen efter tog  jag henne till doktorn och ett ben visade sig vara av. Det gjorde "lite" ont, hon är finsk och mer viking än någon annan svensk jag träffat. Glad vad hon ändå :)
 
Vi gjorde ett besök i Chinatown
 
Tinja och hennes syster i Chinatown
 
David utanför den fösta Levis busiken som öppnas i USA, vid union Square i vårt älskade SF
 
 
 
 
 
 

New House, New animals

New House, New animals
 
Long time no see. Om jag ska be om ursäkt för varje gång det tar 2v mellan inlägg kommer denna blogg inte handla om annat. haha, så låt oss inte slösa tid på det. 
De senaste 14 dagarna har jag packat, packat upp, packat och packat upp. Och när man trodde att det inte fanns mer att packa så kom det mer, och efter det hittade vi ännu mer. Det är ett evighetsjobb ;) 
Men vi har kommit en bra bit på vägen och det är nästan så att jag vill påstå att det bara är garaget som återstår och förhoppningsvis kommer inte jag behöva beblanda mig i det. Jag kan bara tänka mig hur många spindlar, stora spindlar det ska finnas där inne, och jag vill inte vara den person som måste gräva fram dom. Efter 14månader vill jag påstå att min spindelrädsla inte är lika stor men när det kommer till sprindlar så stora att man kan se detaljer, inte okej.
 
Förra helgen kom David och bodde med mig i nya huset då familjen fortfarande inte flyttat in. Jag jobbade hela helgen och David hjälpte mig att flytta grejer och vi fick även ett mission att åka till IKEA för lite möbel shopping. 
Som den svenne-banan man är så måste man ju bevisa att man kan bygga ihop IKEA-möbler, och jag och David utgör ett väldigt bra team :D En stor hylla med 25 fack tog oss 45min att bygga ;) 
David fick chans att träffa och umgås med föräldrarna och barnen, samtidigt som han fick träffa Dawn. Renée satte taktiskt David i jobb tillsammans med Charlie, så att männen kunnde knyta lite band och så att David framöver ska kunna komma och bo här när han vill :D Det går inte att inte tycka om David, han är en sån fin och underbar människa, jag är så lycklig över att ha honom i mitt liv. Allt gick kanon och denna helg planerade Renée tillsammans med David en överaskning genom att att David skulle komma hit och vara med på E's födelsedagskalas utan att jag kulle veta om något. Han kom upp tillsammans med Dawn, vi åkte till "House Of Air" där E hade bjudit med 13 pojkar för att fira honoms födelsedag lite i förskott, då hans actual födelsedag är nästa helg, samtidigt som Skiweek drar igång och många åker out of town. "House Of Air" är alltid roligt, detta är ett ställe med golvet fyllt av studsmattor, så man hoppar och hoppas i en timma. 
 
Vid 4pm-tiden rullade vi hem men bilen fylld av grabbar, det var livat kan jag lova. Kvällen blev lugn, jag och David åt middag och kikade på film. Jag älskar mitt nya rum, det är en guldgruva. Detta nya hus ligger på toppen av en annan hill, så från ena toppen har vi nu hamnat på San Anselmos topp. Det är en vacker utsikt, men från det zoo jag hade i andra huset har jag nu kommit till ett anat. Igår natt vaknade jag av Prärievargar som ylade? haha, dom har tydligen sitt näste utanför vårt hus nedför backen, crazy. Nu får man passa sig för att inte bli vargmat. Jag har även hittat 2 skorpioner so far, vad som väntar härnäst får vi se.... :)
 
Familjen flyttade in i nya huset i tisdags så nu är vi alla inflyttade och detta hus är helt underbart. Det är stort, barnen har fått varsitt rum, Renée har fått sitt egna badrum ;) mitt rum är större och köket är stort och rymligt. Utsikten är vacker, vi har ett familjerum och jag har eget badrum i mitt rum. Vad mer kan man önska.  
Denna helg hade vi en massive sleepover, E hade 3 pojkar som sov över, N hade en kompis som sov över och jag hade David. Det är första gången som barnen har kunnat ha så många kompisar över på samma gång, dom var så himla excited och glada. 
 
Äntligen har min polisrapport från stölden av min kamera trillat ner i brevlådan. Nu ska jag bara fylla i lite papper från CC för min försäkring och förhoppningsvis kan jag få lite peningan tillbaka. Jag har nu officiellt köpt Charlie's Canon 7D, en exakt lika kamera som jag hade. Jag känner mig plötsligt hel igen när jag har en kamera :D
 
Idag hade jag au pair-möte, denna gång var det en hike, och David följde med :D 
Vi hikade i fairfax och det var väldigt fint med vattenfall, att gå i skogen ger alltid en speciell frihetskänsla, det var riktigt skönt. 
 
Nu ska jag sova, mitt schema har ändrats sedan flytt så nu börjar jag kl.07.00 för att ta barnen till skolan. Ingen vila, det är skönt att komma upp tidigt och inte sova bort hela dagen.
Bilder på huset kommer senare. 
Godnatt
 
Förra helgen såg jag och David detta djur från fönster i mitt rum, titta, kopiera, spara denna bild och zooma in på det svarta djuret och säg mig vad ni tror att det är... Jag tycker personligen det ser ut som en apa? jag vet att det är orimligt men titta på ansiktet, nu får man passa sig för apor också, hahahaha. Charlie trodde det var en fet ekorre, vad är oddsen för det då?
 
hike
 
Me and my love
 
 
<3
 
Min Au pair grupp och min David.
 
 

RSS 2.0