Summer

Summer 30/7 -12
 
Sommaren lider mot sitt slut, åtminstone om vi ska se den i antal veckor innan skolan börjar. Kollar vi på vädret så är det sommar året om för mig, vintern med regn ger ett litet break från solen, men vinterjacka är inte alls behövligt förutom på kvällarna under "vintern" då temperaturen sjunker.
Den senaste tiden har vi haft 25-30 grader och strålande sol. Det känns sjukt att man faktiskt kan välja vilket klimat man vill bo i, och jag har inte klagat en enda gång på vädret sedan jag kom hit, wihoo. :D
 
Förra helgen åkte jag och Jasmine (en amerikansk tjej) in till San Francisco för att gå på nightclub tillsammans med Philip och hans vänner. Vi dansade natten lång, blev inbjudna till ett VIP bord där det bjöds på vodka värd 600dollar och champange över vår prisklass. Vissa människor har ju bara för mycket pengar, men skoj hade vi :) Eftersom Philip har kontakter fick vi även dansa uppe hos DJ:en som dom hade flugit hit från Australien.
Vi sov över hos Philip och tidigt på söndagmorgon letade vi oss till bussen då Jasmine hade möte kl10. Mer om den natten hamnar i dagboken, what happens in the city, stays in the city ;) 
 
Förra veckan gick fort, vi hade playdates, åkte upp till Novato för att ta med Ella och Noah (barnens kusiner) till ett ställe som heter "Studio 4 art". Där kan man lämna barnen och sedan komma tillbaka efter ca 1,5h men jag valde att stanna för att titta. Riktigt häftigt, barnen skapade sina egna skålar av lera, med hjälp av dessa runda "bord" som snurrar när man trycker på en pedal,jag har ingen aning om vad något av dessa saker heter? haha. Men det var skoj, och jag önskade att jag sjäv fick göra vad barnen gjorde, undrar om det finns en åldersgäns eller om jag och Lina ska ta en vända dit en helg ;)
 
Denna helg spenderade jag med kära Lina, på lördagen hade hon au pair-möte där dom skulle paddla kajak så jag hakade på och jag och Lina teamade upp och paddlade tillsammans. Det kan ju inte bli bättre resultat än Lina times 2, det var teamwork så det smällde om det och vi tog täten ;) jajjamen. Det var riktigt skoj, vi kommer garanterat åka dit igen :D På lördagkvällen jobbade jag, och hade supermysigt med barnen, vi lekte med beyblades, målade naglar mm. I helgen har även familjen kikat på hus som vi ska flytta till under tiden dom renoverar detta hus, det verkar som att det lutar åt ett hus med pool ;) Nu är det inte länge kvar tills allt ska packas och flyttas, om allt går enligt planerna ska detta hus börja byggas om i höst
 
På söndagen var det dags för shopping, det är inte länge kvar nu till Dawns bröllop så jag och Lina åkte på jakt efter klänning och skor. Det vart en vända till Marshalls där jag hittade ett par Steve Madden skor, dock inte bröllop men det vart ett köp ändå. Inne på Ross fyndade vi kjolar för 9 dollar och sedan bar det av mot Petaluma och ett outletmall. Inne på Converse-butiken kunde jag fortfarande se mina gamla converse som jag slängt upp på graveyarden som dom har där, det såg ut som att dom rensat bort en massa skor, men det verkade som att mina fortfarande kvalificerat sig till att få hänga kvar :) efter att ha shoppat jeans, skor, armband mm, så lämnade vi Petaluma utan kläder för bröllop. Typiskt.
 
Som tur är har jag fina Lina som är klänningexpert och har massa fina klänningar, söndagkvällen spenderades åt att testa dessa och jag hittade en som antagligen kommer bli the one for the wedding. Kvällen avslutades med bio "step up". Sjukt kul helg hade jag tillsammans med Lina, jag är så hemskt glad över att ha henne som vän :D 
 
I helgen fick jag reda på att den gamla au pairen till familjen kommer och hälsar på i 2 veckor i augusti :D Emelie från Sverige ska äntligen komma tillbaka, jag vart lite besviken där när jag kom i oktober och Emma hade åkt på sin resemånad och Emelie hade vart på besök men precis åkt när jag kom, jag fick alltså inte träffa någon av dom rutinerade Sheppard's au pairerna, men nu så :D
Wiiii,, jag är så sjukt peppad, jag ska få ha en roomie, och det är alltid så himla skoj att träffa gamla au pairer.
Det kommer bli hur skoj som helst :D 
 
Idag kom äntligen Linas familj The Herbst's hem från sin 3v långa semester i Europa, finally, dom har varit saknade. Vi har verkligen saknat att ha playdates med dom. Imorgon smäller det, då blir det förhoppningsvis poolplaydate om vädret är lika bra som idag.
 
Nu ska jag sova. 
Godnatt folket. 
 
Jag och Lina efter att vi paddlar kajak :D
 
Noah Och Nic på lekplatsen innan vi åkte till Studio 4 art
 
Sötaste Ella
 
Sötpäran :)
 
 
Full fokus :)
 
Ella förtorkar sin skål med hårfön för att senare kunna måla den :D
 
Nic målar sin tallrik.
 
E's skål är färdig för ugnen :)
 
E putsar sin skål innan målning.
 
 
Studio 4 Art :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobb jobb och mera jobb

Jobb, jobb och mera jobb. Hej folket, Nu börjar det brinna i knutarna, snart går jag på knäna, okay just kidding, det är inte så illa. Men jag är trött, på 2månader har jag haft 2,5 helgs ledighet, och även hur mycket jag än tycker om familjen så behöver man leva sitt liv på sidan av arbetet. Det har vart mycket den senaste tiden och i augusti kommer det bli fullt upp. Min värdmamma åker till NY, Dawn gifter sig och förhoppningsvis kan jag och Lina åka till Seattle över en helg för att hälsa på hennes syster. Jag vill verkligen se mer av USA. I slutet på augusti börjar skolan igen och jag kan återgå till det normala. Denna sommar har jag skypat med min familj 2ggr, insane. Det har helt enkelt inte funnits tid, och de gånger jag haft lite fritid har jag tränat eller umgåtts med vänner för att få ett avbrott i min vardag. Imorgon ska jag följa med Lina på hennes au pair-möte, hon är inte i samma organisation som mig och imorrn ska dom paddla kajak, och hon frågade om jag ville följa med:) yay, det ska bli spännande. Idag har jag vart hemma med pojken mest hela dagen, han hade en playdate så jag försökte komma upp med massa olika idéer. Vi spelade UNO, lyssnade på musik och dansade, spelade domino, kikade youtube-videor, ritade och körde radiostyrd bil. Fullt ös ända till klockan 17. Sedan åkte jag ner till skolan för att träffa Carlien och Lina för en promenad till Bon Air och Mollie Stone's. Där köpte vi och åt sallad och sedan gick vi hem, tog oss ca 2,5h :) tillbaka vid skolan hoppade vi in i Carliens mega racer som tog oss till "u top it" som är ett frozen yogurt ställe:) dödligt gott. Farligt farligt. Carlien var trött så det slutade med att jag och Lina åkte till hennes hus där vi hade intressanta diskussioner med deras holländska "house sitter", en tjej som passar huset nu de sista dagarna innan familjen kommer hem från Europa. Det var mycket trevligt men vid 23tiden var det dags att rulla hem mot sängen. På söndag återstår att se vad som händer, jag behöver köpa en klänning och skor inför bröllopet, börjat bli måttligt stressad. Men det löser sig, annars får jag väll dyka upp iklädd människans största organ -huden =naket. Höhö. Godnatt


9 Månader - Gold Lake

9 Månader - Gold Lake
 
För 8 dagar sedan var det exakt 9 månader sedan jag anlände till The Big Apple, NY, landet där drömmarna flödar - USA. Jag kan knappt fatta att jag nästan varit här i ett helt år, tiden går fort - ja. Nu var det längesen en uppdatering, i hela 5 nätter och 6 dagar har jag varit utom räckhåll för både internet och telefontäckning och det är alltid lika skönt att få försvinna från omvärlden en stund.
 
Det var den årliga campingen vid Gold Lake som tog sin början, en tradition som min värdpappas familj har haft sedan de var småttingar. Nu när deras föräldrar inte längre lever så för de vidare traditionen med och till deras barn och barnbarn. Efter att jag många gånger träffat min värdmammas familj och släktingar så var väldigt roligt att få träffa min värdpappas syskon, kusiner och syskonbarn. Här existerade varken tid, datum eller dagar :)
 
Minst 5 timmar tog det oss innan vi var framme vid Gold Lake. Min värdpappas syster hämtade upp oss och all vår packning, (det var inte lite vill jag lova) vid sjön via båt för att ta oss till vårt camp. För 3 veckor sedan hade någon sett en puma vandra runt där vi campade och är man inte försiktig nog med maten kan man lätt få besök av björnar, detta var verkligen wildlife, haha.
 
Jag och barnen sov i ett tält och föräldrarna hade ett eget. Det är ju galet roligt att sova i tält, det kan ju inte bli mycket mysigare, dock var all smuts, solskydd och myggolja (nytjära bouta, hahahahah) som lagrats om vart annat inte lika mysigt. Att bada i sjön varje dag var ju ett steg åt rätt riktning men mycket mer än skoj och svalkande var det inte. Dessa 6 dagar fylldes med hiking, bad i sjön, lite kreativt mini-båtbyggande, och jet skiing mm. Vi hade fått låna med The Herbst's 2 wave runners, som är en typ av vattenskoter, och hej och hå vad sjukt roligt det var. Det var fina grejer att få gasa på med en sån där och försöka fånga vågorna så att man hoppade lite. Barnen var helt crazy på wave runnern och det var riktigt skoj att förutom att köra, få sitta bakom och åka. En sån kan man ju drömma om att få investera i, i framtiden.
 
Min värdpappas systrar och bror är country/cowboy-people och hade 300% koll på hur allt skulle skötas, ett helt kök var uppsatt mitt i skogen, grejer för att hålla björnarna borta fanns på plats. Själv lyckades man ju uppgradera sitt wildlife genom att äntligen lära mig att kissa i det fria. Senast jag gjorde det var för många många år sedan, då vi var i Fotingen och alla barnen hade handlat godis i kiosken. Innan vi gick hem (fråga mig inte varför?) så skulle alla kissa bakom en stor container. Självklart kunde man ju inte vara värre så, såklart gjorde jag också det, dock utan resultat då jag inte visste hur man gjorde och kissade i byxan som inte alls var där den skulle vara. Efter detta har det ju tagit emot lite att våga testa igen, och woala, nu kan man :D jajjamen. Det är skönt att vara tillbaka, duschen skrek mitt namn och jag skrubbade länge innan skiten hade lossnat. Men det var det värt, en vecka kan man ju överleva;)
 
Nu är det återigen tisdag och jag jobbar så det smäller om det. Min värdmamma är i LA, och min värdpappa i Chicago. Förhoppningsvis får jag vara ledig i helgen, jag behöver lite egentid känner jag samtidigt som jag vill umgås med mina vänner. Nu när året börjar närma sig sitt slut, även fast jag valt att förlänga har jag börjat kika på utbildningar och känner mig riktigt peppad, jag vill verkligen tillbaka till skolan. Göteborg lockar ;) Här kommer lite bilder från veckan som gått. hade gött. xoxo Jag och Renee på hike.
 
 
Jag och min amerikanske kompanjon spelade Beer pong, dock utan vinst, men vi var nära och dom vart lite imponerade över att jag faktiskt gjorde bra ifrån mig för att inte ha spelat förut.
 
Jag tillsammans med min värdpappas syster, hennes dotter och son.
 
Renée på på toppen av vår hike.
 
Hiking
 
 
Mitt och barnens tält till vänster och föräldrarnas till höger.
 
Utsikt över sjön.
 
Camp Come And Go
 
Alla Syskonen
 
Hittade enorma kottar och som svenne vart man ju skitimpad :)
 
Utsikten
 
Jag, min värdpappa och barnen gick på hike upp till toppen "indian peak".
 
 
 
 
N på toppen :)
 
 
Jag på toppen
 
Indian Peak
 
 
Fikapaus
 
 
 
N redo att åka iväg med wave runnern  
 
Min värdpappa hade med ett specialtält som vi sate upp, där vi hade ett duschmunstycke kopplat till en pump. Vi kokade vatten sedan kunde man ta sig en snabb varm dusch, verkligen uppskattat. Min första och enda dusch under veckan, jag var lycklig :)  
 
En del av köket
 
 
Varje kväll satt vi vid elden och grillade smores. Smores är en grillad marshmallow som man lägger mellan 2 kex tillsammans med en bit choklad. Så det blir som kex med fyllning av smält choklad och marshmallows :)

RSS 2.0