I'm the king of the world.

"I'm the king of the world" från världens bästa film "titanic" är det första jag tänker på när jag kikar på denna bild tagen på golden gate bron. Vackraste bron mitt öga skådat, vilket verk.

Johanna är här med sin bf och igårkväll tog vi alla oss en vända till GGB för att se den fina solnedgången och ta bilder, bilder jag har en miljon av men jag kommer aldrig lessna på att ta bilder som innehåller GGB, den är ju så underbart maffig.

Idag spelade jag min första match med mwsl -marin women soccer league. Vi vann, wihoo. Och hade det inte varit för att jag är så orutinerad och blir så sjukt nervös när jag närmar mig motståndarens mål så hade jag kunnat trycka dit 2mål, jävla skit. Way too exciting, waaaay too exciting.

Imorrn kommer Dawn hit, jippie:) och på lördag är det shopping i SF som gäller, söndag blir det fängelset Alcatraz.

Snabb update, mer får ni veta senare.
Om 10 dagar sitter jag på Hawaii, skål för det. Godnatt.


Video

Video
 
Här kommer videon från när vi körde på hwy101 North mot Golden Gate Bron. Det var en lördag och det var parta på hwy101 i Cali. Ljudet är inte världsklass.
 
 
 

På planet mot SFO

O'hare-SFO.

Här kommer ett inlägg jag skrev under tiden jag satt på planet mellan Chicago och SF, men som jag inte kunde posta då jag inte hade wifi.

Fredag 21/6

Det är fredag och klockan är slagen 10.34pm i Chicago, alltså 8.30pm i Cali. Jag sitter på flyget från Chicago O'hare flygplats till mitt älskade SF och Cali. Jag har läst och sedan kikat på "livet är en schlager" hahaha, sjukt bra film, jag dööör. "Fake fake fake, det är historien om mitt liv". Haha, jag skrattar fortfarande. Just nu befinner jag mig någonstans ovanför Utah? Snittar 500mph (800km/h), håller en höjd på 38037 feet (11km?)och temperatur outside är -71 F (-57c) jeez louise. Lyssnar på legenden Michael Jackson, kikar på gamla bilder och spelar lite svenskt Magnus Uggla och tänker tillbaka på alla roliga stunder med min Ruta, jag saknar dig. "4sekunder", "I just had sex", "Queen" behöver jag säga mer?.

Jag har haft 5bra dagar i Chicago, det är alltid trevligt att se ngt nytt, men jag är redo att komma tillbaka till vardagen, jag saknar mina kids, min säng, min frukost, den bästa frukosten i världen, jag saknar David, jag saknar att träna och jag saknar mina vänner. Folk i Chicago är fan aggressiva, haha, det här är Cali -Hi cutie, how are u?u find everything okay? I Chicago -Hooooonk hoooonk, give u the finger and tell u to fuck off and get the hell out of their way.
Landet är stort, landet är stort, haha.

På söndag kommer min Cali loge Jojo och hälsar på i Cali:)))) she's coming home.
Jag har inte sett henne på ett år så det ska bli så himla skoj att få krama om Jojo igen. Mkt händer på ett år. Jag ska även få träffa hennes man som har ett väldigt fint namn, David :) och Johanna ska få träffa min man, David;)

Mina 2sista dagar i Chicsgo spenderades på The Field Museum där jag fick se det bäst bevarade t-rex skelettet, cooolt. Mumier och andra snuskiga varelser. Jag tog en vända i Downtown och sedan mötte jag upp Steffi och hennes yngsta värdbarn Evan 1,5år världens sötaste lilla pojk, för en middag. Idag jobbade Steffi hela dagen så jag följde med henne och Evan till ett annat museum som var helt okej, det är lite för mkt fakta för mig ibland, jag orkar inte läsa, jag vill se och röra;) haha. Och lilla Evan ville hålla mig i handen, hur söt får man vara?:) Vi åkte hem, jag duschade, packade min väska och hoppade på bussen som skulle ta mig till blue line tunnelbana som sedan skulle ta mig till flyget. Jag hoppade på rätt buss, nr87, men vad gör det när man hoppar på den i fel riktning? Haha. Omg, paniken rusade lite lätt i kroppen när en indisk man frågar om denna buss går mot blue line station och chauffören säger -nej. Oooops tänkte jag, höll mins ögon på denna indiska man eftersom jag visste att han nu fått directions på hur han ska ta sig till rätt ställe. Indien hoppar av, jag springer efter. Regnet öser ner ute så hans skjorta är inte längre babyblå, den är mörkblå och mina toms-skor är grnomblöta. Jag går upp till mannen och bekräftar att han ska till samma ställe som mig, vi var iaf då 2st som var helt lost, så varför inte vara lost tillsammans? Haha. Vi hade en väldigt lång konversation om livet, hans familj och lite allmänt om USA. Vi hittar dit vi ska och han hoppar av en station före mig. That's how we do it in the us. Jag älskar att få hjälp av människor som är helt random, det ger mig hopp om mänskligheten. Haha.

Mitt flyg var försenat så jag fick spendera otaliga timmar på flyget, kommer landa på SFO runt 10 pm, sedan ta bussen till Marin, är väll i Larkspur runt 11-11.30pm, där plockar kära Camilla upp mig och kör mig till The Hebst's där jag parkerat min loveboat toyotan. I onsdags fick jag ett sms sv mitt kära värdbarn N, en bild på ett stort paket med texten -look what came, I think it's for u :) JAAAAAAA!!!! Vad glad jag blev, det är ett paket från Sverige, wiiihoooooo, TACK PAPPA!!!!! :)) lagomt till midsommar. Wawawiwa.

Bra låtar ni bör ge en chans: Miley Cyrus- we can't stop
Snoop Lion (snoop dog har på senare dagar blivit snoop lion, don't ask, haha, han har väll rökt på lite för mkt och svävar där ute någonstans) Låten heter "no guns allowed" och är faktiskt riktigt bra.

Nu ska jag läsa lite mer sen är det inte länge tills vi landar.
Wihooo, det är mysigt att flyga.
Hej då hej då.
Xoxo


En Onsdag i Chicago

En Onsdag i Chicago.

Det är redan onsdag och jag har varit i Chicago i 3dagar. Imorrn är min sista heldag och på fredagskväll flyger jag hem till Cali igen.

Denna dag har varit bra, tog lite sovmorgon till 9ish, och efter en dusch och lite frukost så bar det av mot stranden.

Det är intressant att se skillnader i vad familjer här i Amerikst äter beroende på var de bor. Här i Chicago känns det som att människorna inte är så hälsomedvetna, det är mkt överviktiga människor här. Frukosten dom äter i denna familj är väldigt sockriga flingor, fettfri mjölk som ser ut att blivit utspädd med vatten och chocolatechip pannkakor med sirap. Rena sockerbomben redan på morgonen. Amerikaner väljer gärna fettfritt på det mesta men när det kommer till sockret finns det ingen gräns. Så frukosten för mig har det inte blivit mkt om. Det har slutat med att jag fått köpa yoghurt eller soppa någonstans. Men man ska inte klaga, det är ju semester och amerikanska pannkakor är faktiskt väldigt goda ;)

Stranden vid Michigan Lake var väldigt fin:) och Chicago solen brände mina axlar idag. Aja baja. Där fick man så man så man teg då man trodde att inte solen var lika stark här som i Cali.

Efter stranden åkte vi direkt till ett akvarium där Steffi's värdfamilj är medlemmar så Steffi fixade in mig gratis och lämnade mig där då hon var tvungen att åka och jobba. Mkt fiskar och mkt läskiga varelser fick jag se. För första gången i mitt liv fick jag även se en sjöhäst, vem skapade denna varelse, ser ju ut som en komplicerad rymdhäst. Jag såg en delfinshow med även några beluga-valar och pingviner. Jag såg mantor, maneter, giftiga grodor, apor?, hajar, och andra stora fula läskiga fiskar. Hemskt trevligt hade jag, dock hade det väll varit trevligt med sällskap. Folket här är inte lika sociala som i SF så dom pratar inte med random människor. Jag stannade i 3h sedan begav jag mig mot Downtown och Michigan Ave där massa butiker finns. Det är kanon att det finns så många starbucks här då jag kan gå in, låna toalett och sedan sätta mig och använda deras wifi. Kolla vilka tåg jag måste ta för att komma till ställen eller bara vart jag ska gå för att hitta vissa butiker. Middag vart på panera bread, och jag älskar att man kan äta middag ute i USA utan att folk tittar konstigt som att man inte har några kompisar alls.
I väntan på att Steffi skulle sluta så shoppade jag ett Chicago cubs linne, man måste ju ta med en souvenir från ställe man besöker ;) Cubs är Chicagos baseball lag. Jag shoppade även lite på Victoria Secret, damn man hittar alltid ngt där inne. Inte bra. Jag mötte upp Steffi runt 7.30pm, bi åt froyo (glass) med massa topping och sedan åkte vi hem. Nu är kl 11.26pm här och 9.26pm i Kalifornien. Jag är trött. Det är dags för sängen. Jag har börjat få ont i halsen, klarar ju inte av kyla alls nu. Vek som man blivit.

Godnatt världen.
Xoxo


Jun. 19, 2013

Framkallade en bild på skydeck. Så detta är en bild tagen på en bild vilket ger dålig kvalité. Bättre bilder kommer senare. Hör står jag i en utbuktning gjort av glas högst upp i byggnaden.


Chicago

Chicago baby.

Hej folket,
Här kommer en update från självaste Chicago, Illinois. Min måndag startade såhär:

3.15am (på morgonen) ringde väckarklockan. 4.30 rullade bilen nedför berget mot Angelica som så snällt skulle köra mig till busstationen. David världens sötaste stannade en extra natt för att tillsammans med mig ta 5am-bussen till SFO, där han senare vinkade av mig och tog tåg hem till Mountain View. Vid 7.30 lyfte mitt flyg till Chicago, och efter att endast sovit 3h dog jag direkt när jag hittat mitt säte på flyget. Jag kommer knappt ihåg starten av flyget, så fort gick det och det varade hela resan, i 4h. Jag sov igenom alla meals eller snacks som serverades och vaknade lagomt till landning. Gött.

Chicago igår var varmt, tydligen första veckan med bra väder, go timing. Jag hittade mitt tåg som tog mig till nästa stopp där jag hoppade på buss som tog mig till Steffi, en mexikansk tjej som jag bor hos denna vecka. Hennes värdfamilj erbjöd mig att stanna här hela veckan. Runt 15.30 var jag hos Steffi, träffade hennes familj och småpratade lite. Eftersom Steffi fortfarande jobbade och skulle ta barnen till en park passade jag på att ta en liten nap, igen. Haha.

Jag åt middag tillsammans med familjen och sedan begav vi oss ut till Downtown Chicago. Det var vackert men intensivt, Chicago är som New York fast mindre. Mycket folk, bussa hit och tunnelbanor dit. Det är rent och breda gångbanor överallt vilket gillas. Steffi tog mig till en utkiksplats vid vattnet där vi såg ut över hela Chicago skyline, vackert så vackert. Chicago är känd för att vara blåsigt så shorts var lite kyligt. Nu är man van Cali men u Chicago har ju snön smällt bort för några månader sedan. Vi vandrade runt Downtown och jag fick se the "cloud gate" by night. Vi var hemma vid 22-23 tiden och jag somnade direkt trots att tiden i Kalifornien endast var runt 20. Haha. Det är 2h skillnad mellan SF och Chicago.

Imorse tisdag vaknade jag vid 9 vilket är 7cali tid. Tog en dusch och gjorde mig redo. Åt frukost och sedan tog vi tåget in till Downtown. Jag fick se the "cloud gate" i dagsljus, oj den är så fläskig. Sedan vandrade vi vidare till en stor fontän och millenium park där det finns en riktigt cool scen. Vi promenerade runt överallt och vid 2pm tiden var Strffi tvungen att åka hem och jobba så hon visade mig till "Willis Tower" skydeck som är den högsta byggnaden i världen. Den ni. I denna byggnad kan man åka upp och få en utsikt över hela Chicago, det sägs även att på en riktigt klar dag ska man kunna se hela vägen till Indiana (grannstat) och fler stater som gränsar. Dom har även glasgolv och väggar där uppe där man kan ta riktigt coola bilder. Är man höjdrädd är detta fläskigt, för man står på glasgolv och tittar ned, och man är lååångt uppe.

Efter detta gick jag in på starbucks, köpte mig varm choklad och använde wifi för att kika upp vilken buss jag skulle hoppa på för att ta mig till bra shopping-ställen. Det vart Michigan Ave och jag gick på jakt efter jeans då det var alldeles för kallt för shorts. Kärleken forever 21 levererade och jag fyndade ett par jeans för 150 spänn. Gött.
Jag mötte senare upp Steffi och hon tog mig till enligt henne det bästa stället för Chicago pizza. Klassiskt Chicago pizza har tydligen tjockare deg, som en panpizza typ, fast den smakade hemlagad och var över förväntan. Efter middag vart det med shopping och sedan åkte vi hem. Jag är helt slut och kan inte vänta på att få sova. Chicago är roligt men intensivt, jag gillar Marin ;) imorrn blir det nog ett museum och mer turistande. Jag har tagit massa bilder men har ingen dator med mig så dom får ni se senare.

Godnatt från C h i c a g o
X o X o


One More Day.

One More Day.
 
Imorrn smäller det, sista dagen i skolan för kidsen sen är det sommarlov så det smäller om det. 
På fredag har tjejerna planerat ett "end of the year-party" för alla 6e-klassare, som vi kommer hålla på stinson beach. Så tidigt på fredagmorgon kommer bilarna packas med tonåringar och vi kommer rulla mot stranden, det kommer bli en livad resa. Imorse var jag och Angelica till Costco för att handla mat till detta brutala party. Notan slutade på över $600, oooops. Endast mat, hamburgare, korv, frukter, grönsaker, chips, kakor, dricka, vatten mm mm, you name it, vi köpte allt. Det var knappt så att det rymdes i min bil och på vägen hem var det så baktungt att jag nästan troddde däcken skulle spricka, hahaha. Sjuuukt mycket mat. 
 
Imorrn har barnen halvdag, dom går på sommarlov redan vid 12.00 och sedan är friden slut för ett par veckor. Sommaren kommer bli busy. Förhoppningsvis har kidsen lite camps inplanerade så au pair hjärtat får vila lite, prisa camps. Jag får dock en mjukstart då jag redan på måndag åker till Chicago för min första semestervecka denna sommar, wihooo. Sedan laddar jag om för Hawaii :)
 
Jag hoppas på att få mitt nya fisheye objektiv imorrn så jag kan testa det på fredag och vara all set för måndag, jag har tagt dåligt om bilder den senaste tiden, vet inte varför men kanske kan motivationen komma tillbaka när jag får mitt fisheye :D I helgen finns ännu inga planer, David kommer upp imorrn för att vara här på beach-partyt och över helgen :) Vi får se vad som händer. Dom har startat med utomhus bio på flera ställen i Marin, det hade varit mysigt. På söndag kommer delar av dagen ägnas åt packning. 
 
Videos kommer komma, och fler bilder.
 
Godnatt. 
 
 
 
 
 

Vart tar tiden vägen?

Tid?
 
Om jag bara kunde stanna klockan, dansa....pausa.....dansa.....pausa, jag hinner inte med. Dagarna bara försvinner, när det äntligen är fredag, with the blink of an eye så är det söndag, jag vill bara gråta. Tiden går för fort. Denna veckan har gått snabbare än snabbast och nästa vecka är sista skolveckan för mina kids, sedan är det sommarlov, schools out for summer. David kom i fredags och vi har haft en riktigt stekig helg med bara massa gotta. haha. Ibland är det välbehövligt och skönt med en lat helg. Vi såg nya "Iron Man 3", gilla gilla gilla.
kikade på film hemma, käkade middag ute på kines PF. Bokade flyg till Maui från Honolulu, och har planerat mesta boende, det ska bara betalas. Nu är det inte länge kvar, om 8 dagar flyger jag till Chicago där jag stannar i 5dagar :D turist javisst. Sedan fyller Camilla 21år samma helg som jag kommer tillbaka, då blir det firande i den stora staden, och på söndagen kommer Johanna tillbaka till Cali, äntligen ska jag få träffa JoJo igen, cali love. Om ca 4v är jag och David på Hawaiii, wiieee. Det är några ganska fläskiga veckor som väntar, man ska inte klaga ;)
 
I torsdags ringde Tinja mig, åhhhh jag blir så glad varje gång jag får höra hennes röst. Jag saknar mina tjejer så himla mkt att jag dör lite inombords varje gång jag tänker på det. Rutan, Tinja, och Jasmine <3 , mitt hjärta blöder av saknad. 
 
I veckan tog jag min första cykeltur på min nya racer tillsammans med Angelica :))
Vi cyklade till Corte Madera och tillbaka, och jag fick cykla hela vägen uppför berget när det blivit kolsvart, dock hade jag en liten ficklampa ;) och jag kan lova er att jag trodde min stjärt var ett stort blåmärke nästa morgon. Det var ju bara 3år sedan jag satt på en cykel. Men den är feeet och det var riktigt nice att cykla, vilken frihetskänsla. Innan jag började min hemfärd uppför berget stannade jag och Angelica och pratade utanför skolan, då 2motorcyklar kommer. Dom stannar vid stop-skylten, den första åker och när den andra är påväg, i någor typ av försök att styla (eftersom tjejer älskar när killar burnar bilar, moppar och bränner gummi,,nooooooot!!) han gasar på alldeles för mycket i svängen, motorcykeln välter, snubben åker åt ett håll och motorcykeln glider över på motsatt trafikt fil med gnistror flygandes överallt. Stackarn vad pinsamt. Han klarade sig bra trots allt och ingen kom till skada. Vägen fick sig ett par burn-märken och motorcykeln fick sig nog några fina repor.
 
Fina Dawn var här och hälsade på i helgen, så jag fick chans att krama på min andra mamma Dawniee. Vilken vacker själ. När jag berättade för henne att jag åker om 4mån vart hon helt ställd, och min värdmamma berättade att Dawn inte kunnat släppa detta faktum och varit gråtfärdig resten av dagen då hon insett att jag faktiskt kommer åka en dag. Fina fina människor, vad skulle jag göra utan er. 
 
Idag vart det lite online-shopping. Det är lätt, och man handlar ofta bara det man är ute efter, vilket är bra för min plusk, jag behöver hålla lite på peningan tills jag varit på Hawaii. Jag köpte mer grejer till min GoPro, den är ganska all set för vatten, dykning och Hawaiiiii nu :D Sedan köpte jag ett fisheye objektiv till min systemkamera, yaay, wihoo, Chicago I'm coming.
 
Min värdpappa backade in i min bil igårmorse, jeez louise, min stackars älskling Toyota, hur mycket ska du behöva gå igenom. Nu är bakdörren helt bucklig och den måste in på lagning......igen......
 
Min värdmamma har lämnar för en show i L.A så nu är jag heltids-mamma i 4 dagar, niice. Så det är väll en bra idé med lite sömn. Godnatt.
 
xoxo Cali love.

Bästa Helgen

Bästa Helgen
 
Heeej allihopa,
Denna helg har varit helt fantastisk, eller i amerikanska ord, den har varit EPIC!!!
Fredagkväll vart det jobb då mina värdföräldrar ville gå på en date :) Och vad gör man inte för att föräldrarna ska få lite egentid. Så min fredagskväll spenderades med 2st 8-åringar framför "Camp Rock 2", ja det var fett, speciellt när det vart en liten puss där i slutet och pojkarna höll för ögonen ;) haha.
Lördagen skulle jag in till SF och möta upp David för en heldag. I bilen påväg till the ferry building ringer ett "inte inlagt i telefonboken" nummer till mig, oftast brukar jag inte svara på dessa, men denna dag sade magkänslan ja och jag svarade. På andra sidan tråden var "Andronico's Market", en matbutik i San Anselmo. Min första tanke var, "hur och varför har dom mitt nr". Han säger -du har vunnit en cykel!!! Jag svarar -really?? are u serious? :D Holy moly, jag vart så glad att jag började skaka. hahaha. För ca 2v sedan handlade jag på denna matbutik och såg denna tävling, där man skulle fylla i en talong med namn och nummer för chansen att vinna en cykel, jag såg cykeln och har alltid velat ha en sådan skönhet, en cykel som ser lite retarded ut, eller speciell som man kan säga, den har små hjul, ett högt styre och sadel men bäst av allt, den går att fälla ihop. Vad är oddsen att jag ska vinna? hahaha, jag höll på att dö när han ringde i lördags att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Jag höjde volymen i bilen och spelade sjukt hög musik, samtidigt som jag skrattade, skakade och kände att jag måste ringa någon. Min värdmamma var den första att ringa, men hon svarade inte, typiskt. då började jag skicka sms till flera i min telefonbok, och direkt jag kommit på färjan var jag tvungen att ringa David, jag kunde inte hålla mig tills vi skulle ses. Den här cykeln är fläskig alltså :D den är olivgrön och går att fälla ihop. Sweeeet. Jag ska bara dekorera den med lite Cali och SF-klistermärken sedan är den redo för Sverige, jag måste få med mig den hem. 
 
I San Francisco gick jag och David runt nere vid Wharfen, vädret var underbart, sedan promenerade vi vidare till "Little Italy" där vi åt middag på en supermysig italiensk restaurang, där maten var kanon. Vi vandrade sedan vidare för att kolla in "little Italy" och hittade en market, som vi gick in på. Då david är halvt italiensk hade vi eller iallafall jag hoppats på att vi skulle hitta lite italienska matvaror att köpa. Det var en väldigt liten matbutik och när vi väl kom in höll jag på att smälla av, dom hade svenskt lösviktsgodis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hallllåååååååå, det var inte jättemycket, men det var typ 50% av alla mina favoriter. Det var dyrt med det var värt varje cent, jag grät lite inombords av lycka, kunde dagen bli bättre än såhär. Vi promerade runt i butiker samtidigt som vi käkade svensk godis och sedan tog vi färjan hem till Marin där vi hämtade hem min nya racer, tog en vända på parkeringen och sedan åkte vi hem för att kika på film, "The Gridiron Gang", jag har sett den såå många ggr, men den ger mig alltid rysningar, jag tror inte det finns en annan film som får mitt hår att resa på sig så många ggr under 2h som denna. Om ni inte har sett den, se den!!! Världens mysigaste dag.
 
Lördag var det 36grader varmt i Ross, i SF var det 26grader, väldigt lagomt. På söndagen var det återigen varmt så vi bestämde oss för att packa väskan och dra till Stinson Beach. Jag, Camilla, David, Angelica och en tysk tjej. Väl på plats stöter vi på en annan tysk tjej som jag inte sett på länge. Det var ett riktigt roligt möte, för vi var nämligen på au pair skolan i NY tillsammans, vi kom samtidigt till USA. Det är inte många från vårt datum som fortfarande befinner sig i landet. Endast de som valt att förlänga, och eftersom hon valde 9månader till så är hennes tid slut om 6v :( Även fast vi inte umgåtts mycket alls så känns det som att vi delar en sån stor upplevelse då vi spenderade mycket tid på skolan tillsammans. Vi visste bara inte då hur nära varandra vi faktiskt skulle bo. En väldigt trevlig beach-day hade vi och vi avslutade dagen på "the blue barn" med den bästa salladen i världen.
 
Idag tog jag och David ett löppass, handlade mat och jag har fixat tvätt, hämtat barn, spelat spel, fixat luncher för imorrn, vissa dagar är ju livet bara för hårt ;)
 
Här kommer lite bilder. Enjoy.
xoxo
 
Min nya cykel

 
Svensk lösviktsgodis, Candy people :D
 
Godis :))
 
Street Art San Francisco, Go Giants!!
 
 
 <3
 
 
Chinatown
 
 
Italiens restaurang <3
 
Stinson Beach
 
 
Jag&Natasha
 
 

RSS 2.0