Sommaren är här

Sommar sommar sommar...

Det snittar +30grader varje dag nu och för en svenne är detta väder bättre än svensk högsommar, tro det eller ej men här i amerikat är det ännu inte sommar, det är vår. Våren här är inte blasksnö, slask och kall luft, det är 30grader, klarblå himmel hela dagen och näst intill vindstilla, Detta är en av aledningarna till varför jag älskar Cali, det är ju rena paradiset. Helgen har varit väldigt lugn och skön, David kom hit i Fredags, och vi har verkligen viat ut denna helg. Efter att jag fått någon typ av pollen allergi och sedan desperat överdoserat med nässpray sov jag inte alls bra förra veckan, jag vaknade minst 3gg varje natt och när klockan ringde vid 6.30 var mina ögon inte glada. Efter helgen känns allt bättre, jag har lagt nässprayen på hyllan, införskaffat tabletter istället;) och äntligen har jag fått sova bra, om det beror på medicin eller David, det är svårt att säga ;)
 
Min värdpappa fyller år idag och för att fira detta tog dom med sig barnen på en tidigt flight söndagmorgon till Disneyland :) Min värdpppa älskar disneyland, så honoms 56:e födelsedag firades bland musse och mimmi och alla andra disneykaraktärer, niice. Själv köpte jag en fotobok till min värdpappa och bakade egna chocklad tryfflar, det ni;) haha. Så idag har jag varit off och därmed fått sova ännu mer och uträttat grejer som skulle ha gjort förra veckan. Jag var även på en hike för mig själv runt Phoenix lake, med en extra rutt, så totalt var jag ute och sprang/gick i nästan 2h, i strålande sol, gött. På hemmaplan körde jag en butt-workout ;) och sedan somnade jag på min heltäckningsmatta i mitt rum.
 
Kvällen avslutades på restaurang med min Au Pair grupp, det var dags för månadens au pair-möte. 
Min nya LCC (Child care Coordinator) är så himla bra, att våra möten faktiskt är roliga att gå på. 
Efter mötet vart det lite online-shopping;) och jag köpte en klänning som låg i ångestkatergorin när det kom till peningan. Nu är det slut på kontot ;p haha. Har lagt upp en ny video, check it out, my cali love.
 
Godnatt
 

New Video

New Video "Cali love"
 
Enjoy
  

Cali Life

Cali Life
 
Hej Folket, 
 
Det är April, det är torsdag, det är soligt och 25grader varmt, Det är California ;)
Spring Break gick snabbare än önskat och innan man hann blinka så var vi tillbaka till verkligheten igen. Vi avslutade vår ledighet med att förra lördagen äta tacos och köra paddle boarding. För er som inte vet vad det är -google.
Nääärå, okej, det är faktiskt väldigt enkelt, Man står på en bräda som ser ut som en surfbräda, kanske aningen större (vad vet jag, jag har aldrig surfat), man har en paddel, och står helt enkelt upp på brädan och paddlar. Alla får en varsin bräda och paddel. Vädret var fint, sällskapet kunde inte bli bättre, så i 1h paddlade vi runt i the Corte Madera Creek. Livet var fint.
 
Lördagkväll hämtade jag och Lina upp våra familjer på Oakland flygplats. Söndag vart det jobb mest hela dagen och på söndagkväll hade vi en avskedsmiddag på restaurang för Lina. Det var Linas familj, Min familj och David :) Väldigt trevligt men väldigt emotionellt. Usch och fy, Jag vill inte att Lina ska åka. Hon befinner sig för tillfället på Hawaiii, jag inte alls bitter eller avis ;)) haha. Deras nya au pair Angelica har varit här i snart 2v och hon är supertrevlig :) Jag tror att Hon kommer bli en bra fit för the herbsts, jag undrar när min familj kommer börja leta efter en ny au pair?
 
Jag har åkt på pollenallergi, jag har aldrig någonsin känt av pollen, och gjorde det inte heller förra året denna tid. Men på senare dar har man väll blivit känslig, det kliar överallt och min näsa är så täppt att jag önskar jag kunde skära bort den. Bara 1,5 månad kvar av pollen, yaaay.
 
Igår hade vi en Photo shoot här i huset, en modell, en fotograf, en make up artist, och lite annat folk. En studio byggdes upp i vardagsrummet och hela dagen var väldigt intressant. Tjejen som fixade sminkning och hår hade Justin Bieber på sin meritlista, sååå hon var väll helt okej bra skulle man väll kunna säga ;) Jag lagade svenska pannkakor till gänget som älskart. Dom hamnade även på en instagram bild av självaste make up artisten, hahahahahaha.
 
Innan jag åkte som Au Pair tipsade Cultural Care oss om att skriva ett brev till oss själva, ett brev som vi skulle läsa ifall vi fick hemlängtan, ett brev som skulle påminna oss om varför vi valde att åka och varför vi inte bör vika oss i hårda situationer. Jag har aldrig känt sådan hemlängtan att jag behövt öppna mitt brev, och nu är jag så längt gången i min au pair tid att jag inte kommer behöva öppna det i syfte av hjälp, Kalifornien är mitt andra hem och någon hemlängtan kommer inte på fråga, bara längtan efter speciella individer. Men det har den senaste tiden kliat i mina fingrar då jag blivit nyfiken på vad jag egentligen skrev till mig. hahah. Det är ju sjukt roligt, så guess what, jag öppnade brevet. haha. Och jag måste erkänna att det gjorde mig mer pepp just nu då jag faktiskt känt mig nere då alla mina fina vänner åkt hem. Lina åkte på sin resemånad tidigt igår och senast jag såg henne var tisdagkväll, och jag har gråtit varje dag sen dess. God Dammit, hur ska jag klara mig ett halvår utan henne?
 
Så mina kära vänner, såhär tänkte jag, att jag ska dela med mig av vad jag skrivit till mig själv, och för övrigt, det är ju sjukt kul att läsa brev som är skrivna till mig från mig. Det är ju ett brev från någon som känner mig innan och utan, haha. Feel free. Kom ihåg att detta brev skrevs för 1,5år sedan, mitt liv nu ser helt annorlunda ut än då, det är 30000000miljoner ggr bättre ;) Efter att jag läst detta brev är jag lite imponerad av mig själv hur bra jag känner mig själv. Det fick mig att skratta. Enjoy:
 
Brevets titel: In Case Of Emergency
 
Hej Lina,
 
Då har vi alltså kommit till denna punkt, som vi hoppades inte skulle dyka upp, men visste även att chansen fanns. Vid detta tillfälle, och anledningen till att du öppnar detta brev är att du antagligen fått hemlängtan.
 
Vad ska man säga, självklart får man hemlängtan, förr eller senare. Den kan vara mild såsom att sakna svenskt godis, men den kan även vara djävulen. Men det vi ska komma ihåg i denna stund är att hemlängtan bara är en känsla, det är bara en känsla, känslor kan man inte alltid kontrollera men man kan bearbeta dom. Och väldigt viktigt, vi dör inte av en känsla, OKEJ?
 
Känslor kan vara överväldigande och oftast kommer hemlängtan när någonting har hänt, tex en dålig dag på jobbet, bråk eller missförstånd mellan dig och värdfamiljen. Och det du egentligen saknar i dessa stunder är tryggheten du finner hemma i Sverige. Du har din familj, du har dina vänner, din pojkvän, du vet exakt hur du tar dig från A till B och du hittar brödet på Willys på nolltid. Ja, Vad fan säger man, det är latheten och bekvämligheten som vill ta över din hjärna, Inte okej.
 
Det är dessa gånger du bara ska slå dig själv på käften och fråga dig själv:
 
-Varför åkte jag som Au Pair?
 
Sen kan du slå dig själv på käften en andra gång och ge dig svaret som din feta hjärna tydligen förträngt.
 
Du är fascinerad av USA och har alltid varit. Du reste dit 2009 och har längtat efter att åka tillbaka och få uppleva det riktiga amerikanska livet tillsammans med en Amerikansk familj. Du vill växa som människa, förbättra din engelska, få vänner för livet och uppleveser du aldrig kommer glömma. Minnen du kommer dela med dina vänner och framtida barn. Du älskar att resa, och att träffa nya människor. Du älskar att testa nya saker. Du hatar vintern och kylan i Sverige. Du är less på tråkiga Östersund och vill se någonting annat. Det finns så mycket du vill se och uppleva i USA. Du har tänkt på att resa som Au Pair ända sedan grundskolan och äntligen har du fått chansen, det här är din chans, ta den och gör det bästa utav den. Det här året kommer vara det bästa i ditt liv och du kommer inte ångra att du åkte. Det du snarare kommer att ångra är att du aldrig tog chansen eller att du gav upp alldeles för lätt. 
 
Så därför, just nu, sträck på dig, var stolt, Herregud du är ju Svensk. Vi viker fan inte ner oss i det första taget. 
 Prata med vänner och värdfamilj, andra au pairer, se till att boka in helger så att du har något att se fram emot. Du vill ju se Ellén, åka till de platser där "One Tree Hill" spelas in, simma med delfiner, gå på ZOO, åka till Hawaii, och jag säger bara Michael Jackson, OMG, du är ju för fan i landet där MJ föddes, åk och se alla platser som är kopplade till världens största musikgeni. Du älskar Apple, shoppa för fan, öka på din Apple-familj. Shoppa överlag, det finns 100.000 butiker i USA och det är billigt, vad väntar du på?
Glöm inte att träna, träning gör att du mår bra, det vet alla, du älskar träning och en anledning till att du kanske mår dåligt kan vara avsaknaden av träning. Ut och rör på dig för fan. Du vill ju inte komma hem som ett fetto.
 
Stäng absolut inte in dig, var social, dela med dig av din kultur. Och framförallt, PRATA. Alla mår bra av att prata. Prata prata prata........och prata lite till. Berätta vad som gnager dig. Sist men inte minst, ALLA problem går att lösa, OKAY? Säg det högt för dig själv, alla problem går att lösa. Ge dig en klapp på axeln, och pressa in saker på ditt +konto, Boouuuuuyaaa!!!.  Året blir vad du gör det till. Och det kommer bli det bästa i ditt liv. Ut och lev livet, utvecklas, utforska och skratta. Testa nya saker. Östersund finns kvar, det ser exakt likadant ut och du missar absolut ingenting på ett fjuttigt år. Dina vänner finns kvar och din familj likaså. Det finns inget att oroa dig för. Njut Njut Njut, livet är vackert men ack så kort. Ta vara på varje möjlighet. Det är onödigt att lägga energi på sådant som inte förtjänar det. Uppskatta människorna runtom dig och familjen som välkomnat dig till deras hem. Herregud, det här är din dröm, den har nu blivit verklighet, låt inget så dumt som hemlängtan få förstöra. Lev och var lycklig. Våga chansa, du kommer alltid komma lite starkare ur varje situation. Livet är här och nu, lev för fan. Sen kan du avsluta med att ge dig själv en fet klapp i ryggen, du är stark, du klarar av det här. Du vet det. 
 
Live Your Dream And Share Your Passion

 
 
 
 
 

Spring Break

Spring Break
 
Vi är lite mer än halvvägs in i Spring Break, och jag önskade jag kunde stanna tiden och låta lovet vara för alltid. 
Min värdfamilj åkte till Hawaii i Söndags, så denna vecka har vi förutom sovit, levt loppan ;)
På söndag kväll blåste det upp till storm, och när jag och David kom hem efter en pizzakväll hos Lina, var dörrarna i vardagsrummet öppna. Efter att vi hela kvällen suttis och pratat om det övernaturliga, delat historiet och upplevelser var detta precis vad jag behövde, nooot. Glad var jag att David vad med mig. 
2min efter att vi stängt igen dörrarna går strömmen och allt blir svart, ännu bättre. Det var väll ungefär då man kissade i byxan ;)
 
Vi tog Tasha ner till mitt rum och fick avsluta kvällen med värmeljus och ficklampa.
På måndag morgon när vi släpper ut Tasha ser vi att ett träd blåst ner på gården och att basketkorgen blåst ner precis framför bilarna. Hade jag parkerat bilen lite lägre fram hade den fått en fin dent på huven och det hade inte varit bra. ibland måste man ha lite tur också.
 
Måndag blev en shoppingdag och vi lyckades hitta en massa bra grejer :D
Måndagkväll åkte i in till SF och fick för första gången bevittna en klassisk amerikansk grej, -Baseball, San Francisco Giants, wihoo. Inte bara är denna sport lat, den är inte speciellt intressant heller och den kan vara i en evighet. Men efter att ha fått reglerna förklarade av en amerikan så måste jag erkänna att jag vart mer positiv till att se matchen och jag kan faktiskt tänka mig att gå igen. Det var en mysig kväll och framförallt en upplevelse man inte kan missa om man är i USA. och Shame on me om jag hade missat se baseball under mina 2år här.
 
Onsdag snittade värmen 25-30 grader så vi passade på att packa bilen och spendera dagen på Stinson Beach. Hur vackert kan det vara egentligen? Jag blir alltid lika imponerad över hur vackert Kalifornien är och blir smått avis på de människor som faktiskt kan se denna skönhet till strand och hav varje dag. Efter 4 fina h på straden, begav vi oss hem. Visste ni att sångaren i "Metallica" bor i Ross och även har ett hus på stinson beach? det visste inte jag heller förern igår, då en au pair har sett honom på portkontoret i Ross, sweeeet, haha. Dom har även en studio i San Rafael. Hur coolt är inte det, haha. Här bor man bland kändisar, även om jag aldrig lyckas se ngn, hahaha.
 
Idag kommer bli en slapp dag, men även en dag för att få alla dessa måsten gjorda, frosta ur frysen, handla mat, betala amerikansk skatt och kanske kan jag få lite tid till att sätta ihop en ny video av alla mina GoPro-klipp. Denna kamera är ju hur rolig som helst. Och det svider ju inte i min plusk av vetskapen att jag fick den för halva priset av vad jag skulle batalat i Sverige, då dollarn är så låg ;) katshing*
 
Filmer kommer senare. 
trevlig helg folket.
xoxo
 
At&T Park
 
Arenan
 
 
 
Baseball Game, Go Giants
 
San Francisco och "Cupid’s Span" (pil&båge statyn) som är gjord av en svenne banan Claes Oldenburg.
 
 
 
 
<3
 
 
Stinson
 
Manet
 
Lina och David hoppar när vi testar GoPro 30bilder på en sek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snart springbreak

1dag kvar, sen går vi på springbreak, jajjamen.
Jag jobbar imorrnbitti för att hjälpa mina värdpäron att packa barnens väskor för på söndagsmorgonen bär det av till Hawaii, och jag är inte allt avis eller bitter över att få stanna hemma med hunden, noot.

I mina ögon är Hawaii paradiset, men snart så kommer jag också få boka min resa, den saken är säker. Och det är inte alls illa att ha ett helt hus, en hund och 4bilar helt för mig själv i en vecka.

Förra helgen var det påskmiddag och den vart väldigt lyckad. 7familjer totalt, vilket gav 16kids, 14 föräldrar och 4young adults (där räknas jag fortfarande in;) massa mat, godis och tårta fyllde får dag och våra kroppar upp till strupen. Jag hade under fredagen innan förberett en massa ägg. Små plastägg som går att öppna, dessa fyllde jag med godis. Ca 130st vart det. På söndagen spreds dessa ut in the backyard, och barnen hade en easter egg hunt, där dom sprang för att leta ägg och samla så många som möjligt =massa godis.

Veckan rullade på, massa läxor och E har nu börjat spela fotboll i ett mer seriöst lag, man blir ju så stolt;) nu kan man klassa sig som fotbolls-morsa, som skjutsar halva fotbollslaget till träning i sin minivan;) jajjamen.

Imorrnkväll anländer den au pair som ska ersätta Min Rutis. Angelica heter hon och kommer från Gotland:) jag hoppas på stark dialekt:) haha. Det ska bli skoj och spännande även om jag vill cry my heart out över att Lina ska åka. Det blir väll som Lina sa -du kommer vara kvar här men mentalt är du hos mig. Så framöver om jag är mentalt borta så vet ni vart jag är;))

Nästa vecka måste den amerikanska skatten betalas, skiten, vilka onödiga peningan, men det är bättre att köra på det säkra före det osäkra. Jag har fått ett nytt californian körkort nu och ser lika fördjävlig ut som på det förra, weell thanks.
Jag måste även signa upp för nya classes på college of marin sen kan jag slappna av.

Nu ska jag sova.
Jag vet inte varför min iPhone inte lyckats lägga ut bilder, ska göra ett nytt försök snart.
Godnatt folket


Glad Påsk

Happy Easter Everybody.

Det är påsk, och nu har jag varit i USA i snart 18månader, crazy. Vi firar påsk på söndag och ska då ha en stor påskmiddag här hos oss, och många familjer är bjudna. Jag kommer faktiskt inte ihåg när man firar påsk i Sverige, om det var torsdag, fre, lörd eller söndag, men i vilket fall - GLAD PÅSK SVERIGE.

Med 18månader USA i Bagaget kan jag nu konstatera att jag har svårt att uttala vissa svenska ord, hur sjukt är det. Jag trodde inte det skulle hända men när man gräver lite djupare så är det inte helt ologiskt. Jag pratar ju engelska, läser på engelska, kikar filmer på engelska, och vissa svenska ord har jag inte behövt använda här men jag har dock använt det på engelska så uttalet på svenska får därmed ingen träning. Svåraste ordet just nu är "professionell".
Haha, jag skrattar varje gång jag tänker på det, det är ju inte lätt att uttala ssch-ljudet i svenska ord, haha.

Ikväll kommer David :))
Imorrn finns ännu inga planer. Michael och hand tjej kommer upp och hälsar på över helgen och på söndag blir det lite påskfirande. Idag ska jag inhandla godis och påskägg och diverse partygrejer.
Barnen plockas upp 2.45pm och sedan är det voice lesson för N och födelsedags-parta för E, sen gör vi helg.

Förra veckan tog jag,lina och tinja en promenad till U Top It och jag passade på att ta med min GoPro, här kommer lite bilder.

Glad påsk och trevlig helg:)

https://cdn2.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce34ddf2b31fbef4ff8b.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce34ddf2b31fbef4ff8b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce34ddf2b31fbef4ff8b.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce34ddf2b31fbef4ff8b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce34ddf2b31fbef4ff8b.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce34ddf2b31fbef4ff8b.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce34ddf2b31fbef4ff8b.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce34ddf2b31fbef4ff8b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce369606ee6fc7186b57.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce369606ee6fc7186b57.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce369606ee6fc7186b57.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce369606ee6fc7186b57.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce369606ee6fc7186b57.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce369606ee6fc7186b57.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce369606ee6fc7186b57.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3000020/6-3/pic_5155ce369606ee6fc7186b57.jpg" class="image">


RSS 2.0