Wednesday

Wednesday 
 
Då var det redan onsdag och onsdagen är nästan redan över, idag har väll minst sagt varit en händelserik dag i smärtans tecken. Dagen började bra, jag vaknade vid 7 och kände mig väldigt utvilad då jag inte behövt kliva upp en endaste gång för att kissa under natten, wihhoo. Jag känner mig som värsta skvätt-tanten. Ännu är jag inte halvvägs till 50 så jag kan väll få sova i frid utan en massa toabesök.
 
Jag väckte barnen och gjorde dom redo för skola, frukost, kläder, luncher, allt det vanliga.
Äntligen har N's tandställnings-smärta börjat lätta så nu kan vi slänga soppan i väggen och hon kan äta normalt igen, åtminstone nästan. Jag behövde inte köra barnen till skolan idag då min värdmamma skulle på skolmöte så hon var tvungen att åka ner till skolan i vilket fall. Jag åkte därför direkt till Phoenix Lake för en löprunda. Allt gick ju kanon ända tills jag kommit nästan 2/3 av sträckan. Då ser jag Angelica, eller jag tycker jag ser Angelica framför mig i spåret. Jag tappar helt koncentration som tidigare var på mina fötter och vart jag trampar till att kika ifall det faktiskt är Angelica jag ser :) Det var det och precis när hon vänder sig om har jag haft koncentration borta från mina fötter alldeles för länge, vad händer, jo jag gör en favorit i repris och stupar rakt i backen. Yaaaaay. Vad himla skönt med smärta, jag har saknat dig. Tur nog vart det inte lika illa som förra gången, men som alla gånger då jag ramlar så kopplar hjärnan ifrån och mina armar förvandlas till spagetti, allt går i slow motion men ändå snabbt som fan så jag hinner ju inte ens ta emot mig med händerna. Jag skrapade upp vänsterbenet denna gång och vad vet jag, fallet kändes ju inte så farligt men mitt ben har svullit och blivit blått, kanon. Det gör ont när jag går men eftersom jag faktiskt kan gå så kan det ju inte vara så farligt, det är bara att bita ihop, vänta en dag och sen är man tillbaka på banan igen. Det låg väll en stenjävel precis där jag landade, haha. Jag dör av skratt, hur klumpig får man va. Där får man för att inte lyfta på fötterna. Jävla skit, jag som trodde jag skulle få ha blåmärkes-fria ben då jag inte spelar så mkt fotboll längre, men icke. 
 
När rundan var avklarad åkte jag hem, käkade frukost, tog en dusch, sen fick jag prata en sväng med min love. Jag la lite is på benet, placerade det i högläge och power-napade i 30min innan det var dags att plocka upp mina kids :) Vi åkte hem, gjorde läxor, fixade middag och sedan tog jag N till Volleyball träning vid 7pm och kikade när hon spelade :) Ikväll tänker jag inte ringa forex, det har jag försökt göra varje kväll nu men dom dumstrutarna svarar ju inte? det kommer bli mark-slick och bröd-ätande under min resemånad om jag inte kan komma åt mina peningan. Kom igen nu Sverige. 
 
Nu ska jag faktiskt slappa gärnet och sen lägga mig och sova tidigt.
Godnatt
 
Blåmärket har börjat växa och svullnaden är helt okej, lite svårt att se men det är en rejäl böld, yaay. 
 
Knappt något blod iaf, vet inte varför benet började svälla så mkt.
 

Instagram bilder

Lite bilder från min instagram

 
my love
 
Back in the days ;) wolfpack
 

OMG!!

OMG!!! It is all happening.
 
Jag har nu lite mindre än 6veckor kvar som Au Pair och om ca 4v kommer den nya Au Pairen till vår familj. Det är med blandade känslor jag säger detta, min flygbiljett hem har nu bokats!! Cray Cray.
Men jag tror, iaf känns det så, som att allt börjat sjunka in. Jag har nu nått stadiet många andra Au Pairer når redan efter 1år, jag känner mig redo att lämna au pair-jobbet. Jag har fått göra det tillräckligt länge, och jag är glad att jag förlängde, jag var inte redo att lämna varken familj, land eller jobb efter bara 1år. Det var helt enkelt inte tillräckligt lång tid för mig. Nu efter 2år är jag redo att ta nästa steg i livet, jag är riktigt taggad på vad som väntar, och jag är ännu mer taggad på att få starta ett liv med David. Jag är redo och det känns så jävla skönt.
Under mina 2år har jag rest så det bara smäller om det, jag har fått en extra familj, och jag har fått uppleva alla de amerikanska holidays jag alltid drömt om. Med på något vis när man jobbar som au pair är det som att man tar en paus från sitt egna liv. Men när jag nu sätter mig på planet hem vet jag att jag är redo, dessa 2år har hjälp mig något enormt och det var precis det jag hade hoppats på. Fan va gött.
 
Förra lördagen intog vi Vessel och dansade tills benen eller nacken inte bar längre. Javi var så snäll och körde så runt 2.30 på morgonen kunde vi lugnt bara sätta oss i bilen och rulla hem för att alla sova i min säng :D cozy times. Jag somnade inte förren runt 4 på morgonen och hade därmed räknat med att sova till åtminstone 11, men så vart inte fallet. Jag vaknade kl 9 och kunde inte somna om, typiskt, det händer bara för att man faktiskt är ledig. Vi alla var vakna runt 10 och efter en dusch kände man sig som en ny människa igen. Vi plockade upp en ny Au Pair som kom till Ross förra fredagen och körde en brunch på kära "Denny's", ett väldigt klassiskt amerikanskt frukost-ställe. 
 
Efter brunch var det väll på din plats att shoppa den där resväskan jag snackat om länge nu, den är stor, tillochmed större än tillåtna mått för min flight, how nice. Men det problemet får vi väll lösa när dagen är kommen ;) haha. TJ Max är stället att shoppa på. Vi rullade vidare till Fairfax där vi kikade på film, "Jobs" vart det denna gång och jag var sjuuukt excited över denna film och hade väldigt höga förväntningar då den handlar om Steve Geniet Jobs. Men ack så det sved i mitt apple-hjärta när förväntningarna var alldeles för höga. Jag vart riktigt besviken, dock cred till Ashton Kutcher som gör ett grymt jobb att spela Steve Jobs. 
Men fan, den där filmen hade kunnat vara så sjuuukt mkt bättre, sjuuukt mkt bättre, jag vill ju gråta.
 
Söndagkväll blev lugn ch skön, det är dags för mig att börja pyssla ihop mina "Hej Då-presenter" till familjen och det är massa pappersarbete som ska fixas för CC innan jag åker. Inte nog med att det var så time consuming innan jag ens tog mig iväg som au pair pga allt pappersarbete så är det klart det ska komma ännu mer när man ska till att runda av.
 
Jag hämtade imorse mitt cali körkort som tappades bort för några veckor sedan, även mina cash låg kvar i den där lilla plusken. Snacka om snäll människa som lämnat in hela saken utan att röra en cent, det är tur det finns vänliga själar där ute :)
 
Nu ska jag läsa och kika på "twisted".
Have a nice Day.
xoxo
 
Mina kids first day of school :)
 
Bowling med min Au Pair-grupp förra veckan :)
 
Där var man glad efter att jag i söndags fått äta lite "cookies n' cream" godis ;)
 
Lite gamla bilder jag hittade i arkivet tagna för snart 2år sedan :) tiden går fort.
 
Hittade en gammal bild på Eti Boo Boo, hon är kock och bor hos min "andra" amerikanska familj. Världens bästa Eti.
 
"Jobs", det är nästan så att jag vill säga -se den inte.
 

Weekend

Weekend.
 
Helloooo People,
Since I've been in the US for almost 2years now, I figured I should at least post something in english, right?
I can't tell you how many times my hostfamily have watched my Au Pair-video the last couple of weeks. And every time I hear my own voice I just laugh and smile cause it feels like I'm looking at a totally different girl, It doensn't feel like me, jeeez louise I look sooo litttle, still I was 22 at that time, but anyways, it's cray cray.
In that video I mentioned I wanted to improve my English and I must say I sure did. It's been like a 2y long english class, even though I've had a fair amount of Swedish friends around me, I've gotten lots of practise and I've had lots and lots of fun. English is fun my friends. And it's so different to actually live in a country where people speak the language than to live in Sweden and go to english class, dude, those swedish teachers, teaching English, it's really basic and it helps a lot but it's nothing like in real life. Real life is actually, trust me, much more fun. True that. 
 
It's finally weekend and since I worked last weekend I'm off this weekend. I started my friday evening by staying up late, a little bit too late. I didn't really do anything, I just felt like it since I knew I could sleep in this morning, and I sure did. I slept until 9am, and I love the feeling when the sun wake you up and you know you can just stay in bed for as long as you want. I had breakfast, the old classic good one, Yogurt with berries and granola, omg it's sooo good I can't stand it. haha. When I go back to Sweden though, hopefully I'll be overfed with granola that I'll never want to eat it again. I'm ready for som "lätta" and that amazing "pågen-bread". You find the best food in Sweden, I'm telling you, not the best weather, but the best food. 
 
I had a nice breakfast out on the balcony with my hostmom while she was putting together a schedule for the new Au Pair. She'll be arriving in about 4weeks, it's coming up, getting closer, I need to buy a suitcase.
After breakfast I called my love on FaceTime so that I could see his beautiful face and hear his voice, he has that effect on me, everytime I hear his voice and see his face I just smile and I'll just keep smiling because I know he's my man, the man, the best man, he's a little bit too good, and I love him to the moon and back, 5million times, unlimited. I'm so happy.
 
My workout-outfit was on and I headed down the hill to Phoenix Lake for a run. Unfortunately a lot of people wanted to hike and run today, abviously, as always, no shit. It's so beautiful out there, and the weather today is amazing, I don't blame them. I had 3 cars in front of me in line, waiting for other people to leave so that they could park, cause the parking lot was full at the moment. It would have taken me up to an hour waiting so I decided to head home instead with one stop at "Safeway" to pick up some groceries. 
 
So at the moment I'm just hanging out in my room, in my queen-size bed, the best bed in the world. I'll try to go for a run later but right now I'm gonna relax, enjoy my saturday, read and watch some episodes of "Twisted". Tonight we're heading to the city, the big city San Fran. We are going out to dance, and we will dance until there's no more music, haha. I'm excited, it'll be fun, it's camilla's first time. We're going to a nightclub called "Vessel". I've been there before and me and Angelica had a lot fun dancing, they play good music there which is really important I must say ;) Hey I watched the movie "We're the Millers" last weekend, and seriousely, It's hilarious, it's embarrassing but sooo funny, it's worth the money.
 
Okay, Have a nice weekend.
xoxo
 
Here are some photos from E's Soccer tournament.
 
hahahaha, N is trying out my fisheye :) very attractive ;)
 
The moms :)
 
 I love this photo of N
 
My little boy, I'm so proud of him :)
 
 
 

Tomorrow

Tomorrow - nu är det inte länge kvar.
 

Om 6h och 8min kommer min bländande vita, vackra iPhone spela tonerna till min väckarklocka, toner man inte uppskattar en vanlig dag. Men imorgon är inte en vanlig dag, imorgon är dagen då barnen börjar skolan, första dagen för E som en third-grader och första dagen för N som en 7th-grader. Dagen vi väntat på är äntligen snart här. haha. Min lilla tjej som bara var 9år när jag kom ska nu snart fylla 12 och hon början Sjuan. Hur galet är inte det egentligen. Min lille pöjk som endast var 6år har nu blivit 8, men fyller 9år i Februari. En av de häftigaste sakerna jag varit med om i mitt liv är att få dessa två underbara människor växa så mycket, utvecklat intressen och skapat relationer. Hur dom gått från att bara vilja äta pasta till att nu äta alla tänkbara färger på grönsaker till Tacos, eller att dricka svensk blåbärssoppa. Människan som en skapelse är väldigt imponerande och fascinerande.
 
Min sista dag på sommarlovet har sett ut som sådan:
Jag vaknade vi 8am, gjorde mina morgonsysslor för att vara redo att skjutsa ner E till sista dagen på camp vid 8.45am. Som alla andra mammor så måste man ju såklart stanna och snacka lite med morsor och andra au pairer ;) jag åkte hem, N hade en kompis som sovit över. Vi åt frukost, tjejerna gjorde sig redo och vi rullade iväg i min svarta pärla till Northgate Mall i jakt på ännu mer "Back to school"- kläder. 30 effektiva minuter, vi hittade ingenting som stämde överens med skolans "dresscode". vid 12.00 vart det bio "Turbo". Detta var andra gången jag såg denna film på bio. Jag, David och E såg denna film för någon vecka sedan. 
När filmen slutat var det full rulle mot lego store för att plocka upp E och hans kompis från camp. 
Vi åkte hem, tjejerna började på sin uppsats såhär sista dagen på sommarlovet, som ska lämnas in imorrn. En uppsats som ska återberätta en händelse under sommarlovet och denna ska innehålla 500ord. You Go Girl. Tur nog är N kanske den bästa writern jag känner, hon är grym på att skriva och fixade denna uppgift ganska enkelt. N har även kommit in på Advanced Math denna termin och jag är så stolt :))))) Matematik är inte N's favoritämne, jag har jobbat med henne under mina 2år här och eftersom Matte är mitt favoritämne tror jag det smittats av lite, jag har kunnat hjälpa henne och nu ätligen får hon ta steget till en bättre mattegrupp :D lycka.
 
E's kompis åkte hem och en annan kom förbi på en snabb playdate innan middag.
Jag packade lunchlådor för första gången på länge, det är knappt så att jag kommer ihåg hur man gör. haha.
Middag lagades och det är lite tricky nu när N har fått tandställning, det är mycket som hon inte får äta. Jag hade ingen aning om hur mycket pyssel det är med en tandställning och hur mycket självdisciplin det krävs för att underhålla detta fenomen. klockan slog 6.30pm och jag åkte till San Rafael för ett av mina 3 sista au pair möten. Det vart bowling denna gång och skoj var det. Jag kommer inte ens ihåg senast jag spelade bowling och jag kände hur tävlingsdjuävulen kikade fram där. haha. Det gick ont som faaan i början men efter lite fokusering och koncentration så fick man in några x. Vem som vann ska vi inte prata om (-jag) hahahaha. Jag är ingen människa som skryter och det finns fan inget att skryta om när det kommer tll bowling för det gör man för skojs skull :)) Jag trodde jag hade kommit över det, men innerst inne är jag en riktig tävlingsmänniska och även fast det kanske inte syns utåt så brinner jag på insidan och ibland svider det lite extra med en förlust. hahaha. Sjukt skoj med bowling. Jag tror att allt som innehåller en boll gör mig mer tävlingsinriktag, haha.
 
Efter bowling rullade jag hem igen, med hög hög musik i högtalarna och jag bara njöt av Cali och hur vackert det är här. Jag älskar det kaliforniska vädret och Cali kommer alltid vara mitt andra hem. Jag saknar min man som sitter hemma i Svea, och jag älskar tanken på att jag hittat killen som jag vill vandra mot i en vit klänning på någon vacker plats ;)) 
Det är ren kärlek <3
 
Nu ska jag läsa och sova.
Godnatt.
 
xoxo
 
 

2 More Days

2 More Days...
 
Tills skolan börjar och vi au pairer återfår våra liv, haha. 
Sommaren är inte att leka med, har man otur kan sommaren innebära jobb så det bara smäller om det. Många tror att bara för att barnen har lov har Au Pairen ledigt, men så är inte fallet. Även fast barnen är lediga så har ju fortfarande föräldrarna ett jobb som måste skötas. Lov kan om man ha tur innebära ledighet, men oftast om föräldrarna inte är lediga innebär lov dubbla arbetstiden om inte mer. Det är jobbigt med andra ord och alla rutiner man byggt upp under året försvinner på sommaren för då har man inte tid för sitt egna liv. Så även fast vi haft mycket skoj denna sommar kan jag inte längta mer tills barnen börjar skolan igen och man kan gå tillbaka till sina gamla rutiner. 
 
Förra veckan var det mycket jobb, jag jobbade ofta från 9-20, och på både fredag och lördag jobbade jag hela dagen och hela kvällen till 00.00 då föräldrarna var på bjudna på fest. Jag gillar när föräldrarna får komma ut lite, umgås med varandra och träffa kompisar utan att ha barnen med sig. Alla behöver det, men när man väl får barn kan jag tänka mig att man aldrig tar sig tiden för att man är för trött, så ibland får man kicka ut föräldrarna ur huset och vem gillar inte att ha föräldrafritt? ;) . När katten är borta dansar råttorna på bordet ;)
Vi hade roligt även om man är sjukt trött när kvällen är slut. E spelade sin första fotbollsturnering för sommaren och den varade hela helgen. På lördagkväll kom 2andra barn över på en sleepover så att deras föräldrar kunde gå på en date ;) samtidigt som mitt arbete blir lite enklare om barnen har kompisar att leka med. Vi hade taconight, spelade "just Dance" på wii, pysslade lite och sedan var det dags för sängen då E skulle upp på söndagen och spela fotboll igen.
 
Jag har nu 7helger kvar här i Cali innan jag drar iväg på resemånad, cray cray, det gäller att ta vara på minsta lediga minut. Min familj har hittat och valt en ny Au Pair :) spännande. Hon är också från Svea såklart, och förhoppningsvis hinner hon fixa allt pappersarbete och visum så hon kan komma hit innan jag åker och göra en överlappning så jag kan lära henne allt jag kan ;) Jag är taggad och självklart vill jag träffa familjens nya au pair :) Hon verkar supertrevlig.
Jag skjutsade ner E till Camp imorse när han säger till mig -Lina, when you leave, and go to a new family...
Jag avbryter lite hastigt -New family?!!? E säger -yeah, when you leave and start working as an au pair for a new family, can you promise me that we'll be your favorite kids? :D 
 
aww, hur söt får man vara, jag smäller av, haha. Då familjen innan mig hade en tjej som förlängde ett halvår från Östkusten trode E att alla au pairer går till en ny familj när deras tid är slut. Jag föklarade såklart hur läget ligger till och övertygade honom att dom alltid kommer vara mina favoritbarn :) aww, dom är ju som mina egna barn :) love love love.
 
Mitt kaliforniska körkort tappades bort för några veckor sedan, men en vänlig själ hade lämnat in det till polisen så nu väntar det bara på att bli upphämtat av mig. Thank God, processen att bara söka ett nytt gjorde mig svettig så dmw är segast i världen på att göra sitt jobb. Det tog dom ett halvår att ens skicka ut mitt körkort efter att jag klarat uppkörning. Dumstrutar.
 
Nu ska jag sova.
Godnatt.
 
 

Harlem Shake

Harlem Shake
 

En vacker sommarkväll i July, närmare bestämt 4:e july, 4th Of July, Amerikanska nationaldagen.
Jojo och hennes David var på besök från Sverige, min kärlek var på plats, vi hade plöjt av en 4th Of July parad på morgonen i stekhetta, haft en bbq med sjuuukt goda hamburgare toppade med pepper jack cheese, hemma hos the Herbst's, när barnen vill göra en film. Det slutar med att vi, au pairer, pojkvänner och barn skapar en Harlem Shake, omg, så himla skoj. Jag skrattar varje gång jag bara tänker på det. Lillkillen i blond peruk är min lille E, haha, endast fantasin sätter gränser ;) LOVE.
 
Enjoy!! :D
 

Ondag

Onsdag
 
Det är Onsdag, det är den 14:e och det är Augusti.
Idag har varit en bra dag, solen har varit stekhet, en pool-dag idag hade inte varit helt fel.
Dawn kom hit igårkväll och stannade över natten så jag fick lite kramkalas och tid med henne imorse, innan hon var tvungen att ge sig ut på vägarna igen. Idag fick jag även säga mitt första "Hej då" och det var inte kul. Det var till Grandpa Bob som lämnade oss och följde med Dawn ner till Saratoga innan han på fredag tar flyget tillbaka till Arizona. Han är den första som jag antagligen inte kommer träffa igen innan jag åker hem :'( omg.
Vilken go man, men jag har hans email så jag kommer fortsätta hålla kontakten med Granpa även då jag befinner mig i Sverige. Har man inte en grandma eller grandpa får man helt enkelt hitta sig nya, som i "kan du vissla Johanna" ;) Efter att alla hade lämnat huset var jag ensam med barnen, en playdate lyckades man fixa ihop för pojken, så han droppades av hos en kompis. N var hemma och läste medan jag passade på att organisera lego och lite annat. Vid 3.30pm plockade mamma upp N och dom åkte ut för en shoppingtur, vilket gav mig tid helt för mig själv i huset, sweeet :) Istället för att jag skulle hämta hem min pöjk vid 4pm så fick han ha en lateover och middag hos sin kompis. Nice, detta gav mig ytterligare 2h på egen hand. Det gäller att ta vara på sin tid så jag passade på att åka till Phoenix Lake för ett löppass innan det var dags att plocka upp lille mannen.
 
jag räknade alla mina resor jag gjort de senaste 22månaderna och listade ut att jag flygit åtminstone 26ggr under den tid jag varit i USA, hur cray cray är inte det, och mer kommer det bli :) jag tar det som ett tecken på att jag tagit vara på min tid här i USA och faktiskt vidgat mina vyer med massa äventyr :) 
 
Imorrn väntar mer jobb, både dag och kväll, på fredag likaså, förhoppningsvis får jag helgen ledig.
Min värdmamma och N var till New York för några veckor sedan, när dom kom hem hade dom köpt med sig presenter, och det var inte vilka presenter som helst. Jeez louise, jag fick en väska, en sjukt snygg väska som ser ut som den perfekta parta-väskan :) Men denna väska är inte vilken väska som helst, den är gjord av äkta pytonorm och priset på en sådan ligger på $1000, ihhhh, (7000kr). Alltså inte en parta-väska, denna väska ska jag använda när jag ska gå på The Grammys eller på någon av alla kändisfester man blir bjuden till ;) Jag älskar min nya snakey.
Jag vet hur mkt min familj uppskattar allt jag gör, och jag älskar dom verkligen hur mkt som helst. Sådana saker får en att förstå lite extra att dom uppskattar mig :) Kärlek.
 
Jag ska försöka jobba på lite filmer som förhoppningsvis dyker upp snart :)
 
Trevlig Helg. 
xoxo
 
Nya pytonväskan :)
 
 
Min sista bild med Granpa Bob, jag kommer sakna denna man.
 
 
 
 
 
 
 
 

August

August
 
Hela sommaren har bara flugit förbi men nu när det äntligen bara är 8 dagar tills barnen börjar skolan kryper tiden i snigeltakt. Mina första veckor av sommaren var helt underbara, jag hade 2 semesterveckor, en vecka själv i huset med David, och de veckor jag jobbade däremellan vad fyllda med Camp, playdates, sleepovers och andra roliga aktiviteter. De senaste veckorna har det varit mycket jobb, och att slänga in en LA-resa som inte alls slutade som väntat var inte bra för mina sömnlösa ögon. Jag har de senaste dagarna känt mig som en zombie, och min har hämnats mig och gett mig utslag. Det kliar och det kliar och det kliar lite till, jag undrar om jag fått skabb från Uniteds snuskiga säten där jag sov, hahaha. Det kliar, jag kliar vilket resulterar i eksem-svullnader på min hus, snuuuskigt, haha. Tur nog försvinner dom efter ett tag, men det kliar överallt.
Förra torsdagen tog jag och David barnen till "House Of Air", stället där man hoppar studsmatta i 1h, och svettas som en gris. Det är svårt att förklara med inne i denna byggnad, finns ett utrymme stort som en sporthall där hela golvet är täckt med studsmattor, öven på väggarna så man hoppar fram och tillbaka, upp på väggar och ner och voltar och sitter på rumpan. I 1h får man hoppa för 150kr och det räcker gott och väl, man är väldigt nöjd och trött efter 60min. I lördags kom Grandpa Bob hit och stannar med oss tills imorgon. Grandpa Bob är som min Moffa och vi kan sitta och prata i timmar. Det är alltid lika intressant att höra honoms historier om livet och hans hus i Arizona där vildhästar kan springa på baksidan. Det är också alltid skoj att klämma ur honom lite historier om min värdmamma hur hon var som ung, hahaha.
 
På söndagen kom även min värdmammas systers son Mike med flickvän hit för att stanna över natten, riktigt trevligt att träffa alla släktingar igen. Jag lät dessa små turteduvor sova i mitt kära rum och jag hade en sleepover med mitt Värdbarn N, vi snackade tjejsnack på hög nivå :D hahaha. Jag älskar att få ha lite egentid med min amerikanska lillasyster :D
 
Igår hade vi en lugn dag, min värdmamma stannade hemma och vi tog en vända nere i San Anselmo för att gå igenom downtown och in i de butiker som finns där. Jag bodde i Ross i över ett år och nu har jag bott i San Anselmo i snart 10mån men jag har aldrig varit in i dessa butiken. Why? Det fanns sjukt mkt skoj där inne. Dock försöker jag hålla på peningan lite inför min resemånad som inte är alltför långt borta. 
 
Idag var ännu en slappis-dag, min värdmamma åkte till hennes kontor för möte. Jag, grandpa Bob och barnen spelade sällskapsspel och jag och E byggde på honoms nya legosats som är ett starwars skepp. Det är ju otroligt hur skoj det är att bygga legosatser alltså. haha. Det är ju nästan så man måste saffa egna.
Jag skjutsade E på fotbollsträning, Grandpa och N åkte med min värdmamma för att shoppa och jag passade då på att handla mat för att sedan hämta upp alla mina pojkar efter fotbollsträning.
 
Jag läste ut ännu en bok idag, en väldigt bra bok, den heter "Slammed" och jag kan verkligen rekomendera den. Nu ska jag lägga mig tidig och börja läsa uppföljaren :D
 
Godnatt.
xoxo
 
Såhär ser det ut inne på "House Of Air", fast detta är bara en lite del.
 
Jump!!!
 

LA


Det ska fan inte va lätt....

Det ska faan inte va lätt.....
 

Livet är inte lätt och inte heller är det lätt att få se den där jädra månhakan till Jay Leno heller. Den Jäveln. Söker man på buttchin-asshole-moonface kommer bilder på Jay Leno upp. Ibland måste man bara skratta åt livet.
 
Såhär startar min historia om Jay fu**en Leno.
Jag requestade biljetter för länge sedan. Jag hade tillochmen glömt bort att jag requestad den dagen jag får ett mail som får mina bucket-list gristor att nästan bränna ner hus. När jag öppnar detta mail är det första jag läser - 

CONGRATULATIONS! We are pleased to confirm the above reservation to attend a taping of The Tonight Show With Jay Leno.

jipppiiiee,,,Faaan va awesome tänkte jag, Näst efter Ellen Degeneres har jag alltid vela vara på en inspelning av Jay Leno. Efter att jag varit på en "Dr Phil" -inspelning så kände jag att det var dags att toppa det med lite Moonchin. FlygBiljetter bokades snabbt som tusan, en dag i L.A helt enkelt, skoooooj :) Tiden rusade, det blev den 9:e augusti, dagen jag väntat på. Jag plockade upp Angelica vid 5.25 på morgonen för att vara exakt, vilket i sin tur betyder att jag klev upp väldigt tidigt denna morgon, väldigt tidigt. Vi rullade över Golden Gate bron mot SFO där bilen parkerades, vi tog en shuttle till flygplatsen, gick igenom säkerhetskontrollen. Angelica som hade ett tidigare flyg än mig boardade sitt flyg medan jag som skulle flyga en timma senare passade på att köpa lite frulle. 

United höll förvånandsvärt tiden och mitt flyg lyfte som planerat. Väl i L.A på LAX väntade Angelica på mig, och vi började omgående röra oss mot Studio City, Burbank där Shit-Leno spelar in sin show. Buss följdes av tunnelbana som följdes av buss. 2h senare och med en mage som redan skrek mat, befann vi oss i tid 1.30pm vid Studio 11. I det mottagna mailet var det extra tydligt skrivet att man senast skulle befinna sig på plats vid 1.45pm, då showen startade kl 3pm. Varför? jag vet inte? Allt jag vet var att vi var i tid och hade biljetter. När kissblåsan började skrika var det enda valet en trailer som var parkerad utanför byggnaden, väldigt fancy - nooooot!! kloka amerikaner visste inte ens hur man spolade på dessa lite finare utedass så för att också spola efter fick man även spola före användning av toa, nice - nooot!! hahahaha.

Efter att ha köat i 1,5h och då vi var så nära, så nära ingången att vi kunde höra musiken spelar kommer en långhårig tomte till Amerikan ut och säger till resterande 20pers+ (som forfarande står utanför byggnaden i väntan på att få komma in och sätta sig, vi inkluderade) säger denna man - jag är ledsen men alla som fortfarande befinner sig i kö kommer inte att komma in, showen är fylld??????????? WHHHHAAAT?? WTF??

Ja, vad säger man, det var väll lite för bra för att vara sant kanske?? skrattar en sväng med ilskan ilar genom kroppen och det enda man vill göra är att hugga denna man i tusen bitar. Vadå showen är full? hur kan showen vara full när jag har biljetter och fortfarande står på utsidan? Jävla idioter. Efter att jag berättat detta för mina värdföräldrar gogglar dom saken och finner att detta händer hela tiden med Jay Leno och att folk är asförbannade. Dom ger tydligen ut massa biljetter samtidigt som det verkar finnas någon gästlista eller liknande, dom bjuder helt enkelt in mer människor än vad som får plats för att garanterat fylla showen. Det lär ju inte vara många gånger som en jay leno show inte är fullsatt.....eller.....?? folk sover ju för ute i kö för att se skiten. Snacka om att vara förbannat. Endast för Jay Leno hade vi kommit men vi kom inte ens innanför dörrarna, klockan var redan 3pm (15.00), halva dagen var redan bortkastad, så vi bestämde oss för att åka tillbaka till Hollywood blvd där vi tog kort på Ellen Degeneres stjärna på walk of famen, åhhh Ellen we love you. Sedan käkade vi middag, handlade lite L.A souvenirer, och begav oss till flygplatsen. hahaha. Komisk dag, vi åkte till L.A för att äta på en halvdan mexikansk restaurang och ta bilder på ellens stjärna. 

På flygplatsen väntade nya överaskningar. 20min innan vi ska boarda det sista flyget för dagen till SFO ropar dom ut i högtalarna att vårt flyg inte kommer att avgå????? meeeeen whaaaaat? Inte nog med det, Angelica skulle med ett flyg nästa mrgon till Hawaii. Vi köade återigen i timmar innan vi kom fram till Costumer Service där vi fick info om att vi inte kunde bokas om på ett tidigt flyg nog för att Angeliva skulle hinna med sitt Hawaii-flyg, och ingen ersättning tänkte dom ge. Jag ringer Alaska Airlines, som Angelica ska flyga med till Hawaii, pratar med en riktig klippa som säger -jag gör ett undantag och bokar om Angelica på ett flyg för söndag samma tid till Hawaii, utan extra kostnad. åhhhhhhh, en uppenbarelse, vissa människor är ju bara för underbara. Vi bokades om på en lördagsflyg till SFO och fick sedan sova på flygplatsen. Det var kallt och obekvämt, men nu har man fått testa på det, att sova på stolar och golv är ingen hit, I'm telling you.

Lördag morgon är vårat flyg försenat igen, no shiiiit!! När vi väl fick boarda 1,5h senare var planet så litet att jag hade med vår tur förväntat att vingarna skulle trilla och vi skulle krasha. hahahaha, ibland måste man bara skratta åt livet, hahaha, sjukt komiskt. Vi överlevde, kom hem trötta och sletna för att ha gjort -ingenting. haha. Jag och David hade en hårklippning bokad så en duch senare befann vi oss i Mill Valley och sedan hem för att ha en avskedsmiddag för David som åkte hem igår. Min man har lämnat Cali, och åkte igår hem för att överaska honoms familj. Jag saknar min love.

Nu har jag varit i Cali i 22månader och 2dagar, shit i min pitt vad tuden flyger, och snart är det jag som kommer sitta på ett flyg till Sverige. Det är Cray cray. 

Nu har ni fått vår LA-resa i ett nötskal. Nu måste jag sova för jag är dödligt trött

godnatt.

 

 

Summer Is Coming To An End.

Sommar Sommar Sommar...
 
Sommaren börjar lida mot sitt slut, och trots att det ska bli skönt att barnen startar skolan igen så har denna sommaren varit riktigt grymt bra. Det känns konstigt att säga att sommaren är slut för sommar för mig är sol, värme och grönt gräs. Men Sol, värme och en grön gräsmatta har vi året om i Cali, de sämre månaderna här är som den svenska sommar jag kommer ihåg, så det kaliforniska året är för mig som en oändlig sommar, me like. Efter att vi kommit hem från Hawaii har veckorna bara flugit förbi. Jag jobbade i en vecka sedan åkte familjen på en road trip till LA där dom hade hyrt ett beach hus, och det var verkligen ett beach hus, då det enda som separerade stranden från huset var beachwalken, inte illa. Detta i sin tur gav mig ännu en veckas semester med David och lilla Tasha :) det tackar man ju inte nej till.
 
Förutom att göra de arbetssysslor jag blivit tilldelad hann vi med en massa skoj, och då jag fck köra min värdmammas Range Rover så blev ju bilturerna plötsligt lite roligare ;) Och efter att jag mottagit 15kg Svenskt godis som Pappa skickat så kunde man ju överleva ett tag till, 2 tubar messmör tryckte man ju i sig inom loppet av en vecka, snacka om cravings, TACK PAPPA :D !!!!!!Så jäkla gott.
Vi åkte upp till Petaluma där vi fyndade converse så det bara smällde om det. Som svenne i Amerikat kallas det inte att bränna peningan, det kallas att fynda och denna vecka var fynda bara förnamnet då jag shoppade ända tills min plusk blödde. Inom loppet av en vecka hade jag inhandlat 2par jeans, 2par converse, 1par joggingskor, 1par finare skor, 1 linne, 2par harem pants (varav ett par är i leopard möster, hahaha, fläskigt), 3par örhängen, och det bästa av allt, en iPhone 5. Jajjamen, äntligen är den min och den är så fin så fin :D Jag vågar inte säga hur mycket peningan som gick åt till allt detta fyndade och skulle jag göra det så skulle pappas öron börja blöda, så låt oss inte göra det ;) Dock är mycket av min shopping just nu i förberedande syfte för min kommande hemfärd till Sverige. Jag som i stort sett inte har några kläder kvar i Sverige passar på att förnya och fylla på den garderob jag har som kommer att vara den garderob jag tar med mig hem. Hur jag ska få hem allt, får bli mitt problem när tiden är kommen.
 
Under vår lediga vecka tog vi även en heldag i SF där vi shoppade lite mer, åt mysig middag och vandrade runt i vårt kära SF. Lata dagar hade vi också vilket var skönt och välbehövligt, vi lagade hemmagjord pizza, hade taconight, lagade lax, och som avrundning på veckan cyklade vi hela vägen från mitt hus till Golden Gate Bridge och över :)) En rutt på ca 3mil som innehöll några bensinmack-stopp då vi var tvungen att fylla däcken med luft och för att shoppa en sallad på mollie stone's. Det tog sin tid och det var inte helt lätt att cykla denna sträcka på min lilla ihopfällbara racer, men roligt hade vi och detta kommer vara ett minne för livet. Ont hade vi lite överallt när vi väl korsat Golden Gate bron så det slutade med att vi tog en taxi hem, då även vädret var alldeles för kallt för vår klädsel. Bra vecka :)
 
De senaste veckorna har vart allt annat än lugna.
När familjen väl kommit hem från semester vart det andra bullar. Jag har jobbat hela dagarna och hade jag inte haft David här som hjälp vet jag inte hur det hade gått. Det har vart full rulle, 10-12h pass, och jag är redo att skolan ska börja för baren igen :) haha. Jag måste få tillbaka rutin på vardagen. Denna sommar har dock varit en av de bäsa någonsin. Jag har varit i Chicago, spenderat 8dagar i Hawaii med min man, varit ledig på hemmaplan, och nästa vecka blir det Jay Leno på Fredag. Sedan är det bara att börja räkna dagarna till mina fina svenne bananer möter upp mig i Miami, för nu är det vara 9v kvar. Vart tar tiden vägen. Om 9v och 4dagar är jag officiellt inte längre en Au Pair, Cray Cray.
 
Idag gick jag och David över Golden Gate hela vägen till "Palace Of Fine Arts", för att se på denna fina byggnad, ta lite foton och sdan gå tillbaka. Äta middag på "Marin Brewing Company" och nu ska vi kika på film och bara ha det gött.
 
Flera videor ligger och väntar....väntar på att bli redigerade, haha, men den som väntar på ngt gott....
 
Godnatt.
 
Dessa 2 sötnötar fick lyxen att åka färja med mig och David till SF för att gå på "Aquarium Of The Bay", glada pojkar och trötta var jag och David när vi var hemma igen :)
 
Min lilla E bara växer och växer :)
 
David och pojkarna när vi kikar in sälarna vid pier 39, dom är ju så fina att man dör lite ;)
 
"Palace Of Fine Arts"
 
 <3
 
 
 
 
 
 
Golden Gate
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0