January is coming to an end

Flyttlass 5.0
 
Nu går det undan. Flyttkalasen är i full gång, och varje dag sliter vi som myror. Vi packar, kör till nya huset, packar upp. Åker hem, packar, tillbaka till nya huset, packar upp osv. I alla dessa små skåp gömmer sig oändligt med grejer. Det är jobbigt att flytta med det är även roligt och det är mycket positivt som kommer ur det. Som tex att slänga säckar och säckar av saker som bara står och dammar, leksaker barnen växt ifrån, pennor och pyssel som torkat ihop. Man går igenom minsta lilla pryl, kan organisera, men det bästa av allt....är att slänga all denna skit som man sparar på sig. Dessutom är det lättare för mig att slänga deras grejer eftersom jag inte behöver få samma känsla -det här kan vara bra att ha, -kanske kommer barnen att vilja leka med det här. Nej, släng släng släng. Nu har jag varit här i 15mån vilket gör det lätt för mig att veta vad barnen leker med, och lite njutning får man ju av att slänga, och rensa bort, haha. Och allt som är i bra skick skänkes.
 
Nästa vecka är deadline, på onsdag siktar vi på att flytta in  :) yaaay. Förra helgen hade vi major sleepover i det nya huset. Jag, Lina, Tinja och Camilla sov alla i mitt nya rum :D Mitt rum är det enda rum som har en säng, så Reneé kom med försag att vi kunde sova där, vilket var en väldigt fin idé och kul hade vi. Fredag var det mys, vi köpte godis och kikade på så många "Prison Break" avsnitt vi bara kunde innan ögonen inte klarade mer. 
På lördag körde vi Norr, i jakt på whale watching. Denna tid på året är det en stor chans att se gråvalar från klippona eller stränder om man åker 2h norr eller south. Dock såg vi inga, typiskt, men vi fick en fin roadtrip, med massa fint landskap. Kalifornien är så vackert att det inte finns ord. 
 
På lördagkväll vart det lite fler "Prison Break" avsnitt sedan bar det av till Berkeley där vi crashade college frat-partyn. Jag vet inte hur många hus vi var in i, men det var en upplevelse, och det är den vi ute efter. Att efter alla dessa college-filmer få skapa oss en egen uppfattning om hur det ser ut, går till och vad som händer då skolorna stänger för helg. Men det är som på film, dessa frat-hus är enorma, folk är höga, fulla, spelar beerpong, golvet är kletigt av öl, amerikanska tjejer är antingen klädda i pyjamas eller magtröjor och shorts, det dansas på bord, bänkar och musiken är inte bra. Det hus vi spenderade mest tid i hade en specialare för kvällen vilket var 2 tjejer som skulle brottas i underkläder i en liten pool fylld med Jello. Det är sant, och tyvärr alla som hade hoppats på bilder, det finns inga. höhöhöh. Tillochmed bikinin trillade av, och vi fick se alldeles för mycket bröst denna kväll. Lite mentala reparationer får man ta efter den kvällen.
 
Söndagen var lugn, och vart allt annat än planerad. Vi kikade prison Break hela hela dagen, vilket var hemskt mysigt. Som vardagen har blivit, åt vi frukost ute och middag ute :D det är "billigt" (om man jämför med Sverige) och det är lättsamt. Man har blivit lat på senare dagar, plus att jag inte äger ett kök så varför allt hassle när man kan käka ute ;) lite vardagslyx. Under hela helgen hann vi kika på 16 av 22 avsnitt "Prison Break" säsong 1, vilket ger oss 720min tv-tid, vilket är 12h skärm. Det är tur man är över 18 och kan bestämma själv hur mycket man vill att ögonen ska blöda. haha. Här är det inga amerikanska regler som styr, 1h skärm om dagen, vi kör all in, 12h, grett :D Nu har vi bara 6 more avsnitt to go, innan vi kan påbörja säsong 2, sen 3 och sen 4. jiihhaaa, upp på hästen bara.
 
Jag saknar min David och har jag tur kommer vi ses i helgen. Jag jobbar nonstop hela helgen med packning, och med lite "wink wink" till mina värdföräldrar hoppas jag på att David ska kunna komma hit och hjälpa oss att fkytta, plus att vi kan sova i nya huset ;) Det är dags för mig också att packa mina grejer så kan jag flytta in permanent. 
 
Nu ska jag sova.
Godnatt Amerikat.
God morgon Sverige.
xoxo 
 
Underbara Cali
 
 
 
 
 
 
Vinden var så stark att man varken kunde stå eller gå rakt. 
 
Camilla, Lina och Tinja
 
Getting ready for frats

2 Sekunder och ditt liv kan vara över.

Tur i Oturen
 

Tiden går, och värmen kommer sakta men säkert. Jasmine lämnade oss i torsdags för att åka till North Carolina där hon kommer att spendera en vecka med hennes familj för att sedan packa om och bege sig till Tyskland. Det kändes konstigt och tomt redan första dagen utan henne, och hela min vecka var lite halv-deppig efter att jag insett att alla mina nära vänner snart kommer lämna Marin, och jag kommer vara last man standing. Det är inte lätt kan jag lova, allt känns så himla tillfälligt och tanken på att jag skulle tappa kontakten me de människot jag lärt känna här skrämmer mig helt galet mycket. Det har hänt mycket de senaste dagarna, vi var och tittade på ett hus förra helgen och i veckan vart det klart, detta hus i San Anselmo kommer bli familjens nya hem för 1,5år framöver, mitt för resten av min au pair tid. Tyvärr kommer inte jag hinna se detta hus när det är färdigrenoverat,  Det är ett stort hus, med högt i tak och massa fönster och öppen planlösning. Jag kommer fortfarande ha mitt egna rum privat i ena endan av nedersta våningen, men eget badrum och ingång utifrån, så att jag inte behöver störa familjen när jag kommer hem sent. Flyttpackning kommer påbörjas redan imorgon och vi kommer köra lass efter lass till det nya huset, inflyttning sker kanske om 2-3veckor, I'm Exciiited. 
 
I torsdags kom Grandpa Bob hit från Arizona, han är här och hälsar på tills imorgon och det är alltid lika trevligt. I lördags kom även Dawn, Mark och Michael upp från Saratoga och Santa Cruz, och vi hade en liten släkträff :D trevligt så trevligt.
 
För er om någonsin haft drömmar och sedan har drömmarna blivit verkligehet, hur sjukt är det.
Då pratar vi inte om drömmar som i mål, vi pratar drömmar man har när man sover. Förra helgen åkte jag ner till Mountan View för träffa David. På söndagmorgon berättar David om en mardröm som han hade denna natt. Den involverade mig i en bilolycka. I fredags (2dagar sedan) åker jag med Tinja till SF för att gå på en 7D Experience, och äta middag på "Hard Rock Café". På vägen hem stannar vi till på Cheesecake för att äta efterrätt ;) 
Då berättar Tinja för mig att hon flera dagar i rad haft mardrömmar om att hon är med i en bilolycka. Eftersom vi hade planerat att åka ner till Mountan View på lördagen berättade jag för Tinja om Davids dröm och sa till henne -säg inte så, vi kommer ju åka bil tillsammans ner till MV imorrn. 
På lördag har vi vår lilla släktträff, lunch och vi kikar på nya huset igen. Vid 4.15pm plockar jag upp Tinja, vi tankar och rullar vidare ner mot MV. Det var ovanligt mycket trafik för en lördag, antagligen eftersom måndag (imorgon) är en helgdag och många familjer bestämmer sig för att resa bort under långhelger. Väl på Golden Gate rullar allt på som vanligt. En taxi bil byter fil rakt framför mig, väldigt dumt byte då han inte hade allt för mycket utrymme. Men allt går bra, han gasar upp för att sedan bromsa ner, jag ser detta och bromsar också ner. Han tvärnitar, och även fast jag kom i väldigt långsam hastigheter blir det en hastig tvärnit den sista metern. Min bil står stilla i åtminstone 1-2sekunder när jag tittar i backspegeln och ser att bilen bakom inte alls uppfattat att trfiken står stilla, och kommer  alldeles för fort. Jag hinner inte tänka innan det smäller. 
Allt hände på bara sekunder, jag och Tinja flög fram tills bältet satte stop, alla lösa delar i bilen flög fram, radion fick ett spel, och det kändes som att hela världen stannade, och allt gick i slow motion. 
Det första jag kunde få ur mig var -What the fuck. Jag tittar på Tinja och frågar flera ggr om hon är okej.
Vi var i chock, och jag trodde seriöst att min bil var helt mosad. Det var en rejäl smäll, tacka gudarna för att vi hade bälte. Vi visste inte vad vi skulle ta oss till riktigt, och när sådana saker händer agerar kroppen utan hjärnans funktion. Jag klev ur bilen och gick direkt till bilen bakom mig där en 45/50-årig kvinna sitter ensam, och kollar så att hon är okej, sedan vandrar jag vidare till nästa bil, den bil som hade kört in i oss och var totalmosad, och på någos vis hamnat i filen bredvid, för att kika att dom var okej. Dock kunde jag inte öppna deras dörr då bilen var så pass skadad. Alla mådde bra, men var chockade. Tinja my love ringde polis, och vi satte oss sedan i bilen för att invänta polis.
 
Sjukt nog var min bil inte alls så skadad som jag hade förväntat mig, speciellt inte om man tittar på skadorna på den bil som körde in i oss. Min bumper vad skrapad och lite bucklig, men det var it, och backluckan fick sig en smäll, och stänger inte fullt som den ska. Det är inte dumt att ha en större bil. Vi hade tur, det hade kunnat gå riktigt illa. 
Min bil var i körskick så vi fick köra till andra sidan bron för att parkera och göra allt pappersarbete, försäkringar, körkort, vittnen, och min historia. Eftersom jag inte körde på någon, så kommer skdorna på min bil att täckas av den andra förarens försäkring, thank god. Hur mycket ska jag behöva gå igenom med min kära Toyota, det första som flög igenom mitt huvud när jag insett att vi blivit påkörda var, "det här händer inte, inte igen", "vad ska jag säga till Renee". Men som alla andra gånger så är hon den underbaraste människa på denna jord. Hon var glad att vi var okej, resten brydde hon sig inte i. Eftersom bilen fortfarande var i bra skick, fick vi även fortsätta vår resa till MV. Det är väll så det ska tas, upp på hästen igen bara, det finns varken tid eller plats för att vara rädd för att köra bil. Vi fortsatte vår resa, skakiga och chockade att vi tillochmed skrattade för att det som hänt kändes så sjukt overkligt. Vi var glada, men våra kroppar mådde inte bra.
I MV vart det middag, och även fast vi båda bara ätit frukost gick det inte att få i sig mkt denna kväll.
Vi avslutade med att gå på CVS där jag hittade en "pink lemonade" UV-Vodka, samma vodka som jag och Erica druckigt när vi var i Venice för 4år sen, och sedan dess har jag inte hittat den någonstans. Vi mixade lite drikar hos David, där även Benji och David H fanns på plats. Sedan kom även 3 till tjejer och joinade festen. Festen som för mig och Tinja var någon typ av firande, denna dag hade ju som sagt kunnat vara vår sista. 
Man behöver excitement i sitt liv, men detta var snäppet för mkt. 
 
Söndagen blev slappare än slappast. Jag, Tinja och David åt frukost på kära Cheesecake i Palo Alto. Sedan tog vi oss en turistig tur till Steve Jobs hus. Huset där han bodde sina sista 20år, och huset där han även somnade in. Vi tog även en vända till Applestoren i Palo Alto som är större än någon annan applestore jag varit in i. Vi åkte även till apples headquarter i Cupertino. En förmiddag i ren apple-anda helt enkelt. 
Senare vart det lite promenad och slapphäng vid poolen. Det var en trevligt slö söndag :D
Senare på kvällen rullade jag och Tinja mot Marin.
 
Imorgon är det en röd dag vilket betyder ingen skola för barnen. Vad vi kommer hitta på imorrn får dagen utvisa. Nu är det dags att sova. 
Godnatt. 
 
Den silvriga bilen längre bak körde in i min bil, och den bil som är närmast på bilden körde in snett i baken på bilen som körde in i mig.
 
Steve Jobs hus
 

January

Hej Folket,
Vi är nästan havvägs in i Januari och jag kan inte vänta tills värmen kommer tillbaka. Vi snittar +12 och jag håller på att dö. Vid denna tid förra året gick jag runt i jeans och linne, nu önskade jag att jag hade min fjällräven jacka eller en stor skinnrocka, vem vet om det är möjligt men min valhud är inte längre valhud, vilken kategori man nu kan placeras i är en bra fråga. Men för att komma från Norrland så är man ju en vekling, Hur ska jag klara Sverige, jag får panik!!!
 
I några veckor nu har vi vetat om att vår american love Jasmine letat jobb i Europa som Au pair. 
Förra veckan fick vi beskedet om att hon hittat den rätta familjen, tackat Ja, och att hon åker hem till North Carolina nästa vecka för att veckan efter hoppa på flyget till Germany. Jag är superglad att hon tar sig iväg på nya äventyr, jag är stolt över henne som gör vad många Amerikaner inte gör, lämnar landet. Jag har alltid vetat att det finns en liten svenne i henne ;) Samtidigt som hjärtat brister lite eftersom jag inte vet när jag kommer få träffa henne nästa gång. Efter att ha haft kontakt i stort sett varje dag, träffats på veckodagar och helger, har vi nu 6 more precious days together. Som tur kommer hon befinna sig i Europa när jag landar på svensk mark, så hon kommer alltså bara vara några timmar bort. 
 
Det slår mig i dessa tider att snart kommer alla mina fina vänner åka hem. Det kommer bli så tungt att jag för tillfället lever i förnekelse. Hur kommer min vardag vara när jag inte kan träffa eller prata med Lina varje dag, då jag inte kommer få se Tinja vid skolan, kunna ta promenader med Carlien, eller den dag då jag måste säga hej då till min värdfamilj. Som Au Pair lämnar man ett liv, bygger upp ett helt nytt, att sedan behöva lämna, åka hem och starta upp på nytt igen ger mig panik. Förhoppningsvis blir det skola för mig när jag landat i Sverige, jag måste fortätta utvecklas och arbeta framåt. Och nästa Nyår siktar vi på Thailand, vår första reunion :D wawawiwa. Vem vet vart livet tar oss efter denna upplevelse. 
 
Idag signade jag upp för nya classes på College Of Marin, Det blir fotografi och pilates för "winter", jan-mars. Sedan kommer jag behöva signa upp för nya classes för Spring och summer. Lina signade upp för en class också, och när jag skulle betala för mina kurser efter henne tittar tjejen bakom luckan på mitt credit card och säger, -The Linas Huh? :) hahaha. Det är alltid lika roligt när folk reagerar på att vi har samma namn. I tisdags fick jag frågan på en matbutik, om jag var syster till den andra blonda tjejen (Lina) som brukade vara där och handla, haha. JA, vi är systrar och vår mamma ville göra det enkelt och gav oss därför samma namn:)). Jag promerade Kona, tog en till långpromenad med Lina, Carlien och Jasmine. Åt min favoritsallad till lunch med massvis av avocado. Hämtade barn, gjorde läxor, fixade tvätt, lagade mat och sedan var den arbetsdagen över. Jag mötte upp med Camilla, Lina, Jasmine och Tinja vid skolan och vi åkte till Starbucks för lite Hot Chocolate, damn I love that hot chocolate, haha. Men det finns nog inget som går upp emot pappas hemmagjorda varma choklad, jajjamen, lite grädde på det så ;)
 
Imorgon är det äntligen fredag, vilket betyder riktigt jäkla slappdag, då jag inte ens behöver promenera Kona. Detta är en brun labrador (hund till vänner till min familj) som jag tar på promenad varje dag, väldigt trevligt faktiskt då jag får lite extra motion själv ;) och han är ju väldens vackraste med sina gyllengröna ögon, haha.
Tvätten är gjord, maten är handlad. Barnen slutar 14.45 sedan är det voice som gäller för Nic, och basketball för N, så fredagar är slappens dag då man kan se sina ungar ha roligt och njuta av en läxfri vardag. 
 
Helgens planer är oklara, David fyllde år i tisdags och tanken är att vi ska fira honom samtidigt som det är Jasmine's sista helg i Marin och vi vill såklart fira hennes nya jobb och kommande äventyr :D Kanske kan det bli en riktigt smällfest i San Francisco med massa dans :D åhh, jag kommer sakna Jasmine så mkt, vi har många fina minnen tillsammans. På söndag är det Au Pair-möte, Dennis har sin avskeds-middag för nästa vecka landar han på Svensk mark, otroligt vad tiden går fort.
 
Dags att sova. Godnatt
 
My American Love <3
 
 
 
 

Bilder

Bilder 1/7/12
 
Här kommer lite bilder från veckan :)
 
Manet på Stinson Beach
 
Stinson Beach
 
<3
 
Vår American Love Jasmine
 
David :)
 
My love
 
Nyår, "King in the castle, king in the castle" :))
 
Fina Camilla och Johanna
 
Linas boo boo :)
 
Hike i Muir Woods
 
 Muir Woods
 
 
 
Jag och David
 
Lina och hennes Boo Boo
 


2013

2013 Happy New Year
 

Det är den 4:e januari och vi har inlett 2013, det är även Karros födelsedag, Grattis till liten syster som börjar bli stor :) Tiden går fort, jag kommer fortfarande ihåg nyåret 1999-2000, jag firade med mamma, pappa, Sara och Karro och jag kommer tillochmed ihåg vad jag hade på mig, men detaljer om det tänker jag inte avslöja. haha, Det var ju fortfarande 90-tals mode och någonstans där hade ju man ju hängselbrallor, jeeeez. Tiden går fort, det har redan gått 12år sedan Markoolios "Millennium 2"-låt, 7år sedan min mamma gick bort, 8 år sedan Tsunamin drog över Thailand och snart 6år sedan jag tog studenten,  Vart tar tiden vägen? damn.
 
Detta nyår kunde jag inte annat än att tänka på fina Sofia som jag firade förra årets nyår med. Vi lämnade SF för San Diego där vi levde loppan i 3 dagar, jag saknar dig Sofia. Detta nyår vart helt annorlunda, men underbart och jag njöt varje minut:)
Jag körde familjen till flygplatsen förra söndagen och passade sedan på att hämta upp min man nere i Mountain view som inte alls ligger långt ifrån SFO. I min värdmammas familjebil, Toyota, rullade vi hem mot Marin där vi träffade Lina och hennes Björn som hon precis hämtat på flyget. 
 
Hela veckan fick jag spendera med David :) En villa, en man, hund och 3 bilar, vad mer kan man önska sig?
Jag är evigt tacksam över att mina värdföräldrar lät honom bo här med mig, amerikaner är kinkiga när det kommer till pojkar i huset så det är inte alltid helt lätt, men jag har världens bästa amerikanska familj. 
 
Nyår firade vi hos Lina/Rutan i hennes Mansion. kl 5 intogs huset av mig, David, Camilla, Rutan och Björne. Vi lagade klyftpotatis, tsatsiki, ugnsbakad fläskfilé, och sallad. Till efterrätt vart det kladdkaka, grädde, glass och bärpaj, Glömde jag säga att Camilla är utbildad kock? mina smaklökar ville ju dö vad gott det var. Till middagen för vi även besök av fina Briar och Johanna :) 
Vi spelade spel, jag och Rutan bjöd på lite dans och hade vädigt trevligt ända tills klockan slog 23.30 och det var dags att bege sig mot Golden Gate Bridge, där vi skulle titta på fyrverkerier och skåla skumpa vid 00.00-slaget. Vackert så Vackert. 
Det är oslagbart vad vackert det är att stå och bara titta ut över Golden Gate och San Francisco.
 
Veckan har gått fort, jag, David, Rut och Björne har spenderat massa tid tillsammans <3
Vi var bla till Muir Woods, Stinson Beach, shoppade, hade filmkväll hos Jasmine i hennes nybygda biorum, och tog promenader. Självklart fixades tvätt, bilen skulle tvättas, mat skulle inhandlas. Det är januari och temperaturen har snittat +15till18 grader denna vecka, inte illa. Då njuter man kan jag lova. Äntigen har jag skaffat ett nytt minneskort till kameran så nu kan jag åtminstone använda min sony systemkamera tills jag införskaffat en ny canon.
 
Idag åkte jag och David till MV, kikade lite på solsidan och sedan var det dags för mig att rulla vidare till SFO för att plocka upp min familj :)) En väldigt fin vecka har jag haft.
Jag hoppas mina julkort börjat trilla ner i brevlådorna där hemma i Svearike :D
 
Imorgon kommer bilder, nu måste jag sova. 
Cali love - Lina

RSS 2.0