2 Years in the US

2 YEARS IN THE US.
 
Jag tyckte ett år som Au Pair bara flög förbi, mitt andra år ska vi inte tala om, det gick så fort att jag knappt kan minnas vad som hände? haha. Det är helt galet att jag sitter här idag, i gamla Lugnvik, Östersund, Sverige. Jag är hemkommen efter 2år som Au Pair i underbara Kalifornien. Jag kan såhär i skrivande stund konstatera att dessa 2år känns som en livsstid, jag har levt, lärt, upptäckt, träffat människor från alla världens hörn, stött på så många olika personligheter och jag har kommit mig själv under huden, i lärdom om livet så åkte jag som en ung kvinna (faktiskt) haha, så då kan man väll säga att jag är hemkommen som en närpå gammal kärring ;) och fan va gött det är. Jag har vuxit från topp till tå och det finns ingen bok i världen, ingen röst i världen som någonsin kan lära dig allt det man lär sig ute på resande fot. Så för er som tror att livet handar om att läsa faktaböcker, kan köra upp dom i skitan för ni har fel. Man kan lära sig mycket via böcker, men erfarenhet om livet och lärdom om människor och dig själv, det får du endast via upplevelse.
 
Jag avslutade min 1års summering med -
"Som tur är har jag nu ännu ett år på mig och efter det får vi se vart livet tar mig."
 
Såhär 1 år senare så vill jag väll påstå att livet har tagit mig i rätt riktning, jag kommer bosätta mig i Uppsala, Jag har sökt in till skola så har jag tur kommer det bli plugg för min del nästa år. Resa kommer jag aldrig sluta göra, det finns många destionationer på min bucket list kan jag lova ;)
 
Jag tänker använda mig av samma frågor som jag använde vid 1års-firandet, men nu blir det svar på år nummer 2 :D 
 
Vad är det mest minnesvärda datum under ditt andra au pair år?
Är dålig på datum men måste påstå att en minnesvärd händelse var när en nära vän blev ankladad av hennes värdmamma för att ha stulit grejer. Hennes värdmamma började sprida rykten och ringa runt till föräldrar. Rena dramat på lågstadienivå, jeeeez louise, det var några svettiga veckor, hahahaha. Det finns fina människor där ute men också helt hjärntvättade tyvärr.
 
Gjorde du någonting under ditt andra au pair år som du aldrig gjort förut? 
Jag reste till Hawaii med min kärlek där jag fick uppfylla en gemensam livslång dröm -att simma med en delfin :)  Jag couchsurfade tillsammans med min syster och kompis när vi reste till San Diego och O.C, vädigt spännande. Den första soffan vi fick sova på var trasig och i 3delar, "perfekt" då vi var 3 pers. Dock var Tinjas soffdel blöt? Av vad vet vi ej, haha, men vi tänkte det värsta och det slutade med att jag och Tinja fick snuggle i samma soffhörn :) Under mitt första år så repade jag min Toyota 2ggr, och man kan väll påstå att mitt andra år följde i samma spår. Jag blev påkörd bakifrån på självaste Golden Gate Bron, vid ett annat tillfälle i SF vart min bakre bilruta krossad, och min 14.000kr Canon blev stulen och även alla andra ägodelar i bilen, sweet, nooot. Jag har nog bockat av alla olyckor du kan råka ut för som au pair med en bil.

Vad var det roligaste? 
Att komma alla dessa underbara människor in på hjärtat och lära känna alla på djupet. Jag och mitt äldre värdbarn fick mycket bättre kontakt då hon blev äldre och mer öppen, tillsammans kunde vi shoppa, vi hade hemlisar och snackade grabbar. haha. Som mitt värdbarn sa -familj kommer inte bara via blodsband, man väljer även vilka man vill ha sin familj. På skrattfronten var nog en av de roligaste stunderna när David blev bränd av en manet på Hawaii och blev tvungen att kissa på sitt egna ben, hahahaha. Det var även väldigt komiskt att jag hade fått biljetter till en "Jay Leno" show, åkte till LA med Angelica över dagen, endast för att se denna månhaka, men vi fick aldrig komma in då showen tydligen var fullsatt??!!! Vårat flyg hem till SF vart även inställt och Angelica missade sitt flyg till Hawaii som skulle avgå nästa morgon. Man måste ju bara skratta åt dessa dagar då allt bara går åt helvete. hahaha.

Vad var det jobbigaste?
Det var grymt jobbigt att säga "hej då" till Carlien, Tinja, Lina och David. Dessa människor hade jag spenderat ett helt år med och vi sågs i stort sett varje dag. Vi hade sleepovers och vi gjorde allt tillsammans. Det blev minst sagt tomt när de en efter en lämnade Amerikat. Såklat var det även jobbigt att säga "hej då" till mina andra vänner när jag själv skulle sätta mig på planer hem. Men värst var att säga "hej då" till mina kära värdbarn, familj och släktingar. Det sved i mitt hjärta att se deras tårar när vi kramades på flygplatsen och barnen inte vill släppa taget. 
 
Vad är du mest stolt över?
Att jag aldrig hade hemlängtan.
Jag är nog mest stolt över att jag lyckades göra allt på egen hand att inte ens min värdmamma behövde lägga sig i planering av dagarna. Jag pratade och planerade körningar till träningar med andra mammor, jag fixade playdates och såg till att barnen kom från A till B och hem igen utan hjälp från föräldrar. Jag planerade middagar, läxor och playdates och hade på såvis koll på hela veckan. Det hela slutade med att barnens kompisars mammor började ringa mig på helger för att fråga var mina barn höll hus, om dom skulle på kalas och ville ha playdates. hahahahaha. Jag är även väldigt stolt över att vara ägare till typ 10 klänningar. Innan jag åkte till USA ägde jag inte en enda. 
 
Vilka platser besökte du?
San Diego, O.C, LA, Chicago, Hawaii, Santa Cruz.
 
Hur har du förändrats?
Jag har vuxit ännu mer, och insett att det finns så mkt att lära från de allra konstigaste situationer. Man kan lära sig massor av att prata med en främling på färjan. Det finns inget tak när det kommer till lärdom. Jag har lärt mig se på saker från alla de konstigaste synvinklarna efter att ha träffat människor från hela världen med alla möjliga bakrunder. Jag har aldrig varit dömande av människor med dessa 2år har bevisat för mig att man verkligen inte ska döma ett paket efter dess utsida. 
 
Vad spenderade du au pair-lönen på?
Tro det eller ej men under mitt andra år sparade jag en he del pengar. Det var inte alltid frivilligt då min värdmamma ofta kunde glömma bort att betala mig på flera veckor. Så det vart helt enkelt sparande utan att vilja och tänk, väldigt enkelt, haha. Jag spenderade mycket pengar på elektionik, whhaaaat!!!! det kunde man ju inte tro. Jag köpte en GoPro och alla dessa tillbehör. Jag köpte objektiv till min systemkamera. Men förutom elektronik köpte jag faktiskt en massa klänningar och kläder. Vid eftertanke gick nog en hel del till Mollie stone's salladsbar, souvenierer, Cheesecake, turistande och resor såklart.
 
Vad önskar du att du hade gjort mer?
Det finns ett ställe som alla Amerikaner sa att man måste se för det ska vara paradiset på jorden - Yosemite National Park. Så ja, det svider ju i mitt hjärta när jag säger att jag spenderat 2år i Kalifornien, 5h från denna nationalpark men aldrig var dit!!!!! Men förutom det så vill jag nog påstå att jag krämade ur det mesta faktiskt. Självklart finns det fler ställen i USA jag vill besöka men det kan komma senare. 
 
Vad önskar du att du hade gjort mindre? 
Jag tittade aldrig på Tv, jag var dålig på att vara inloggad på skype och uppdaterade bloggen alldeles för sällan så jag skulle vilja säga att jag tog vara på minsta sekund för det mesta, så Ingenting skulle jag faktiskt vilja påstå.
 
Vad är det största misstaget?
Att jag inte kommit iväg på en Ellen show är fortfarande mitt största misstag, men jag anökte och ansökte för att få biljetter men det gick inte min väg.
 
Vilka sånger kommer att påminna dig om ditt au pair år?
 
Rihanna "Diamond" - denna låt var ny och spelades på radion när jag och David var på vår första Date i San Francisco. Den är nu vår låt ;) kärlek.
Gym Class Heroes "Stereo Heart" - aaaa denna låt var sååå populär, den spelades alltid på hög volym i bilen när jag och barnen körde hem från skolan :) gåshud får jag när jag lyssnar på denna.
Miley Cyrus "We Can't Stop", "Wrecking Ball" - denna dam har man haft många konversationer om, men man måste ju ge henne att låtarna är bra. 
Imagine Dragons "Radioactive"lille E älskade denna låt så den fick gå på repeat i bilen.
Justin Bieber "Boyfriend" & "As long as you love me" - dessa låtar spelades alltid på datorn med barnen. 
Justin Timberlake "Suit & tie" - detta kan vara den västa låten någonsin, denna låt fick mig att finna nya radiokanaler och till gränsen på att spy.
swedish house mafia "don't you worry child" - Stolt svenne var man när denna spelades på radio och på nattklubbar :D
macklemore and ryan lewis "thrift shop" - tog sin in i alla barnens hjärtan, gärna den icke cleana versionen med massa fula ord gillade smågrabbarna att lyssna på i smyg.
 
Hur tillbringade du julen?
Julen började med att barnen tidigt tidigt på morgonen springer in på mitt rum och säger att tomten varit där. Massa paket ligger under granen. Vi tar alla våra julstrumpor som hänger ovanför den öppna spisen och går in till mamma & pappas rum för att öppna strumporna på deras säng. Efter stumpöppning blev det mer paketöppning. Vi åt Svenska pannkakor till frukost, som vanligt :D haha. Sedan åkte vi till släktingar i Tiburon för att äta middag och fortsätta fira julen där. En väldigt trevlig dag.
 
Hur tillbringade du nyår?
Nyår tillbringades tillsammans med David, Camilla, Lina och hennes Björn. Vi alla lagade mat i Linas mansion, vi fick senare besök av Briar och en annan svensk tjej som joinade oss for dinner. Fläskfilé med klyftpotatis tillagad av självaste kocken Camilla :D med kladdkaka och bärpaj till efterrätt, yummyy :) 
Kvällen avslutades vid bästa utkiksplatsen över golden gate bron där vi skålade in det nya året med utsikt över San Francisco och golden gate. Mycket trevlig dag.
 
Hur tillbringade du din födelsedag?
Min födelsedag startades med amerikanska pannkakor till frukost som min värdmamma lagat, då jag alltid lagar svenska pannkakor till dom när de fyller år :) Vi åt frukost och jag öppnade mina presenter. Jag fick bla, Ett epic gosedjur som barnen köpt till mig, haha, en honeybadger som när man trycker på tassen säger alla dessa saker som honeybadgern säger i youtube videon. hahaha. hilarious. När jag avslutat min arbetsdag träffade jag Lina, Camilla, Tinja och Jasmine för att äta födelsedagsmiddag på "The melting pot", som är ett fondue ställe. Riktigt god mat och efterrätt. Därefter hade Jasmine och Tinja köpt en cupcake som dom hade proppat med 24ljus, hahahaha. jag trodde den skulle brinna upp. Vi tog en vända på cvs för att inhandla captain Morgan och sedan rulla vidare till en hemmafest där vi rundade av kvällen. 
 
Blev du kär i år?
Den här gången blir det ett väldigt ärligt svar. Man vet adrig vad kärlek är förren man upplevt det själv. I USA hittade jag mannen i mina drömmar, JA, jag blev kär. 
 
Vilken är den finaste komplimangen du fått och vem sade den?
 
"you are an angel, you make people happy" - Dawn.
 
"You have touched their hearts in a way they think of you as a big sister" -Värdmamma Reneé
 
"Don't ever ever ever ever forget that you will always be a part of our family, we all love you to our hearts extend" - Värdbarn Nicole
 
"One Definition of the word Serene is "Shining Bright and Steady" This is the only word I know that so concisely captures who you are. - Kusin Michael
 
alla "I love you" från familj, släktingar och vänner har alltid värmt mitt hjärta.
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år bättre?
Näe, faktiskt inte. Jag är riktigt nöjd med allt och de saker jag fortfarande har på min lista kommer bockas av då tiden är inne. 
 
Träffade/såg du några kändisar under ditt au pair år?
Faaaan, jag hatar denna fråga. Jag önskar jag kunde säga Jennifer Aniston eller något liknande men Näe, det blir ett nej helt enkelt. Jag har säkert passerat någon på gågatan eller i trafiken men jag skulle nog aldrig känna igen en kändis utan smink. Min kändisjakt kommer kanske få ett sista försök vid nästa USA trip, men för nu så ligger den nere. Min värdmamma är ju lite av en kändis faktiskt ;)
 
Vilka är de bästa nya människorna du har träffat?
Ja det är ju väldigt prestigefyllt att hamna på denna lista va ;) hahaha, näärå.
Vänner till familjen, släktingar, Michaels flickän Olivia är en stjärna. 
Mamma Carrie och Teri. Bill, Camilla, Javi, Angelica, Carolina, Greg, Noah &Ella.
Dinah, Fanny, Emina, fotbollslaget, Eti,
 
Vem saknade du mest under ditt år?
Jag saknade Lina och David mest efter att de lämnat Cali.
 
Årets sötaste?
Mina värdbarn ET och Nikki. Tasha är ju ganska söt också faktiskt när hon fått en haircut;)
 
Årets hetaste?
Den går ju helt oavkortat och enkelt till David ;)
 
Årets största kärlek?
Jag som aldrig ägt någoting fancy måste ju få säga Min nya Marc By Marc Jacobs väska, Marc by marc jacobs klocka, marc by marc jacobs solglasögon, GoPro, och såklart DAVID <3 
 
Årets besvikelse?
Att jag inte lyckades få biljetter till Ellen, men det har lagt sig nu, helt okej. Verkar ju omöjligt i vilket fall, men vem et, kanske en dag ;)
 
Om 2v är det dags för en reunion i Stockholm <3 Camilla, Lina, Carlien, tinja, Jag, David.
 
Eti Boo Boo, kocken i min väns familj, vilken fin människa.
 
Nack in the days, Jasmine packade för att flyga till tyskland som au pair. snart ses vi igen.
Mitt älskade SF och Golden gate bron. Mitt andra hem.
 
 
 

Östersund

Östersund jag är hemma.
 
Det är Tisdag, det är November, det är den 12e, vädret snittar +3 under dagens soliga timmar vilka inte är allt för många, och -1 då mörkret tagit över. Dock är detta en ovanligt varm temperatur skulle jag vilja påstå för att vara i mitten av November. Men vem är jag att tala som inte varit hemma på 2år, dock är man ju glad att det inte dragir iväg och blivit svinkallt. Kroppen kan behöva några veckor till att ställa om. Jag har totalt befunnit mig i Sverige i 4v och 4 dagar, varav 1v och 4 dagar har spenderats i Östersund. Östersund är sig likt och näe, det finns faktiskt inte jättemycket att göra, även om man nu uppskattar saker på en helt ny nivå och tar vara på tiden på ett bättre sätt än man någonsin gjort. Människorna är desamma, svenskar pratat inte med främlingar, man tittar inte ens på varandra när man passeras på en promenad, man får knappt ett hej från kassörskan på ica. Alla jobbar 8h/dag, kliver upp, äter frukost, jobbar, kommer hem, låser in sig, slösar ändlösa timmar frmför tv:n och sedan är det sängen som kallar innan veckarklockan ringer och man ska upprepa denna procedur 5dagar i veckan och har man tur så blir det lite ledighet under helgen där man kanske gärna sveper en öl, eller 10 under lördagskvällen, går på gamla G3 som kanske är den enda krogen i stan för att sedan sova bort hela söndagen i ett os av bakfylla. Då är veckan komplett. hahahahaha. Välkommen till Östersund. Närå, det är faktiskt roligt att vara hemma :)
 
Vi har faktiskt under våra 11 dagar i Östersund tagit otaliga promenader, vilket är det underbara med Sverige, man kan gå överallt och vädret har bjudit in till massa mysiga promenader. Vi har tagit de obligatoriska vandringarna på stan och shoppat, utbudet är bättre idag än när jag lämnade Sverige. Jag har visat David Östersund, alla mina skolor och barndomsställen, vi tog en road trip till Fotingen där vi har sommarstuga, Börtnan som är kallast i landet och där vi har en annan stuga. Vi har haft väldigt trevliga fikamöten med släktingar som jag inte träffat på länge. Vi har hälsat på Kusin och faster för att äta svenne banan glass med all dess chokladsås och kikat på alla djur som finns på gården :) Jag och David älskar djur. Vi var under halloween på Boda Boo. Boda Borg som det heter är en del av ett multichallenge ställe här i Ösd, där man på "boda borg" går in i rum för att lösa ett problem, lyckas man lyser en lampa grönt och man får gå in i nästa rum för att testa sina skills på en ny nivå. Misslyckas man får man helt enkelt lämna rummet och gå ut i korridorerna igen. Varje "Bana" innehåller 3 rum, klarar man alla 3 rummen får man en stämpel och hela grejen går ut på att samla så många stämplar som möjligt. Det som var speciellt under Halloween var att Boda Borg, blivit Boda Boo, och i dessa rum som iband innefattar krypande, klättrande eller ålande i tunnlar var denna kväll hemsökt av "monster". Zombies gömde sig lite överallt och jeez louise dom var äckliga. Panik är bara förnamnet på vad jag kände varje gång vi kröp in i ett rum och jag hör David säga -näee men fyy faaan, det står ett monster här. Jag hade sån panik att det inte gick att kontrollera och det var inte lätt att tänka straight när dom där zombiesarna kunde komma hur nära som helst, jag dog lite. I ett rum skulle man krypa i små tunnlar för att trycka på knappar i en viss ordning efter hur bilder var uppsatt i rummet. 2 zombies befann sig i detta rum, och då man har en begränsad tid på sig att lösa gåtan, vilken vi överskred började en röd lampa lysa, vilket betyder att man måste lämna rummet. En zombie stod placerad precis vid exit dörren, jag får panik och springer mot dörren, David är precis framför mig, han får panik och trycker upp dörren i ren stress vilket resulterar i okontrollerad kraft. En stackars tjej står precis utanför dörren och eftersom dörren flyger upp flyger också tjejen i full fart in i väggen på andra sidan korridoren där hon säckar ihop på golvet. Hon var i chock, vi var i chock, jag kunde inte sluta skratta av panik och denna stackars tjej var mållös. hahaha. Omg, vilken syn, tur nog klarade hon sig bra och vi alla kunde fortsätta vår jakt efter stämplar. hahahahaha, shit i min pitt, hjärtat satt i halsgropen efter denna kväll. Låt oss skylla på zombiesen då vi endast fick en stämpel, hahaha, pinsamt.
 
Vi har övernattat hos Sara. Varit på bio "mig Äger Ingen", ätit massa godis och massa husmanskost. Sprungit i kylan. Lekt i snön då jag inte sett snö på nästan 3år. Jag har gått igenom alla mina flyttlådor som jag för 2år sedan dumpade av hos pappa i stress innan jag flög vidare till Sthlm. Jag har slängt bort en massa skit och försökt komprimera mina ägor till så få kartonger som möjligt. Idag hälsade vi på Majsan och fick båda en haircut. Älskade Majsan fick jag äntligen träffa efter 2år i USA, jag har saknat Majsan och det var supertrevligt att äntligen få träffa och prata med henne igen. Och att äntligen få ha hennes guldhänder som klipper mitt hår som efter cali solen blivit till ett svinto. På 11 dagar har vi med andra ord gjort en jäkla massa faktiskt. 
Jag har mycket kontakt med min familj i California och i söndags fyllde min lilla tjej som inte är så liten längre 12år, älskade lillasyster. Jag saknar dom alla och hoppas på att kunna hälsa på snart.
 
Imorgon väntar en lunch på "Paus" med släkt och vänner. Erica och Sanne har äntligen kommit hem från USA och imorgon får jag träffa Erica igen och snart får jag förhoppningsvis se Sanne också som nu har gått tillbaka till sitt heltidsjobb efter 4v i Ameikat. 
 
Dagarna flyger förbi och nu har jag endast 11 ynka dagar kvar att mitt liv som 24åring. Snart är man halvvägs till 50 och lycklig är jag ändå. Åldern är bara en siffra. Jag har många fina år kvar att fylla med skratt och äventyr och i framtiden kommer det förhoppningsvis trilla ut en unge, eller två eller tre eller fyra. Only god knows ;) hahahaha.
 
Snart kommer en sammanfattning av mitt andra år som Au Pair <3
 
Godnatt mina vänner. 
xoxo
 
 
 

RSS 2.0