Santa Cruz

Santa Cruz baby


Santa Cruz, Santa Cruz I love you. Igår runt 09.00 var bilen packad, kladdkakan som inte alls blev som jag tänkt svettades inne i bilen, chokladbollarna var på plats, vi var redo, Tasha var redo, det var dags för en road trip.

Bara ordet road trip säger ju att någonting så sjukt awesome väntar framför dig. Vi hade nybrända cd-skivor, jeansshortsen var på, och våra solbrillor satt som ett smäck. Solen sken, vi tog några bilder framför Sean Penn's hus, det var vårt sista stopp, för där bor Johanna, i Sean Penn's gamla hus. Ibland är livet som au pair bara för bra.

Resan till Santa Cruz tog 3h men då stannade vi även efter vägen för att fota lite. 3h och det kändes som 1h. Att köra efter kusten var helt underbart och utsikten ska vi inte prata om, den var stunning. Himlen var klarblå, solen sken och det var över 20 grader varmt. Väl framme i SC hittade vi oss via gps till Dawn's lägenhet, en mysig 3:a i sann Santa Cruz stil. Eftersom ingen var hemma hade hon lämnat en nyckel under mattan så att vi skulle kunna ta oss in. Vi lämna av lite grejer och sedan bar det av ner mot stranden och boardwalken. Jag blir lika mållös varje gång, jag kan inte fatta att detta är deras vardag, det fina vädret, vackra stränder, klippor, jag bara njuter av minsta minut. Vi tog massa bilder, Tasha höll på att smälla av i värmen så vi åt lunch på en mysig restaurang med uteserving efter boardwalken, tasha passade även på att bajsa på boardwalken och eftersom jag glömt bajspåsar letade jag desperat i mina fickor och kunde hitta ett kvitto i min plånbok som jag så fint fick plocka upp bajset med och kasta, här får man fan inte vara kräsen, haha. Mitt på boardwalken, den var inte direkt osynlig, vad hade jag för val liksom? jag var bara glad över att Tasha inte hade diarré, det hade kunnat bli awkward.

Vi åkte till lägenheten där vi träffade Michael och sedan tog oss en powernap. Michael skulle iväg på en jobbintervju så vi stannade kvar i lägenheten tills han kom tillbaka och då tog vi oss en trevlig promenad till en relativt ny skatepark som Michael har pratat om, och som jag så gärna ville se :) sedan fortsatte promenaden till downtown Santa Cruz, vilket mysigt ställe. Väl hemma runt 20-tiden kom Dawn hem, åhh vad jag älskar Dawn. haha. Kvällen rundades av med pizza, tv-spel och sedan american idol. Tasha var ovan den nya lägenheten och vi var även tvungna att hålla henne i köket eftersom hon kissar inomhus och lägenheten var fylld med heltäckningsmattor. Hon svettades och vi kunde inte sluta skratta över synen av stackarn när hon nyfiket sträckte sig för allt vad som gick och försökte kika över kylboxen som vi stängt för dörröppningen med, samtidigt som hennes alldeles för långa tunga hängde ut, söta söta tasha. Jag och Dawn skrattade så att tårarna sprutade. Vi bäddade sedan där vi skulle sova, Johanna fick ta en grymt cool bäddsoffa och jag delade dubbelsäng med Dawn. Det vart en ganska sen kväll, Johanna somnade i sin säng medan jag och Dawn satt och tittade på bilder på hennes dator, bilder på stället där hon och hennes kille ska gifta sig i sommar, samtidigt som vi kikade och testade olika typsnitt för inbjudningskortet till bröllopet.

Jag var i mitt skratt-mode, och kunde inte hålla tyst, jag skrattade åt allt och jag kan inte minnas senast jag var så glad och skrattade så mycket, och som vanligt så skrattade inte de andra åt samma sak utan de skrattade oftast åt mig, och mitt skratt. haha. Vi bestämde oss för att sova, och Dawn sa åt mig att täppa igen truten, hahaha. Det slutade med att vi släckte alla lampor och sedan låg vi vakna i sängen och pratade om allt möjligt i över 1h, jag skrattade och Dawn la skulden på att vi inte kunde somna på mina chokladbollar med kaffe, haha, samtidigt som alla säger att de kommer bli feta pga mig, för har man väl tagit en chokladboll kan man inte sluta. Vi skrattade och vi skrattade, vi förde tydligen så mycket liv att grannen under ringde för att klaga, och det var tydligen inte ovanligt. Hon ringde för minsta lilla och ofta ringde hon direkt till hyresvärden för att klaga över att någon tex tog en dusch efter kl20 eller kör en tvätt kläder efter jobbet. Enligt Dawn och Michael var hon retarded, och ett psycho. Det fick vi bevittna, usch vad jobbigt det är med grananr som klagar över minsta lilla bara för att de tydligen själv är så missnöjda med deras vardag.

Jag hade galet roligt och imorse när jag vaknade drömde jag något roligt (dock kan jag tyvärr inte komma ihåg vad) men jag vaknade av att jag började skratta, herregud vilken underbar känsla. Alla gjorde sig iordning och sedan åkte vi till Michaels skola för att ta oss en titt, och jag kan bekräfta att det verkligen ser ut som det gör på film. Sedan vart det brunch på ett mysigt och klassiskt amerikanskt ställe, belgiska våfflor och havregrynsgröt beställde jag samtidigt som vi drack champagne blandat med juice (kommer inte ihåg namnet men det var tydligen en klassiker så varför inte?). Mätta som aldrig förr åkte vi sedan på sightseeing i SC, åhh vad jag älskar detta ställe. Kalifornien är helt fantastiskt, det går inte att beskriva, tittar man riktig noga kan man se delfiner hoppa vid golden gate bron.

Runt 15-tden packade vi bilen med destionatin San Francisco airport för att hämta hem våra kära familjer som kom hem från Mexico. Väl vid terminalen när barnen fick syn på oss sprang de fram för att krama oss, vilket välkomnade. Det är alltid roligt att träffa barnen när man inte setts på några dagar, dom har så mycket att berätta och så många bilder att visa. Det är tomt att vara hemma utan sin kära amerikanska familj. Hemma i goa Ross visade Reneé mig bilder på kändisar som har burit hennes smycken på röda mattan eller diverse tillstllningar och premiärer, där fanns bland annat Lisa Kudrow från "friends", Alexa Vega från "spy kids" och Elizabeth Olsen som är lillasyster till tvillingarna Olsen. Alla har eller kommer bära min värdmammas smycken på en premiär eller tillställning, WOW jag är så sjukt peppad och det känns så stort varje gång hennes namn och smycken kommer ut bland stora kändisar, man blir ju stolt :)

Imorgon ska jag äntligen till frissan, det kan inte bli värre än vad det är just nu så jag är peppad, köör bara kööör. Ta bort detta råttbo som befinner sig på mitt huvud. Nu kallar sängen, som vanligt.

Live Your Dream And Share Your Passion
xoxo

påväg till Santa Cruz

Efter kusten påväg till Santa Cruz.

Johannas hem, Sean penn's gamla.

Jag och Michael :)

Jag och Johanna i SC, svensk kärlek :)

Jag och Dawn :D
Underbara Santa Cruz

Jag och Tasha redo för road trip.

jag och M

johanna ;)

Vart tar tiden vägen?

Vart tar tiden vägen?


Det är redan tisdag, dagarna bara flyger förbi. I söndags följde jag med familjen till flyget för att säga hej då och för att köra bilen hem. Istället för att åka på skiweek som dom normalt gör denna vecka så packade dom istället ned badkläderna och drog till Mexico, ett bättre val enligt mig. 4,5 månader har gått sedan jag kom hit och jag njuter varje dag av solen och värmen den ger ifrån sig. Jag kunde inte sakna snön mindre, jag måste erkänna att det är mysigt med snö, men jag är alldeles för dålig på att ta vara på den, och därför blir det mest en mörk och deprimerande period för min del. Detta väder är förvirrande, jag trodde att det var juni och kunde inte koppla veckorna och skollovet då det kändes som sommar. Detta väder är dock ovanligt för denna tid på året, januari och februari och ska normalt vara de regnigaste och kallaste månaderna men iår har det varit ovanligt torrt. Vi har haft några regndagar men de går nog att räkna på 2 händer.

Denna vecka har varit skön, jag är hemma och tar hand om Tasha men eftersom Johannas familj åkte tillsammans med min familj till Mexico så är vi hemma tillsammans :) Vi har alltså tillgång till 2hus, inte helt fel. I söndags lagade vi tacos, och herrejävlar vad gott det var. Kan inte minnas senast jag åt tacos. Vi kikade på första avsnittet av svenska Big Brother och vad säger man, Hannah verkar ju faktiskt helt bränd, och det är en tjej från Östersund med, haha, vem kunde tro det? Jag har aldrig vart ett fan av BB men jag måste ju erkänna att det är intressant trots allt, att se hur dom mixar olika personligheter och sätter dom under samma tak att leva tillsammans.

Idag tog vi en långpromenad och även 10vändor i trappan från h-vetet. Sedan åkte vi till Johanna för att bada hottub och njuta av solen. Imorgon är det pilates igen, väldigt smärtsamt men bra för mina fotbollsben som knappt går att få raka. Pilatestränare från verkligen pressa mina ben, rakare...rakare. Sedan frågade hon -spelar du någon sport? hon fattade helt enkelt.

Här är trappan, totalt över 130 trappsteg, man ser knappt slutet. här försöker jag springa/gå åtminstone 2ggr/v, det är rena döden men det är skönt när det är färdigt.

På torsdag packar vi bilen och tar en roadtrip ner till Santa Cruz för att hälsa på och stanna hos Dawn och Michael för en natt :D det ska bli skoj, det är alltid lika roligt att träffa dom. Har jag tur ska jag även köra skydiving när jag är där, ibland måste man känna att man lever. Och om jag inte kommer ner levande kanske mina sista minuter fastnat på en video ;) just kidding.

På lördag ska jag klippa och slinga mitt hår, tack gud, mitt huvud ser ut som ett råttbo och jag är desperat. Jag saknar Majsan, gud vad jag saknar Majsan. Hennes händer är gjorda av guld och hon är bara helt underbar. Jag har gått hos henne i 6år och jag kan inte tänka mig en annan frisör, det svider lite i mitt hjärta att låta någon annan frisör fortsätta på det jobb som hon alltid gjort. Att gå till majsan var inte bara att få sitt hår fixat, vi utbytte roliga historier, saker som hänt i våra liv och hon gav mig kloka råd.

Såhär efter nästan 5månader kan jag konstatera att man tänker på engelska, drömmer på engelska, och vi svenskar pratar ibland engelska med varandra. Man är så van att prata och höra engelska att det ibland är lättare att finna ord i engelska språket än det svenska. Det är roligt att prata engelska samtisigt som det är roligt att prata svenska för ingen fattar vad man säger.
För 2v sedan var vi på au pair-möte, det var en tävlig. Man skulle baka någonting som var klassiskt för ens land, jag och Frederik slog ihop våra hjärnor och det svenska med det danska. Detta slutade med chokladbollar, en massa chokladbollar, vi byggde sedan en pyramid med dessa och smälte choklad på toppen. N hjälpte oss och ritade en powepuff pingla (som jag lärt henne:) stolt, haha. Denna pingla höll i en dansk flagga i ena handen och en svensk i den andra. Och eftersom vi fått amerikansk hjälp tyckte vi även att hennes tröja borde ha de amerikanska färgerna. Vi skämtade om att vi skulle vinna och att vi kanske borde skriva ett tacktal. Innan Nic lämnade huset för ett födelsedagsparty sa hon till mig -vi ses när du kommit hem med priset:) haha. och Guess what, VI VANN, helt sjukt. Alla fick rösta på sin favorit och vi vann, vi vart chockade och skickade ett mms med bild på oss och priset till Nic och skrev - WE WON!!!! hahaha. Hon svarade - I KNEW IT..YAY!!haha. Det var en rolig dag.

Resultatet.

Nu ska jag ta min kärlek tasha och lägga mig i mina värdföräldrars säng, en dubbelsäng, ja tack. Där sover man som en prinsessa.

Trevlig helg.
xoxo

B-Day

B-Day 17/2-12


Idag är det E's födelsedag, hela 7år och det är nästan så att man kan se honom växa för varje dag. Morgonen startade vid 07.00 då E fick öppna sin presenter, och han blev superglad, ny cykel, skylanders, egendesignade converse-skor, och skylander-spelet till wii. Sedan var det dags för skolan där han bjöd på chocolatechip cookies som jag bakade igårkväll. När skolan slutade vid 14.30 hade vi 3bilar parkerade utanför, vi hade organiserat innan vilka pojkar som skulle sitta i vilka bilar. Jag och johanna åkte i hennes bil tillsammans med 5st 6-7åriga pojkar, det var livat kan jag säga. Vi spelade musik, dansade och hade i smyg en liten tävling med min värdmamma om vem som kunde komma til plats först, vi gjorde ständiga omkörningar av varandra och varje gång dansade vi och flinade lite retsamt, hahaha. Medan pojkarna skrek och ville att vi skulle köra snabbare, men det gjorde vi inte, vi vill inte bryta några regler och vi vill absolut inte hamna i en olycka. Väll framme var det svårt att hålla ihop alla grabbarna, dom som himla peppade och glada att dom inte riktigt kunde hålla sig i skinnet. Men väl inne i byggnaden kunde dom springa av sig och åka linbanor tills hungern sa stop. Då var det dags för pizza och tårta i partyrummet. Att ha kalas med 15pojkar var spännande och det var inte helt vänligt mot hörseln, men det var roligt och det är sådant man får ta, det var ju inte helt oväntat. E var glad och det är det som är huvudsaken. När klockan närmade sig 17.30 packade vi bilarna med trötta grabbar som inte alls var lika högljudda på hemvägen, vi var nog alla trötta, dock på olika vis, haha. Hemma vid postkontoret väntade alla föräldrar för att plocka upp sina barn. Väl påväg till huset får vi ta ett stop hos Johanna, hon glömde sin tvätt i vår bil men framförallt för att E var i behov av akut nr 2 toabesök. Han lämna en fin födelsedagspresent i badrummet och städerskan fick senare börja arbeta då det var stop i toan, haha. Hemma öppnade E alla sina presenter från kompisarna och senare spelade vi wii tills sängen kallade. Här kommer 2 videor, den första är från imorse när E öppnade ett av mina 2 paket, han blev glad och gav mig en kram för varje skylander =3st. 3 kramar som höll på att knäcka min nacke, jag tar det som ett positivt tecken, han är ju för söt.

Tårtan kommer in och pojkarna sjunger "Happy Birthday" :D


Birthday

HAPPY BIRTHDAY


Klockan har slagit 01.15 vilket betyder att det är fredag den 17 februari, det är Ethan's födelsedag, Happy Birthday Ethan :) Ute i tvrummet ligger hans paket på bordet, ballongerna flyger i en klan på sidan av en helt nu cykel. Jag vet någon som kommer vara den gladaste pojken i USA imorgon. Han har pratat om sin födelsedag ända sedan julen var över och har haft 100 kontroll på dagarna och nedräkningen :) Jag minns själv när jag var i den åldern, man kunde knappt somna dagen innan sin födelsedag för man var så himla peppad och nyfiken. E har även sin födelsedagsfest imorgon, där ca 20 pojkar efter skolan ska delas in i bilar för att sedan åka till Petaluma och ett "indoor adventure center" där det finns linbanor, klätterväggar mm. Jag är peppad ;) haha.
Det har varit mycket de senaste dagarna och det kommer inte lugna ned sig fören på söndag då familjen åker till Mexico. Mina värdföräldrar har varit på resande fot, jag har jobbat i stort sett hela dagarna hela veckan, men jag klagar inte, det har varit roligt med full rulle :)

Äntligen är min present till E färdig, den är inslagen och redo att öppnas :) kortet är handmade och förhoppningsvis gillar han vad jag köpt. I mina 2paket gömmer sig 3 skylanders, och för er som inte vet vad det är kommer här en kort förklaring, det är leksaker men även en del av ett tv-spel, för alla som känner till "Spyro" så har det nu kommit ett nytt tv-spel som heter "Skylanders spyros adventure". Med detta tv-spel kommer en "portal", man placerar dessa leksaker på portalen och på något magist vis åker de in i tv-spelet? jag vet, jag kunde knappt tro det själv men det stämmer, jag har bevittnat det med egna ögon :) haha. Så jag har alltså inte bara köpt E 3 coola leksaker, det är även 3 karaktärer till tv-splet som han även kommer att få imorgon. Det ska bli skoj att få spela med honom, jag gillar tv-spel, speciellt de spel där man kan spela mer än 1player.
Nu ska jag sova, imorgon väntar en rolig men lång dag, better get my beauty sleep :)
Tack för alla kommentarer :D jag blir lika glad varje gång, så sluta inte ;)

Godnatt
xoxo


Happy Valentines Day.

Happy Valentines Day


klockan har slagit 22.20 den 14februari vilket betyder att vi ganska snart har firat av Valentines Day.
Vad jag har märkt av här, i SF så handlar inte bara alla hjärtans dag om par och kärlek, det handlar mycket om att uppskatta de människor man har runtom sig. Denna dag har varit väldigt trevlig, aningen stressig men trevlig. Jag klev upp alldeles för tidigt för Linaland imorse och väckte barnen vid 07.00. Sedan plockade jag fram kocken inom mig och lagade French Toast till barnen. På matbordet stod 3 presentpåsar som min värdmamma lämnat innan hon åkte till Las Vegas i söndags för jobb. På en av dessa tre stod det: To Lina, Happy Valentines Day, xoxo mom and usa dad :) man blir ju lite gråtfärdig. Barnen var superexalterade och öppnade sina med en gång under tiden som jag lagade frukost, sedan kunde dom inte hålla sig av nyfikenhet av vad som fanns i i min påse så det var bara att öppna :) Herregud, jag finner inte ord för vad jag fick på valentines day, självklart hittade jag choklad, det är ju ett måste. Men förutom det klassiska fick jag en svart cashmere-scarf och ett diamanthalsband, ett hjärta med äkta diamanter? whaat? Min värdpappa tittar på mig samtidigt som han filmar med sin iPhone och frågar -kan du gissa vad det är för stenar? -ehhh diamanter? svarar jag med hakan nere i bordet. Holy shit tänker jag och skickar senare ett sms till min värdmamma:

Lina - OMG, THANK you so much. Diamonds? cashmere? are you crazy :) haha. it's beautiful:) Happy valentines day. xoxo

Svaret jag får tillbaka är kort med får mig att nästan börja gråta -you deserve it! xoxo

Lina - Im gonna cry:) you'r amazing.

Min värdmamma - We are so lucky to have you in our life. You are an amazing person:)

Lina - I'm so lucky to be in your family:) I couldn't be happier:)

Min värdmamma - xoxo

Vad säger man, jag är så glad över att jag hamnat här, denna familjen är fantastisk och jag hade verkligen inte kunnat hamna mer rätt. Min värdmammas bil har mina initialer LVK, jag berättade det för henne och hon sa -it was meant to be :) haha. Jag tror att det finns en anledning till allt som händer, och det var nog bara meningen att jag skulle vänta 4år med au pair-ansökan, annars hade jag inte hamnat här.

Min värdmamma är i Las Vegas och min värdpappa åkte idag till NY, så ikväll är jag hemma själv med barnen och huga vad man kan mysa till det. Först vart det middag på Mi Pueblo, mexikansk restaurang, det vart såklart Burritos ;) senare åkte vi hem, gjorde färdigt alla läxor, åt glass samtidigt som vi såg det senaste avsnittet av "Glee". När det slutat, gick tåget tandborstning av mot badrummet, E hoppade upp på mig rygg och jag transporterade honom till badrummet, sedan var det N's tur, tasha ville såklart också vara med och leka så vi sprang alla in i badrummet. Sedan flyttade vi ihop barnens sängar, kröp ner under täcket och läste sagor, jag masserade E's fötter och rygg tills han inom loppet av 7min hade somnat. Tänk vad mysigt det kan vara att "snuggla" lite. Igår frös E och sa till mig som satt och gjorde valentine cards på högvarv - I'm so cold, do you want to snuggle? :) come over here svarar jag glatt och han kryper upp och sätter sig i mitt knä där jag kramar om honom, myyyys.

Imorgon ringer väckarklockan tidigt igen, barnen ska skjutsas till skolan, och sedan är det långpromenad och pilates som står på schemat. Resten av dagen kommer vara fullsmockad med hämta, lämna, hämta, laga middag :) herregud det är inte lätt att vara mamma;) haha. Nu är det dags att sova och kanske läsa lite "twilight".

Bilder kommer. Godnatt.

Livet i Cali

Torsdag 12/2-12


För ganska precis 4 månader sedan rullade jag min 3-tons tunga resväska ut från "Jumbo Stay" med destination Arlanda. Förvirrad, ensam och lite deprimerad checkade jag in min väska med övervikt sedan letade jag mig till den Gate som skulle förändra mitt liv. Den Gate som skulle ta mig mot New York och ett äventyr som ingen au pair kanske egntligen tänker över. 10 min innan boarding skickar jag mina sista svenska sms till vänner och familj för att bikta mig om nervositeten som fyllde min kropp och att det endast var 10min till avfärd. Idag, 4månade senare sitter jag här, tiden har rusat, flera personer från au pair skolan har fått åka hem pga missmatch med familjer, samtidigt som flera nu berättar att dom vill förlänga pga att familjerna är underbara. Det är konstigt hur livet kan förändras på så kort tid, för några dagar sedan läste jag mitt senate dagboksinlägg från Sverige. Det var skrivet i slutet på augusti och jag var mitt i min matchningsprocess. Jag hade pratat med 2 familjer varav ingen kändes "perfekt", jag var inte ens helt 100 inställd på att jag skulle åka som au pair, jag vill bara se vilka valmöjligheter som fanns, eftersom min anställning på Triconor skulle ta slut inom några månader. En månad och 10 dagar efter detta inlägg sitter jag i NY, jag hade hittat en familj, packat ihop min lägenhet, sagt upp mig från jobbet och lämnat allt för att testa livet i USA. Såhär i efterhand är det svårt att förstå hur jag faktiskt gick igenom allt detta på så kort tid, tog detta beslut, fixade massa pappersarbete, visum-ansökan, snabbvisit till Stockholm, beslut att lämna pojkvän, samtidigt som jag arbetade 100% i en klädbutik. Jag lämnade allt i Sverige, "helt naken" och utelämnad satte jag mig på planet som tog mig hit. Jag får nu leva den dröm jag alltid haft, tillsammans med en amerikansk familj, jag får prata engelska och säga alla dessa fåniga engelska fraser och faktiskt mena dom -WHAAAT? samtidigt som jag ibland mixar in lite svenska som Jajjamen, varsegod, lycka till, prosit och tack. Det känns konstigt, jag flyttade in hos en främmande familj i ett främmande land med en helt annan kultur. Allt var nytt och lite skrämmande, bara lunchlådorna var en djungel, idag har jag anpassat mig, jag hittar matvarorna i butiken, en 3L mjölkdunk är inte lite chockerande, och att svänga höger i trafik mot rött är trevligt. Jag hejar på främmande människor när jag tar min morgonpromenad, och kramar familjens släktingar som om dom vore mina egna. Livet är annorlunda, och jag vet att jag en dag kommer återvända hem, jag saknar min familj och vänner och hade skype inte funnits hade livet varit hårt.

Livet har förändrats, tanken på att jag en dag ska åka hem skrämmer mig lite, Kristian har officiellt gjort slut med mig, I got dumped. Han ringer mig ca 2v innan han ska komma hit och berättar för mig att han tycker det är för tufft att vara ifrån varandra, (vilket jag förstår), han säger att han inte kommer till USA och att han gör slut. Jag har i 6år försökt få honom att resa med mig, en weekend till Stockholm? testa på något nytt och skapa dessa minnen tillsammans. Jag minns att han sa till mig när han skulle leta ny lägenhet att -om du inte flyttar in med mig gör jag slut? Jag jobbade extra och min inkomst var inte stabil, den varierade från månad till månad. Men vad gjorde jag, jag chansade och flyttade in med honom. Ibland måste man våga chansa. Äntligen var biljetterna bokade, jag betalade hälften för att jag så gärna ville att han skulle komma. 6år och detta var det enda jag ville att han skulle ge mig tillbaka, Han vet hur mycket detta betyder för mig. Jag känner mig helt tom, jag är besviken in i själen och det enda som kan beskriva min känsla är scenen i "sex and the City" när Carrie ska gifta sig med Big men blir "lämnad vid altaret", när han ringer och säger att han inte kommer. Jävla shithead, såhär besviken har jag aldrig varit i hela mitt liv. "They could ring the door bell and when he answers they can punch him right up in his man business, and when he asks why, they can be like "you know why". Kristians föräldrar är bland de bästa människor jag träffat, men jag är ledsen, den känsla jag har för Kristian just nu är hat, jag är helt sjukt förbannad, besviken och ledsen. Jag vill bara skrika och ge honom en fet smäll på käften.

Eller som min värdmamma sa, "if there's a will there's a way".

So I guess there's no will?

Idag vaknade jag runt kl.10. Underbart, jag hade inga planer, stannade i sängen och läste "Twilight". Jag hör E ropa från garaget, -Lina....Jag svarar , yeah. Han säger -Can I come in. -Of course svarar jag. Han kommer in och säger -titta på mitt hår, han hade gjort en mohawk och var så sööt. Han frågade vad jag gjorde, tittade på min hylla och min MJ bobble head, och frågar -vart är den andra, Jokern från "Batman". Den hade jag beställt extra som en av många presenter till Kristian. Jag öppnar min garderob där den ligger, inslagen i fint papper. Jag säger som det är till E, att det var en present, men eftersom han inte kommer frågar jag om E vill öppna den och ställa den på min hylla. Hans ögon lyser upp, paket :) han öppnar paketet och placerar den bredvid min MJ bobble head.

Senare får jag ett meddelande från Ti Jay, han skulle in till SF och undrade om jag ville hänga på. Spontana resor, trevligt och jag hängde på. Under dagen vart det lite ändringar dock, vi åkte runt i Marin och Ti Jay visade mig några fina ställen där vi stannade för att ta bilder, jag måste ju testa min nya kamera :)
Senare plockade vi upp 2tjejer, en tysk och en dansk. Vi landade på "in n out" där vi köpte hamburgare, åkte vidare till ett fint område med underbar utsikt, där vi stannade för att äta. Sedan åkte vi hem. Runt 8 åkte jag hem till Ti Jay för att senare åka till en bar, klassisk amerikanskt bar med biljardbord, bar och tv-apparater som visar sport, american football, basketball etc. Där mötte vi upp med 2 andra killar som Ti Jay kände, vi åkte vidare till ett nytt ställe för att spela dart, beställa lite kvällsmat och efterrätt. En bra dag, kvällen slutade runt 01.00 då jag skjutsade hem Ti Jay.

Imorgon väntar Au Pair-möte och kakkalas. Det ska bli skoj. Nu måste jag sova, ska träffa Frederik tidigt imorgon för att baka svensk-danska chokladbollar, rullade i cocos och doppade i smällt choklad som vi ska bjuda på, är det tävling så är det ;)

ADJÖ


Februari och sommarväder

5/2-2012


Det är februari och tittar man ut genom fönstret skulle man kunna tro att det är sommar, åtminstone svensk sommar, solen skiner, den värmer men det är lite kallt i luften. Grämattorna är gröna men träden har dock inga löv. Det är februari, vilken lyx, det är knappt så att det blåser. I veckan hade vi en molnig dag, en molnig dag, jag pratade med en mamma åt E's Kompis och hon sa att hon kände sig lite nere och trött, jag sa till henne att jag också kände mig trött (dock var detta pga sömnbrist). Då svarade mamman -det är nog pga vädret. Jag håller med henne, humöret påverkas av vädret, det har man fått känna på om man bor i Norrland. Men här, en molnig dag kan jag tycka är skönt, för amerikaner är detta dåligt väder, herregud jag njuter bara jag slipper snö och blåst. Man är härdad. haha.

I torsdags åkte min värdmamma till Arizona för arbete, vilket gjorde att jag började arbeta vid 07.00 för att få barnen till skolan. Igår fredag hade Sofia sin avskedsmiddag, det var väldigt trevligt, Sofia, Jag, Johanna, Jasmin och Frederik. Svensk mat, pannbiffar med klyftpotatis och bea :) man tackar. Vi bytte senare om till badkläder för att gå ut och sätta oss i en familjen 2 jacuzzis. Dock var denna inte uppvärmd helt och jag blev plötsligt påmind om en av anledningarna till varför jag ville flytta ifrån Sverige -jag hatar kyla. Vi gav det en chans men kunde inte hålla ut länge nog för att vattnet skulle hinna värmas upp, det slutade med att vi tog våra handdukar och sprang tillbaka in i huset där alla 5 klämde in sig i Sofias dusch för att värma sig. Vilken kväll, 4 tjejer och 1 kille i badkläder i Sofias dusch. haha. Efter en varm dusch var det dags för efterrätt, brownies, vaniljglass och jordgubbar :)

Igårkväll kom även Dawn och hennes son Michael och hälsade på, dom sov över hos oss tills idag och jag spenderade hela fömiddagen med dom. Vilka underbara människor, jag är så glad över att jag hamnat i denna familj. Dawn är Min värdmammas syster och hon är helt underbar. Dawn, Michael, Ethan och jag åkte på en liten trip tillsammans för att hälsa på Dawn's faster i Mill Valley. Det var en väldigt trevlig dag och jag njuter varje gång jag får följa med på "släktträffar", stora som små. I sommar väntar många roliga upplevelser, Jag är bjuden på Dawn's bröllop, mitt livs första bröllop, äntligen ska jag få gå på bröllop, som jag längtat. Det är bäst jag börjar leta efter en klänning. haha. Jag ska även åka till Santa Cruz för att se Michaels graduation, den klassiska amerikanska "studenten" med "klänning" och den fyrkantiga hatten, detta har man ju bara sett på film hittills. Om ca 2v åker min familj till Mexico, då kommer jag vara hemma med hunden och förhoppningsvis kan jag åka ner till Santa Cruz och hälsa på Dawn och Michael, kanske kan man klämma in en skydiving där? vem vet.
I april åker familjen till Hawaii, då kan jag förhoppningsvis ta ut lite semester och åka till LA för att se Ellen Degeneres :) WAWAWIWA. Vädret är kanon, jag har en kanonfamilj och det är så mycket som händer framöver, jag är superpeppad.

Godnatt från Sunny California :) xoxo


RSS 2.0