Peppad

Goddag-Godnatt

Jag borde sova? Klockan är slagen 01.08, det är natten till onsdag och jag behöver all sömn jag kan få men det går inte, jag är alldeles för peppad.
Jag är trött men hjärnan hår på högvarv för på fredag åker vi till Vegas. Vet inte varför jag är så hypad, har varit där förut men känner bara att denna resa kommer bli så sjukt rolig.

Idag började jag jobba vid 12.45, barnen hade minimum Day vilket betyder att dom slutar tidigare pga lärarmöte. Pöjken hade playdate med en vän och jag en playdate med honoms au pair, Johanna :) man måste ju älska au pair playdates.

Ikväll träffades jag, carlien och fredde för att trsta de godaste hamburgarna i Marin, och ja dom var goda men extraordinärt vette fasen, tycker alla hamburgare smakar samma sak. Senare åkte vi vidare till Carlien för att kika på film. vi behöver aldrig mer gå på bio, för hennes värdfamilj har ett eget biorum med bioduk och soffor, niiice:) hennes hus är inte att leka med, man går fasen vilse där inne. Det är inte ett hus, det är ett mansion. Det var en bra kväll, nu måste sova och hämta krafter, haha. Imorgon är det pilates och ännu en minimum Day. Godnatt gott folk


Bilder

Här kommer bilder från St. Patrick's Day och bilder på min LV outfit:) veckan innan St. Patrick's Day skrev vi brev och ritade teckningar till The leprechauns, som är magiska små människor (i mina ögon) dom kan tydligen flyga, gillar grönt grönt och guld, och blir osynliga i människors närhet. Barnen gjorde en fälla för att försöka fånga en, tradition;) The leprechauns lämnade spår efter sig, så han alltså varit i vårt hus:)


Counting The Days

Counting The Days


Go Kväll. Helgen är över och batterierna är laddade för ännu en vecka. Familjen lämnade för en skidhelg i Tahoe på fredagkvällen. The Au Pair Crew (Johanna, Carlien & freddan) kom över för att baka en kladdis, äta svensk godis och kika på film. En slapp och skön fredag.

På lördagen var det shopping som gällde, och inte vilken shopping som helst, shopping för Las Vegas. Tro det eller ej, men med hjälp från the shoe-pro Johanna kom jag hem med ett par högklackade skor, i helgen ska jag förvandlas till någonting som inte ser ut som en fotbollsspelare. Det tog på krafterna att shoppa så det slutade med att alla runt 15-tiden åkte åt varsitt håll för en powernap.

Väl vid 18-tiden kom tjejerna tillbaka, med påsar fyllda med taco-grejer. Tyvärr jobbade Fredde denna kväll så han missade en fin middag. Taco á la Sverige med Santa Maria Tacomix, Hallelujah mina smaklökar svävade på moln. Tack till min Svenska familj för alla svenska prylar ni skickat över, I'm on the top of the world :) Jag sprider svensk mat-kärlek här i Amerikat :) Godiset är inte att leka med. Denna kväll, denna kväll, herregud vad jag skrattade. Jag och johanna har båda köpa iPads. Vi laddade ner roliga appar och "spelade" hela kvällen. Bland annat fick vi en massa info om vårt nya tillök Carlien från Holland när vi spelade "Truth or Dare", hahahahah, Antagligen fick vi alla höra bra massa "hemlisar" om varandra. Ett bra sätt att lära känna varandra. Det slutade med att vi kikade på bilder från förra helgen och St. Patrick's day, vi refreshade varandras minnen och kom fram till att vi är den nya "wolfpacken" och allt som händer i "wolfpacken" stannar i "wolfpacken", hahahahaha, för er som sett "the hangover" filmerna vet jag pratar om. Detta slutade med att vi laddade ner ännu en app till iPaden som heter "take an oath" eller liknande. iallafall så lägger man handen på iPaden och svär en ed som senare sparas. Så nu har vi i Wolfpacken svurit en ed, haha, jag skrattar fortfarande. Dock måste vi göra en ny då Frederik inte fanns på plats. Vi är inte bara ett Au pair-crew längre, vi är en wolfpack. Och nästa helg bär det av mot Vegas ;) hahaha

Idag fick jag äntligen mailet jag väntat på, jag har blivit tilldelad ett fotbollslag, detta lag heter "Magnificent 7", och vi spelar vår första match nästa vecka, wawawiwa. I'm back on track. Jag spelar nu med 2 fotbollslag, ett bestående av enbart tjejer/kvinnor och det andra är mixat män/kvinnor, jag försöker få så mycket fotboll som det bara går och det börjar likna något. Jag har även genom en amerikans vän blivit tipsad om hennes fotbollslag, så nu ska jag bara sms:a tränaren och se om det finns möjlighet att jag kanska kan komma och träna med dom, för deras lag tränar åtminstone 1gång/vecka. Vi får se vart det leder, men det skulle vara skoj.

Jag, mitt värdbarn och värdpappa var förra torsdagen på premiären av "the hunger games", bion startade kl 00.00 och var riktigt bra. Vi hade alla läst böckerna innan var superpeppad på filmen. Självklar var filmen inte lika bra som boken men det hade man ju räknat mer, det finns inte tid i en film at ta med alla detaljer som en bok har. Men filmen var bra, och nu är jag inne på bok nr 2, efter den blir det kanske ett break med att läsa "Ellen Degeneres" bok "seriously i'm kidding", bara titeln får mig att skratta, Ellen är underbar. Sedan kan jag återgå till bok nr 3 i The hunger games triologin. Jag tror inte att jag läst så här mkt i hela mitt liv. inte självmant iaf. Men allt blev plötsligt så mkt roligare med en kindle eller en iPad. Det är mysigt att läsa.

Nu ska jag sova, imorgon startar jag en ny kurs, hold your horses..... Yoga, hahaha. För nybörjare så det kan ju inte vara alltför illa. Jag må vara stel men vafan, här ska det töjas. haha
Godnatt

Carlien, Jag och Freddan på St. Patrick's Day. Fråga mig inte vem killen i bakrunden är eller vad han gör?

Samma bild fast jag har ritat den med min nya Bamboo-penna. Inte helt bra men det var mitt första försök.

Johanna och jag :)

I fredags shoppade jag en cool outfit till min värdpöjk som hade sin första lacrosse-träning :)

Han ville dock inte träna i den eftersom detta var hans första träning och ingen annan använde "skydd" men han var nöjd ändå och satte på sig sitt gear direkt när vi kommit hem.


Life is good

Godagens,


Det är måndag, klockan är dock över 00.00 så vi skulle kunna säga tisdag. Förra veckan var det mycket jobb och lite vila. Efter att Renee kommit hem från L.A så var barnen hemma och sjuka resten av veckan. Dock slutades veckan väldigt bra, förra fredagen släpptes iPad 3, och jag kunde verkligen inte hålla mig. Direkt när jag avslutat mitt arbetspass tog jag bilen till applestoren i Corte Madera i lite lite hopp om att det skulle finnas ipads kvar. Väl på plats vart jag den lyckligaste tjejen i Marin. Peningan flög, det var ett av de snabbaste köpen jag gjort, och ut i ösregnet gick jag med en bländande ny och vackert vit ipad3 wifi 64gb. Wawawiwa.

Lördagen startade jag med ett träningspass på Gold's gym. Sedan mötte jag upp med Johanna för some crazy shopping, det var St. patrick's Day, och vi skulle in till SF på kvällen för att fira så det gällde att hitta någonting grönt, annars får folk tydligen nypa dig och det ville vi inte. Jag kom hem med inte bara ett grönt linne utan även 2 nya linnen och en Las Vegas-klänning,jag var lycklig. Runt 7 plockade jag upp Carlien, Johanna och freddan för att träffa Chris på cheesecake för lite middag. Efter middagen packade vi in oss i bilen, åkte in till San Francisco för att sedan dansa natten lång. Pga lite kontakter fick vi gå före i kön, komma in gratis och sedan få fria drinkar, inte illa.

Kvällen var lång men sjukt rolig, herregud vad skoj vi hade, och fy vad jag kommer saknar crazy Johanna när hon åker hem i maj, au pair-livet är så tragiskt på det viset. Runt 3tiden på natten begav vi oss mot Denny's för en fin frukost, amerikanska pannkakor, gröt,Och  english muffin. Jag avrundade kvällen med att övernatta hos Johanna.

Jag har även signat upp för damfotboll till våren:) lite sent men förhoppningsvis kan dom placera mig i ett lag. Jag kommer även fortsätta spela med det mixade laget:) endast matcher, 11-manna, grymt kul. På lördag väntar nästa match. På torsdag är det premiär sv "The Hunger Games" och jag ska tillsammans med mitt värdbarn och värdpspps se denna film kl 00.00 :) vi har alla läst boken och jag och Nicole är grymt peppar på filmen.
Senare på fredagsmorgonen åker familjen till Tahoe för en skiiweekend, så jag har huset för mig själv i helgen:) ska bli skönt. Inte denna helg men helgen efter är det Vegas som gäller och jag är så galet pepp, det kommer bli så skoj. Nedräkningen har börjat, det är detta vi kallar livet;)

Idag fick E sitt första utbrott på mig, jag tillät honom inte att titta på ett program på tv som jag ansåg var för tonåringar, jag bytte till tecknat åt honom och han gick i taket. Jag fick höra fina grejer som, -you are The worst au pair ever, -I'm gonna kill you, -you have no heart or brain, you are so rude and mean. Jag har aldrig skrikit åt pojken under 5 månader och jag kommer inte göra det heller, detta är inte livet, detta är den del av au pair-livet som får en att vilja gråta och åka hem. Men sånt får man ta, livet är inte alltid en dans på rosor. Konstigt nog blir jag inte ens förbannad över sådant, jag var lugn hela tiden, skål för det. Jag berättade vad som hänt för Renee och hon sa, I'm so sorry about that, but I'm so proud of you, i love you for doing that.
Jag avslutade kvällen med ett träningspass och sedan åkte jag, freddan och Carlien till en tysk bar där vi träffade fler au pairer, kikade på en Clint Eastwood film och åt Ben&Jerrys glass
Godnatt från min iPad

Hemma med sjuka barn.

Denna vecka har varit lång. Inte bara för att mina värdföräldrar varit bortresta, utan när de väl kommer hem så har barnen varit hemma i 2 dagar pga förkylning. Vi fyller dagarna med att rita, pyssla, och titta på film samtidigt som jag försöker proppa deras magar med nyttig mat:) fööör den större delen av immunförsvaret finns i magen :) taadaa, haha. Men det är inte helt lätt.
Ikväll håller vi tummarna för att jag ska kunna beställa en iPad, kl00.00 det är då det händer:)


5 månader i US and A

Hej gott folk,

Då kan jag dra sträcket vid 5månaderslinjen, den passerades för 3dagar sedan. Nästan ett halvår har jag bott här och jag kan vid detta tillfälle märka skillnader. Lite amerikanifierad har man väll blivit, jag går med skor inne (när ingen ser på), tvättar mina kläder ibland efter att bara använt dom en gång, pratar med främlingar på gymmet eller i affären, äter i farten, hälsar på folk med frasen -Hi, how are you och träffar jag någon ny -nice meeting you, och värst av allt, jag kan äta ost som en jäkla råtta.

Detta är mitt första inlägg via mobil. Regnet har nått California och Ross, det vräker ner och inatt vaknade jag flera gånger av att jag trodde huset skulle blåsa bort, eller åtminstone garaget och mitt rum, det var storm. Haha.
Vintern har varit ovanligt torr så det r bra att det trillar in "lite" regn, och jag måste påstå att det är mysigt. Äntligen kan man kura ner sig i sängen eller soffan och bara mysa av ovädret ute.

Den vecka har varit slitsam. Min värdmamma lämnade för L.A i söndags så jag har jobbar hela söndagen till imorgon onsdag, då även värdepappa varit bortrest. Moffa har varit på besök men det var ite till mycket hjälp, det var trevlig dock.

Idag träffade jag en ny vän, en tjej från Holland, i min åldersgrupp 26år, haha. Detta är hennes 2a vecka och hon var supertrevlig och lättsam att prata med. Dessutom gillar hon fotboll, katshing. Kanske kan detta komma att bli min nya bff;) haha

I lördags spelade jag min första fotbollsmatch. Det var mixat, män och kvinnor måste jag väll säga då majoriteten var över 35. Det var sjuuukt kul, mitt liv är inte helt komplett utan fotboll. Vilken "arbetsskada", jag kommer aldrig kunna sluta spela. Detta lag spelar endast matcher varje helg men jag kommer garanterat fortsätta. Jag fick även info om Marin women soccer league, där jag förhoppningsvis kommer anmäla mig och spela fler matcher med ett enbart tjejfotbollslag till sommaren. :)

Pratade med pappa idag och snart kommer svenska paket svenska paket:) wawawiwa, jag längtar.
Ska försöka lägga upp fler bilder, kanske kan jag tillochmed lägga upp lite bilder direkt från mobilen som tas under mina vardagar:)

Adjökens


Vegas Baby

Vegas Baby


Det är onsdag, det är mars och jag känner på mig att detta kommer att bl en grym månad.
Jag klarade mig genom helgen utan en hjärtattack. Det var roligt att vara hemma ensam med barnen men samtidigt jobbigt, man får verkligen ingen tid för sig själv, att bara slappna av. Det var tidiga morgonar och fullt ös hela dagarna. Sleepovers varvades med playdates, biobesök, och födelsedagskalas. När söndagen var här och föräldrarna kom hem kunde jag äntligen gå till mitt rum, lägga mig i sängen, slappna av och andas ut. Jag ska aldrig bli ensamstående mamma. haha. Ibland känner jag mig som den störta livsnjutar i världen men vissa dagar känns livet bara så sjukt meningslöst att man bara vill gå och dö. Som tur är så är det bara en känsla, och känslor går över. Ibland känns au pair livet bara så tillfälligt, kompisar kommer och kompisar åker hem, samtidigt som man vet att man gett upp allt där hemma, så när man väl kommer hem kommer det bli en total nystart och den tanken är skrämmande. Men det får vi hantera senare, nu ska vi leva livet, det går inte i repris och man vet aldrig när det tar slut.

Förra veckan bokades våra biljetter till Las Vegas, VEGAS BABY. Kan inte fatta att det äntligen blir av, ska bli så galet skoj. Sista helgen i mars bär det av, och -what happens in Vegas, stays in Vegas, haha. Vi anländer på fredagkväll, lördag är tanken att vi ska hyra en bil, ta en roadtrip till Hoover Dam och sedan till Grand Canyon. Jag har varit på båda ställena tidigare men man kan aldrig få nog av det vackra :) På lördagkväll hittar vi förhoppningsvis en mysig restaurang där vi äter middag, och sedan börjar firandet av Johanna som fyllt 21. Senast jag var i LV var jag bara 20 så jag kom inte längre än till hotellrummet. Nu när jag är hela 23år ska glaset fyllas, det ska vara disco i limousinen, strippklubbar ska besökas och...ja vi ska helt enkelt till Las Vegas, mer än så behöver vi inte säga. Fullt ös medvetslös som dom säger i Bört'n ;) . Lilla digitalkameran ska klistras fast på handen så att alla skandaler kan fastna på bild. Närå, men det kommer helt klart bli en grym helg. Som grädde på moset överaskade Johannas värdföräldrar oss med att betala och boka hotell för alla 3, som en av Johannas födelsedagspresenter. Vi kommer bo på The Westin och att döma av bilder ser det väldigt fint ut :D TACK rill Johannas värdföräldrar, vilka klippor.

Nästa helg, den 16mars släpper Apple sin nya iPad 3 och då ska jag befinna mig i Palo Alto för att få tag på ett exemplar, en vit 64GB. Det kliar i mina fingrar :) och för den retsamma sidan så släpps den en vecka tidigare i USA än i Sverige. Jag kan inte vänta :) jag ska äntligen utöka min apple-familj med en iPad. Jag är även så stolt över min syster som skaffat sig en iPad (dock via jobb) but i'm telling you, när man väl gett sig in i apple-världen så finns ingen återvändo, de är de grymmaste och mest prisvärda prylarna. Och detta var hennes första apple-produkt.

Helgen efter att jag lagt fingrarna på en iPad, har vi (ett gäng au pairer) förhoppningsvis gjort en gruppbokning på skydiving i San Jose. Där ska pulsen höjas och livet sättas på spel. Efter denna helg är det Viva Las Vegas.
Helgen efter Vegas är det dags för påsk och springbreak. Familjen åker till Hawaii och jag är ledig. Om jag inte befinner mig i Santa Cruz denna vecka kommer jag befinna mig i LA i jakten på Zac Efron ;) haha.

Fick idag reda på att 2paket har skickats från Sverige, efter x antal problem med posten så är de äntligen påväg. TACK så MYCKET TACK kära familj, ni förstår inte hur mycket de svenska prylarna betyder när man är på främmande mark. 2 paket på sammanlangt 15kg befinner sig någonstans i sin vandrig till San Francisco och Cali. Ni är så välkomna, godis, jordgubbskrämer, osthyvel, äggskärare, tacomix mm. Åhh guld i mina ögon. Och enligt Sara så måste jag gå in i ett seriöst tränings-mode eftersom dessa paket riskerar en viktuppgång. Så det är bäst man börjat på diet och hårdträning nu då ;) I can't wait. Det är kärlek det <3

Imorgon är det torsdag och då kommer Moffa på besök och stannar minst hela helgen, jag gillar Moffa, många kloka ord. På lördag kan jag komma att spela min första fotbollsmatch på amerikansk mark, det är et korpenlag vad jag kan förstå, 5-manna, och frestelsen är stor. Imorgon ska jag till sportbutiken och inhandla ett par nya Shin Guards, benskydd för att på bästa sätt förbereda mig på en total kolapps på lördag då mitt hjärta inte alls är spciellt bra fotbollstränat. Lördagkväll kommer kännas fint om jag genomför denna match. Åhh, mitt fotbollshjärta brinner ;) haha.

Efter torsdag kommer TGIF - Thank God It's Friday. :D wawawiwa, fredagar är de bästa dagarna. Inga läxor = glada barn = glada föräldrar = glada au pairer. haha. Jag älskar fredagar. Godnatt Amerika, Godmorgon Sverige.

Vi ritade med 3D kritor utanför huset, jag vet inte om det är någonting speciellt med kritorna men tittar man på dessa målningar med speciella 3D-glasögon ser det 3D ut helt enkelt, cooolt.

Fick gamla minnen när vi satt och målade en kväll, kom att tänka på alla de gånger då pappa fick oss att måla gubbar på honoms rygg, armar och ben, och hur arg mamma vart varje gång då dessa kletade av sig på lakanen i sängen och sedan inte försvann i tvätten. Såklart kunde jag inte knipa igen vilken slutade med att barnen ritade på min arm och sedan i sina ansikten och även i mitt ansikte. E använde sig av deras dator och kamera för att kunna måla sig :) Man måste ju passa på när föräldrarna inte är hemma ;)

Nic spänner sina muskler och visar upp sin konst. Muschen var ju ett måste.


Busy life

Busy Life 3/3-12


Denna vecka har vart allt annat än slö. Den har varit lång och händelserik, gått snabbt och jag har flänkt fram och tillbaka. I söndags fick jag frågan om jag kunde ställa upp och köra en man upp till Napa under måndagskvällen. I Napa befann sig min värdpappa för jobb och pga ändringar i schemat så skulle denna man landa på San Jose flygplats för att sedan ta sig till Napa och jobba med min värdpappa. Absolut tänkte jag, samtidigt som jag älskar att köra bil och lyssna på hög musik så skulle detta bli en ny upplevelse. På måndagen runt 18.00 begav jag mig ner till San Jose där jag mötte upp Dawn för en middag, hon bor endast 30min därifrån och fraktade med sig instrument som tillhörde denna man Arthur Hull som sedan skulle med till Napa.

Resan ner till San Jose tog mig ca 2h. Men Att bara få träffa Dawn gjorde det värt hela resan. Massa skratt, En lasagne, lite cheesecake och en kaffe-mocka-latte, senare begav jag mig runt  22-tiden till flygplatsen för att plocka upp en främmande men viktig man, Arthur Hull. Om ni vill veta mer ingående vad han gör får ni googla. Jag hade en bild på honom och den kunde inte slå fel, han såg ut exakt som på bilden, som en mix an indien och en påve.

Eftersom jag inte dricker kaffe så höll ju ögonen på att ploppa ut av vakenhet samtidigt som Arthur berättade alla världens historier. Han pratade konstant hela resan, vilket var bra och spännande, även fast jag inte fattade allt eftersom han ibland pratade i "jobb"-termer" på engelska.

Jag lastade av min viktiga last hos min värdpappa i Napa, och återvände hem. Resan hem gick galet mycket snabbare, hypad som jag var trycktes gasen lite för hårt i botten, det gick fort vill jag lova, samtidigt som musiken låg på maxvolym och jag försökte svara på min värdmammas sms. Ingen bra combo men jag kom hem hel :D

På tisdagen var det dags för Arthur att ta sig hem till Santa Cruz, som ligger ännu mer söder än San Jose. Runt 15tiden packade vi bilen med instrument och jag började min resa mot SC. Denna gång utan kaffe och jag kände mig trött, vägen längst kusten var vacker dock och Arthur höll mig vaken med ännu mer historier. Han bjöd mig även på middag efter vägen, burritos, haha, så klassiskt. 3h senare befann vi oss i Santa Cruz, Arthur gav mig en guidad tur i hans hus, vilket var stort och vi ska inte snacka om alla olika trummor han hade. Från alla olika delar av världen. Efter att jag släppt av A åkte jag till Dawn och Michael för att spendera natten :) Det kändes tungt att vända och åka hela vägen tillbaka så jag bestämde mig för att stanna och sova hos Dawn.

Vi spenderade kvällen med kina-mat ute och senare "american idol" och "biggest looser". Herregud jag kan inte sluta skratta när jag träffar Dawn, denna gång sa hon -you're in so much trouble, för enligt henne är det jag som håller henne vaken halva natten, haha. Vilket är sant, men mitt försvar var -du skrattade åtminstone och hon svarade -It was worth every minute :) hahaha. Jag kan inte längta mer tills jag får åka dit igen.

Igår (torsdag) åkte mina värdföräldrar till Aspen för att åka skidor och fira en kompis som fyller 40år. Jag är alltså hemma själv med barnen i 4 dagar, och igår sov vi alla i samma säng :) Idag har N en sleepover så hon sover i sitt rum medan jag delar dubbelsäng med lille E. Imorgon kommer ännu mer barn att trilla in, ytterligare 2 sötnötar och förhoppningsvis kan dom hålla varandra sysselsatta. Det kommer bli fullt hus, och på söndag kommer jag nog dö lite av "mamma"-trötthet. haha, Jag är ju mamma på heltid nu, hemmafru och det är inte helt lätt kan jag lova. Kan inte ens tänka mig hur det skulle vara att ha ett heltidsjobb på detta.

Nu är det dags att sova. Imorgon blir en lång dag.
Goodnight and sweet dreams.

Detta är Arthur Hull

Min nyinköpta solhatt

vackra Santa Cruz

Sean Penn's hus ;)

RSS 2.0