2 veckor kvar av sommaren

2 veckor kvar.
 
Det är Augusti, det är tisdag och det är 12 dagar kvar tills barnen börjar skolan och sommarlovet är över. 
Bernie (gammal au pair i Frederiks familj) är i California och hälsar på :D han är supertrevlig och lättsam att vara med. Eftersom Frederik åkte hem i Juni, kom Bernie hit och har jobbat för familjen under sommaren och i september kommer en ny dansk tjej till familjen. Det ska bli spännande med en ny au pair i Ross :) 
Igår var det Bernies födelsedag, eftersom alla jobbade så träffades vi på kvällen efter att Bernie gjort ett av de bästa köpen i världen, han investerade och gav sig själv den bästa tänkbara presenten - en iPad :D 
 
Jag svängde förbi Mollie Stone's på vägen hem från gymmet och köpte en morotstårta och vispgrädde. Bernie fick sitta på uteplatsen medan jag och Lina fyllde tårtan med grädde och jordgubbar för att få den att se så hemlagad ut som möjligt. Dock sprack det när Carlien kom och sa -haha och ni har säkert försökt lura i Bernie att ni lagat den här själva? damn it, haha. Men det är tanken som räknas, vi hade bakat en egen om vi hade haft en fungerande ugn i huset, haha.
 
I lördags avslutade jag denna säsong av fotboll med "Mag 7" genom att spela cup, 3 matcher, 7-manna 25min. Riktigt skoj, men det var varmt och jobbigt. Det måste ha varit åtminstone 30 grader. Vi spelade en oavgjort match, en förlust och en vinst. Därmed Inget slutspel för vår del. I september drar "The muir Woodies" igång sin säsong samtisigt som "The Flash" startar sin så då blir det massa fotboll igen :D 
 
I söndags tog jag, Lina och Jasmine min lovecar och körde in till SF för shopping. Det vart en lyckad dag, Jag kom hem med ett par nya jeans och 2klänningar. jag är så stolt över mig själv nu då jag har hela 5 klänningar.
Nu är det bara skor som ska handlas och sen är jag all set för bröllop. På lördag kommer Emelie :D och helgen efter det växlar Dawn ring med Mark och blir en Hirth istället för en Kershner, mitt första bröllop, jag är excited. 
 
Idag har varit en riktig slödag, tanken var att vi skulle åka och simma på "the bay club" men barnen ville stanna hemma så det slutade med en riktigt slapp hemmadag. Det kan vara skönt ibland, jag tror att jag blir mer rastlös än barnen av att vara hemma. Men det löste sig och jag avslutade min dag med ett pass på Gold's. Nu ska jag kika på en film som jag har hyrt på iTunes Store, jag har den bara i 30 dagar så det är bäst jag kikar på den, "Dark tide" heter den och är en hajfilm, wawawiwa. 
 
Godnatt USA, Godmorgon Sverige.
 
Mitt fotbollslag i vita tröjor.
 
Avskedsmiddag för Sarah (vit skjorta) som avslutar sitt år som Au Pair.
 
Linax2 :)
 
 
 
 
 
 

10 månader USA

10 Månader USA
 
Hej folket, om exakt 5 dagar var det 10 månader sedan jag kom till mitt kära USA.
Hade det inte varit för att jag ska förlänga hade jag åkt på min resemånad om 2 månader och sedan hem till Sverige igen. Jag vet inte hur många gånger jag kommer säga detta, och varje gång jag gör det vill jag ge mig själv en käftsmäll för att det känns så mesigt, MEN, det är sant, tiden går fort. Såhär efter nästan ett år saknar jag  faktiskt Sverige, eller inte riktigt Sverige men jag saknar det svenska systemet, skolan, sjukvården, säkerheten och att skatt är inräknat i priset. Men jag tror att det jag saknar mest är att ha en stadig vänskara, att ha sin egen lägenhet som man kan styra över själv. Självklart saknar jag familj och vänner men det säger sig självt. 
 
Jag ska stanna ett år till och jag är efter det kommer jag garanterat vara redo för skola och allt vad det har att erbjuda, jag är riktigt pepp på att börja plugga. Till hösten ska jag plugga lite ämnen som jag tror kan intressera mig, vi får se vad college of marin har att bjuda på. Jag är redo för skolbänken :D
 
Denna helg är över och skönt är det, jag har jobbat hela helgen och eftersom vi gör mycket aktiviteter utomhus på veckorna är barnen ganska trötta på helgen och känner mest för att vara inne, så det blir lätt lite långtråkigt då barnen vill leka själva och jag bara sitter där och försöker sysselsätta mig själv inomhus, när ingen vill leka med mig, haha. Varför vill ingen leka, haha, jag är ju värre än barnen. Det har varit 3 långa dagar, jag har i snitt jobbat 12h/dag. Men min familj är så fin så jag vill verkligen göra allt för dom. Lite träning på det här så är man back in business igen :D
 
Jag kommer knappt ihåg vad vi gjort i helgen, lekt kurragömma, sytt allt möjligt, hoppat studsmatta, ritat, shoppat pysselgrejer, gjort armband, spelat basket. I fredags när jag slutat träffade jag Carlien för att ta en promenad till Larkspur, vi landade på en bar och kul hade vi. För mig vart det en drink, för Carlien vart det 3, så jag hade nog mer kul att titta och lyssna på Carlien. Alla trodde att vi var systrar och det bästa av allt är att folk är 100% säkra på att mitt blonda hår är äkta. I onsdags var jag på ännu en Goodbye-middag för en svensk tjej som bor i San Rafael. Vi var ca 10 svenska tjejer varav 8 var blonda. En tjej kommer upp till oss och frågar om vi är svenskar, vi svarar ja och då ber hon om att få ta en bild som hon vill visa för sin man??Hon säger -ni är iallfall äkta blondiner.....hahah...javisst? Svenskar har bra rykte i Sverige, så som blond svensk kan man komma undan med en hel del. 
 
Igårkväll träffade jag Carlien och Lina, vi lagade tacos och till efterrätt vart det belgiska våfflor med grädde, glass och jordgubbar. Sedan kikade vi på en film "Dear John" men Channing Tatum, världens hetaste man, romanstiskt film såklart. Det var en fin kväll :D
 
För tillfället sitter jag och lyssnar på den bästa av dom bästa, Michael Jackson, ahhhhh, jag dör varje gång jag hör hans musik och tittar på honoms videor, hur kan man vara så bra, vilken legend. Jag har även tittat på en massa Grotesco-avsnitt som Lina skickat länkar till, jag har aldrig kikat denna serie förut men den är ju grotesk, hahahah, det är ju Ove Sundberg för tusan, jag dör, världens äcklgaste men kanske roligaste man, hhaha. jag och Lina ska ha en Grotesco/solsidan-kväll, det kommer bli skoj. Det finns en video på Youtube som man måste se 1000ggr, om och om igen, den blir bara roligare och roligare, jag dööör, haha.
 
http://www.youtube.com/watch?v=m7pGZudN8rE
 
 
Nu ska jag sova, godnatt och sweet dreams
 
Mitt verk med symaskinen.
 
Min kväll ;)

RSS 2.0