24/10 Måndag

Måndag 24/10


Hejsan,
Måndagen går mot sitt slut och första arbetsdagen på denna vecka är avklarad.
Igår var vi på någon typ av pumkin patch. Hela grejen anordnades på en farm som tillhör en kompis till familjen. Denna familj hade även en egen druvodling och vintillverkning, vilket gjorde denna gård till en vingård :) Det tog oss ca 1h att ta oss dit och väl framme möttes vi av massa familjer, vilket säger sig själv, massa barn. De flesta barnen var femteklassare och går i samma klass som mitt värdbarn Nicole.

Det bjöds på mat i tacoliknande format, samt cupcakes och kakor till efterrätt.
Barnen åkte traktor, för att hämta varsin pumpa. När dom senare kom tillbaka vart det fullt ös med att karva ur dessa pumpor, jag fick hjälpa till och det var inte lätt, den där jäkeln innehåller ju hur mycket som helst. Det var bara att karva tills mitt värdbarn Ethan kände sig nöjd för att sedan börja skära ut ögon, näsa och mun.
Det var väldigt skoj att se hur alla barn bara kunde detta, hallå, där stod man själv som ett fån och kämpade för att få ut alla kärnor. Svetten rann då det måste ha varit åtminstone 25 grader varmt. haha.

Runt 15 tiden var det dags att åka hem, vi packade bilen full med pumpor och styrde mot Ross.
Detta var en väldigt trevlig Amerikansk upplevelse och jag ska försöka ta med mig så mycket jag bara kan av allt halloweenfirande till Sverige. Det är sjuka pengar alla amerikaner lägger på halloween men det ju samtidigt galet roligt. Alla familjer i området har börjat pynta deras hus inför halloween, det är spindelväv överallt och alla har sina egna gravgårdar. Det är ögon i buskarna och spindlar överallt, Stora spindlar. Trädgårdarna är pyntade med kroppsdelar och vampyrer, och det här är bara början. Dagen innan Halloween kommer husen vara proppade med pynt. Jag ska ta en vända i området och fota alla dekorationer, så att ni kan få se, det är riktigt häftigt.

här kommer lite bilder från igår.

Nicole

Jag och min värdmamma Renee



Barnen har precis hämtat varsin pumpa.
En liten del av druvodlingarna.



Några av alla pumpor

Spindelcupcake

23/10 Lördag

23/10 Lördag


Lördagen har precis passerat, detta betyder att jag firar 1v i San Francisco idag, weeiii. haha.
Den senaste veckan har jag haft fullt upp, det har gått uppochner, men vart lärorikt och roligt. Jag har känt av en mild hemlängtan, inte nödvändigtvis en längtan efter Östersund, mer en längtan efter kompisar och familj, och bekvämligeheten. Eftersom jag inte känner någon här, så har dagarna vart ganska ensamma, samtidigt som jag inte kan området. Men jag har världens bästa värdfamilj, verkligen, jag hade inte kunnat tänka mig en bättre familj. Såhär i efterhand är jag så glad att jag inte valde första bästa utan att jag faktiskt väntade på den där känslan "perfekt".

Den här veckan har faktiskt gått fort, och saker och ting börjar ta sig. Jag lyckades leta upp en massa Au Pairer i området och runtom SF, inte bara svenskar utan även tyskar, haha. Det är alltid skönt att kunna umgås med en svensk, men samtidigt känner jag att jag vill umgås med folk från andra länder, svenskar har jag ju massvis av i Sverige. Jag har även träffat en amerikansk tjej här som jag ska försöka umgås mer med, jag har träffat henne ett par ggr, hon är verkligen supersnäll och i min ålder, yaay, så henne måste jag definitivt umgås mer med. jag skulle älska att ha amerikanska vänner, då skulle jag nog kunna maxa mitt år i USA när det kommer till upplevelser mm.

Igår träffade jag en Svensk tjej, Sarah, som bor ca 15min från mig, hon har ganska precis vart i USA i 3mån, så igår hämtade jag upp henne, sedan åkte vi till ett "mall", en galleria, där vi åt middag tillsammans. Det vart inte ett långt möte, hon hade lite bråttom tillbaka, men det var trevligt och jag fick en ny vän :) haha. Jag var även på ett träningsställe och simmade igår, kändes otroligt skönt att få träna igen. Min värdfamilj har ett familjmedlemskort vilket gör att jag kan gå dit och träna hur mycket jag vill. Det finns även gym och tennisplaner där.

Idag har jag, efter lång väntan (1.v) och längtan äntligen fått shoppa, jag har shoppat och det kändes så bra att få bränna lite peningan. Tanken var att jag skulle träffa en tjej Thuy, från Tyskland som jag lärde känna under trainingschool i NY. Vi skulle mötas i SF, vid powellstreet utanför Victoria's secret (åhhh min favoritbutik) haha. Jag vart lite nervös ang. att ta bil in till SF så mina värdföräldrar tipsade om att ta färjan istället vilket jag gjorde. Jag tog bilen, som för övrigt är helt underbar att köra, den har grym AC, den är automat, den är rymlig och stor och kan köra över allt och allt, haha, närå. Tillsammans med min bäste vän GPS:en tog jag bilen och körde till hamnen, där jag senare köpte en biljet och tog mig ombord på färjan, alldeles själv. Jag blir lite imponerad varje dag. haha.

Färjan tog ca 45min vilket jag fördrev med att fota och prata med random amerikaner. I USA ska man inte bli brydd om en främmande människa kommer fram och börjar prata med en, och för övrigt så är det riktigt trevligt. ibland vill man ju bara vara ifred, men man kan lära mycket från främmande människor. haha. Väl i SF tog jag mig via mitt lokalsinne (sedan 2år tillbaka då jag faktiskt spenderade åtminstone 2v i SF med Erica) till mitt älskade Victoria's Secret, där jag väntade i ca 2h. Jag gick fram och tillbaka utanför VS för att frenetiskt försöka se Thuy bland allt folk som passerade, samtidigt som det kliade något enormt i min peningpung, över att gå in i butiken. Efter 1timmes väntan gick jag in på VS och shoppade lite grejer, och tro mig, mer kommer det bli. Trosor, bodylotions, kläder, parfymer, smink, det är himmelriket. Idag vart det dock bara 2par trosor och en lotion, jag var tvungen att hejda mig med tanken -du kommer att komma hit fler gånger. Sedan väntade jag ytterligare 1h utanför butiken utan resultat.

Då började jag misstänka ett missförstånd och eftersom Thuy inte hade någon mobil kunde jag inte heller få tag på henne. Jag bestämde mig därför för att köra ett singelshoppingrace, eftersom jag inte hade alltför många timmar på mig innan jag var tvungen att hoppa på den sista färjan hem. Min aningen stressade shopping resulterade i 2 linnen, 2 t-shirtar med tryck, 1 par joggingskor+sulor, trosor, bodylotion och en lite tjockare tröja med spetsdetaljer på ryggen. Detta kalas landade på ca 1200kr vilket inte alls var speciellt farligt. Och som planerna ser ut just nu ska jag in till SF nästa helg med och shoppa lite till. Shopping i USA är en guldgruva, dollarn pendlar mellan 6-7kr och utbudet är helt sjukt.

Efter några timmars shopping vart jag tvungen att styra mot hamnen och färjan. För att vara på den säkra sidan (eftersom jag inte riktigt visste när färjan skulle gå) så kom jag alldeles för tidigt, ca 1h innan avgång. Jag köpte min biljett och satte min sedan på en bänk för att kika på solnedgången i väntan på färjan. Då kommer en man fram till mig, 74 år gammal, han frågar artigt om han kan sätta sig där och jag svarar -självklart. Han börjar prata, frågar vart jag kommer ifrån och börjar sedan lära mig hur jag ska leva livet till fullo. Efter ca 15minuters prat vill han ge mig sitt mobilnr, han berättar att hans son är 47år och har ingen flickvän, men han vill gifta sig och skaffa barn. Tydligen började denna man bli lite orolig över att hans son skulle bli för gammal för att kunna skaffa barn så han sätter in sin hjälp. Han ger mig sitt nummer (även fast jag sagt att han är "waay tooo old, he could be my dad", haha, och sedan säger han, tänk på saken, sen kan du ringa mig så sätter jag upp en date för er två, och efter detta kan ni gifta er, och skaffa barn, haha. Jag kommer ju såklart inte nappa på detta erbjudande (för er som vart oroliga) haha, men Bob som han hette, i övrigt var väldigt trevlig.

Imorgon ska jag följa med min vädfamilj till en Pumkinfarm, jag vet inte riktigt vad detta innebär, men jag tror att vi ska karva i pumpor, lite förberedelser inför Halloween. Jag måste skaffa en outfit eftersom Nicole (mitt värdbarn) har ett Halloweenparty nästa vecka. Jag älskar hur armerikaner späder på när det kommer till högtider. Halloween kommer bli grymt.

Nu måste jag sova. Bilder kommer, har haft lite problem att ladda upp dom bara. Kommentera gärna, ställ frågor.

Bay Bridge
Hade kanon.

18/10 Tisdag

18/10 tisdag



Hej,

Idag är det Tisdag vilket gör detta till min fjärde dag i San Francisco. So far so good.
Vädret är riktigt bra, och vad jag kan förstå så är det ovanligt varmt för denna tid på året. Jag skulle tippa på 27 grader C i solen. Igår jobbade jag min första dag med barnen. Olyckligt nog så var båda värdföräldrarna tvungna att resa iväg ett par dagarn pga jobb vilket gjorde att jag är helt ensam de första dagarna med barnen. Det är mycket att lära, men vet vet, kanske detta är det bästa sättet. Att hamna rätt i smeten. Det är svårt att veta var man ska sätta gränserna, ang tv-tittande, lek, läxläsande mm. Amerikaner har ju ett hela annat system som jag behöver anpassa mig efter. Barnen tar med egen lunch till skolan, och dessa dagar har jag haft ansvaret för detta. Som tur är hann värdmamman visa mig vad de brukar äta till lunch innan hon åkte. Det är komplicerat, tro mig, det är inte bara en lunchlåda med basic mat. Det är en "lunchbox" med typ 3-4 små lådor innuti. Det ska vara lunch som brukar vara en macka, sen ska dom ha lite frukt, tex vindruvor, sen ska dom även ha 2 typer av snacks, en att äta efter lunchen tex pretzels (salta kex) sen ngt att fika senare under skoldagen typ en bulle eller kex. Så mitt uppdrag är inte bara att komma ihåg allt detta, jag ska även kunna skilja på snacks och snacks, och veta vad exakt varje barn vill ha på sin macka. Sen ska ryggsäcken packas, vattenflaskan ska med, läxorna ska vara gjorde och skolmappen ska tillbaka till skolan.

Som tur är har jag haft hjälp av en annan svensk tjej, Johanna i närheten som tar hand om bla en pojke som går i samma klass som pojken jag tar hand om. Och igårkväll kom en annan tjej, Gerorgia, som hjälpte mig med barnen imorse. Hon kom sent inatt efter att hon vart barnvakt på ett annat ställe innan, jag visste inte om hon hade nyckel eller inte så det vart inte många timmars sömn efter att jag väntat till nästan 01.00 innan hon dök upp, men jag tackar för att hon var här, det underlättar :) speciellt eftersom jag är mitt i allt lärande.

Så vi körde barnen till skolan 08.10 och sedan körde hon hem mig. Egentligen ska jag inte börja jobba fören 14.30 då jag hämtar barnen från skolan. Men just denna vecka ser mitt schema lite annorlunda ut. Jag ska senare idag tillsammans med Johanna hämta upp barnen från skolan och ha en "playdate" där barnen kan leka med varandra innan pojkarna har basebollträning och efter den bär det av hemmåt för att göra läxor, fixa middag och sedan lunch för morgondagen. Efter middag brukar vi leka lite, sedan runt 20.15 ska barnen sova, så runt 20.45 är jag ledig. Vad jag kan förså så kommer jag inte att lägga barnen så himla ofta i framtiden.

Så fort mina värdföräldrar kommer hem ska jag ta reda på vart gymmet ligger så att jag kan börja träna på morgonen innan jag börjar jobba, känner att jag är väldigt rastlös för tillfället, speciellt då jag knappt känner ngn i området. Jag måste ut och vara lite social :) den enda som är med mig om dagarna är Tasha, familjens minihund, jag tyckte att nakenhundar var små men Tasha är mindre.

Nu måste jag börja göra mig iordning för att plocka upp barnen på skolan.
Lägger inte ut några bilder på huset eller familjen än eftersom jag inte vet om värfamiljen skulle tycka detta var okej. Ska prata med dom senare.

Hade kanon


Här är Tasha

Bilder från New York

Äntligen har jag landat i SF, solen skiner, det är varmt och jag har wifi. Här kommer lite bilder från NY, fler bilder är på ingång.



Frihetsgudinnan. Tyvärr så var inte vädret det bästa, dimma och regn gjorde det svårt att få bra bilder. Times Square :)NY

14/10

Hej alla, Har vart dålig på att uppdaterna, suuurprise, haha. Näe okej, såhär ligger det till, jag har inte lyckats få till internet på min dator den här veckan, av någon konstig anledning. Vilket har resulterat till att jag inte har kunnat skriva något. Den här veckan har vart tuff men rolig och hemskt nyttig. Lektionerna har startat runt 8 varje morgon och slutat runt 18, ibland 20.30. I min klass fanns alla Au pairer som ska till västkusten, bla till CA och WA. Vilket gjorde det enkelt att hitta vänner som kommer bo i närheten, eller inom en radie på 1h. Samtidigt som vi gjort en hel del roliga saker så har vi även lärt oss massa om amerikanska familjer, uppfostran, kommunikation, säkerhet. Okej, så här ligger det till, när det kommer till säkerhet här i Amerikat så är amerkaner väldgt väldigt beskyddande. Så det är mycket som man måste lära sig. Såvida man inte vill bli hemskickad. Totalt har vi vart ca 90 au pairer, varav runt 10 var svenskar. Jag bodde tillsammans med en tjej från Tyskland och en tjej från Irland :)
Min värdfamilj hade köpt mig en present, som jag fick i NY. En korg men diverse souvenirer, vattenflaska, t-shirt, keps, godis, presentkort + att don hade betalat min NY City Tour biljett, + biljett till Top Of The Rock, sammanlagt för biljetter 50dollar. Åhh, jag har nog världens bästa värdfamilj. Så igår torsdag, åkte vi in till NY och spenderade hela dagen där. Det spelar ingen roll hur många gånger man besöker NY så blir man alltid lika fascinerad, vilken stad, det finns så grymt mkt att se. USA är underbart.

Just nu sitter jag på flygplastsen, JFK och ska tillsammans med ett gäng andra au pairer, bla från mexico, spendera x antal timmar här innan vårt flyg går till SF 17.40. Vi kommer alla bo runtom SF vilket känns super. Mexikanska tjejer är galna, haha, min flygresa kommer gå fint i detta sällskap och jag kommer garanterat ha fått underhållning för ett halvår framöver.

Ikväll 21.10 om allt går som det ska landar vi på SF flygplats, där jag för första gången ska träffa min värdfamilj. liiite nervöst. Men jag är riktigt peppad och det ska bli så skönt att få ha en egen toa, eget sovrum och att få packa ur min väska. Att bo i en resväska är inte roligt. Min värdfamilj verkar helt underbar så jag ser verkligen fram emot att träffa dom, stackarna som ska få spendera ett år med mig, bboooyyaaa iiiiin på pluskontot. haha.
Jag har under min vecka i NY även passat på att göra reklam för svenskt godis, (vem kunde tro det?) samt IKEA och Apple. haha. och det har vart hur kul som helst. Jag kan inte sluta tycka lite synd om alla som inte får äta svenskt godis. haha. Tack vare min älskade Herr Pettersson så ska jag även lyxa till det med lite kinder maxi under resan till SF. Vilken klippa.

Under denna vecka har jag fått testa på diverse amerikansk mat, pizza (whaaat), mac and cheese, stuffed turkey (en billigare version) så lagomt till min ankomst kan ju familjen köra mig direkt till gymmet :) Dagens ord som jag lärt mig är "Braid" och betyder fläta. Detta uppkom efter att jag gjort en inbakad fläta i luggen på mig själv, som många andra också ville ha (då fick man glänsa lite, haha, närå) så i bussresan påväg till flygplatsen fick jag fläta en hel del håååår, en heeel del hår. Men det var skoj och bussresan gick mkt snabbare, tillslut sa folk att jag borde ta betalt, samt undrade om jag var utbildad?? (skämt dock) haha,, men okej, 5dollar everybody. Bilder och bättre uppdateringar kommer så fort jag kommit till min värdfamilj :) Hade gött så hörs vi snart.

RSS 2.0